اجتماعی سازی خدمات بهزیستی، نقش آن در امیدآفرینی و تسریع در حل مشکلات جامعه هدف

مهدی برجی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در دیدار با سیدرضا حسینی‌زاده مظلومی مدیرکل صداوسیمای خراسان رضوی ضمن تشریح فعالیت‌ها و خدمات بهزیستی، انعکاس این فعالیت ها را در رسانه ملی جهت اطلاع هموطنان خواستار شد و بر استفاده از ظرفیت‌های صدا و سیما در جهت جلب و جذب بیشتر مشارکت های مردمی تاکید کرد.

برجی در این دیدار، گفت: سازمان بهزیستی وظایف بسیاری بر عهده دارد که در جامعه بسیاری از آنها شناخته شده نیستند و لازم است به مردم معرفی شوند. رویکرد سازمان بهزیستی تعامل با رسانه ها، جامعه هدف و بهره‌گیری از توان نهادهای مردمی و تشکل ها در آگاهی بخشی و اطلاع رسانی است.

وی افزود: بهزیستی یکی از مردمی ترین و اجتماعی ترین سازمان‌های دولت است و بیشترین تعلق و نگرش مثبت در حوزه اجتماعی از آن بهزیستی است، اما افزایش ضریب این علاقه و نگاه در شرکای بهزیستی  نیازمند اجتماعی سازی خدمات بهزیستی است. اجتماعی سازی همچنین به تغییر نگرش مردم به سازمان بهزیستی ناظر می شود و تغییر نگاه به سازمان بهزیستی از خدمت دهنده صرف به افراد دارای معلولیت به جامعیت خدمات سازمان و از نگاه اعانه بگیری به نگاه توانمندسازی باید اتفاق افتد.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه این آگاهی ذهنی در جامعه، محصول بسیار مهمی به نام مشارکت اجتماعی دارد، گفت: ماموریت های بهزیستی در پیوند با جامعه، مردم، دولت، بخش عمومی، تشکل ها، اصناف و.. است و اگر این آگاهی ذهنی وجود نداشته باشد، مشارکت کاسته می شود یا توسعه نمی یابد و کیفیت بخشی به خدمات محقق نمی شود.

وی ضمن تاکید بر نقش صداوسیما بر فرهنگسازی، نحوه تعامل صحیح و پذیرش افراد دارای معلولیت در جامعه، گفت: دیدگاه جامعه در خصوص افراد دارای معلولیت باید تغییر کند. علاوه بر این، طبق قانون حقوق شهروندی می‌بایست مناسب سازی معابر برای معلولان انجام شود لیکن این موضوع نیازمند پیگیری رسانه و فرهنگ سازی در بین مردم می‌باشد که قطعا صداوسیما می‌تواند در این موضوع اثرگذار باشد.

برجی ادامه داد: در 20 سال آینده شاهد سونامی سالمندی خواهیم بود و مردم و مسئولان باید از هم‌اکنون خود را برای مواجهه با این مشکل آماده سازند. یکی از فعالیت های بهزیستی برگزاری دوره های آموزشی به منظور پیشگیری از معلولیت های دوران سالمندی، ارائه خدمات روزانه و شبانه روزی به سالمندان و ... است که در این زمینه نیز نیازمند اطلاع رسانی و آگاه سازی در سطوح گسترده هستیم. درحال حاضر نیاز مبرم به فرهنگسازی، برنامه ریزی و سیاست گذاری برای مسائل سالمندان داریم تا شاهد سالمندی فعال و پویا باشیم.

وی با اشاره به گستردگی و تنوع فعالیت های بهزیستی، گفت: وجود 21 کمپ ماده 15 و ساماندهی پنج هزار معتاد متجاهر در این مراکز؛ وجود 70 مرکز ماده 15 ، کارگاه‌های تولیدی برای بهبودیافتگان اعتیاد و اجرای طرح مدیریت مورد به منظور جلوگیری از عود مجدداعتیاد و... از جمله فعالیت هایی است که در حوزه پیشگیری، درمان و بازتوانی اعتیاد انجام می‌گیرد.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید در راستای امید آفرینی و مقابله با یاس و ناامیدی در کشور اقدام نماییم. در بهزیستی اقدامات بسیار مثبتی در حال رقم خوردن است. اعطای مسکن، ایجاد اشتغال، توانمندسازی مددجویان و...خدماتی است که به صورت مستمر ارائه می‌گردد و اطلاع رسانی در این خصوص نقش موثری در امید آفرینی ایفا خواهد نمود.

وی ادامه داد: خوشبختانه مجموعه بهزیستی توانسته است به پشتوانه صداوسیما در آگاهسازی و پیشگیری از برخی از آسیب های اجتماعی موثر واقع شود. امیدواریم تمامی آحاد جامعه نسبت به مسائل اجتماعی بویژه خدمات بهزیستی که از بدو تولد تا سالمندی فرد را حمایت و پشتیبانی می کند بیش از پیش توجه نموه و در سلامت اجتماعی جامعه سهیم و همراه باشند.

کد خبر 133800

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد