سکون زدگی مسیر شغلی و درماندگیِ آموخته شده؛ دامی است که بر سر راه همه کارکنان و سازمان‌ها قرار دارد

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: یکی از عارضه‌هایی که از نظر ذهنی و روانشناختی، توسعه و توانمندسازی منابع انسانی را با مخاطره جدی مواجه می‌سازد، سندروم درماندگی آموخته شده است. در این شرایط افراد خود را قادر به اثرگذاری بر محیط نمی‌بینند و گرفتار احساس عدم توان مهارگری محیط و سرنوشت می‌شوند که منجر به بی اعتنایی، منفعل بودن و افسردگی می‌گردد و سکون زدگی مسیر شغلی را به دنبال دارد.

مهدی برجی افزود: درماندگی آموخته شده به وضعیتی اطلاق می‌شود که در آن فرد به دنبال یک سری شکست پس از یک رشته تلاش و رفتار به این نتیجه می‌رسد که رفتار و نتیجه‌ی رفتار از هم مستقل هستند. در نهایت احساس درماندگی آموخته شده باعث می‌شود حتی در شرایطی که فرد امکان موفقیت دارد؛ پیشاپیش شکست را بپذیرد.

 وی ادامه داد: نباید زود به درماندگی آموخته شده برسیم. اینکه چند راهکار را امتحان کنیم و نتیجه‌ای به دست نیاوریم، نباید باعث شود که به سمت درماندگی سوق یابیم. بهبود وضعیت و موفقیت در پی تلاش‌های مکرر و امتحان راه‌های مختلف اتفاق خواهد افتاد. از شما دعوت می‌کنم اگر ایده خلاقانه‌ای در زمینه اقتصادی دارید، آن را با ما درمیان بگذارید.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: نباید فراموش کنیم که انسان، مصنوعِ ذهنِ خویش است و قدرتِ ذهن می‌تواند فرد را به یک انسان موفق یا ناموفق بدل سازد. پس اگر نیروی انسانی در تله شخصیتی و ذهنی خود به دام افتد و درماندگی آموخته شده همچون هاله‌ای ذهن افراد را فرابگیرد؛ در آن موقع موفقیت به یک اتفاق امکان ناپذیر و غیرقابل دسترس، تبدیل خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: سکون زدگی، احساس ناامیدی و ناکامی روانی است که کارکنان پس از توقف موقت یا دائم در پیشرفت مسیر شغلی و حرفه‌ای خود تجربه می‌کنند.سکون زدگی مسیر شغلی دامی است که بر سر راه همه کارکنان و سازمان‌ها قرار دارد. بسیاری از کارکنان در طول زندگی کاری خود به پدیده سکون زدگی مسیر شغلی مبتلا می‌شوند؛ بدین صورت که بیشتر افراد بعد از حدود سه سال در یک شغل ماهر می‌شوند و از این پس کار معمول و یکنواخت می‌شود و دیگر چیز جدیدی برای آموختن ندارد. در این حالت، فرد احساس درماندگی می‌کند و کار خود را کم ارزش و ناخوشایندتر از قبل می‌داند.

برجی افزود: باید از طریق هم اندیشی و با به کارگیری سیاست‌ها و روش‌های موثر به دنبال ایجاد رضایتمندی شغلی در کارکنان باشیم. همواره اعلام نمودم که اولویت من، حفظ سلامت روان همکاران و تلاش در جهت ارتقای وضعیت معیشتی آنان است. اگر کارکنان بهزیستی دغدغه شهریه مدرسه فرزندان، معیشت، درمان و... داشته باشند، هیچگاه نمی‌توانند شنونده خوبی برای صحبت‌های مددجویان و رفع مشکلات آنان و حرکت در مسیر توانمندسازی مددجویان باشند . بنابراین اهتمام خویش را در راستای ارتقای وضعیت معیشتی همکاران به کار خواهم بست. نیت همگی باید کمک به یکدیگر باشد و شما باید خود را عضوی از خانواده بزرگ بهزیستی بدانید و به محیط کار احساس تعلق داشته باشید. باید شرایطی مهیا شود که همکاران به هنگام حضور در محیط کار احساس رضایت و شادمانی داشته باشند.

وی بیان اینکه باید به فکر منابع پایدار درآمدی در استان باشیم، گفت: موضوع اصلی که اکنون مدنظر قرار گرفته و در حال رایزنی برای پیگیری آن هستیم، افزایش رفاهیات است. به همین منظور باید از پتانسیل و اختیارات استانی استفاده کنیم. احیاء و راه اندازی مراکزی که در اختیار داریم و از آن طریق می‌توان باعث افزایش درآمدهای اختصاصی شد، یکی از مواردی است که اکنون مورد پیگیری قرار گرفته است.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در انتها خاطرنشان کرد: تکیه بر خرد جمعی، روش مدیریتی است که به آن باور دارم. هر کارشناس و متخصص در حوزه خود با ارائه راه‌حل‌های مؤثر برای مشکلات پیچیده‌ای که با آن روبرو است، ما را در انتخاب بهینه از میان گزینه‌های متعدد و اتخاذ تصمیم صحیح یاری می‌کند. خرد جمعی، ضمیر ناخودآگاه یک سازمان است و برآیند نظرات گروهی از افراد به جای یک فرد است. به همین منظور، دست یاری به سمت شما دراز می‌کنم تا با نظرات تخصصی خود، شرایط را برای تحولی بنیادین، عمیق و صحیح مهیا نمایید.

کد خبر 132503

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد