تقویت همکاری‌های بین‌بخشی برای ارتقای سلامت روان در استان

طاهره رزاق‌پور، مدیرکل بهزیستی استان، در گفت‌وگوی اخیر خود در پنجمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی آسیب شناسی روانی که در سالن بصیرت دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد بر لزوم تقویت همکاری‌های بین‌بخشی به‌ویژه با دانشگاه‌ها برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و بهبود سلامت روان جامعه تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی، رزاق‌پور با اشاره به نقش سازمان بهزیستی به عنوان متولی سلامت اجتماعی، اظهار داشت: این سازمان با بهره‌گیری از یافته‌های علمی و اجرای برنامه‌های شیوع‌شناسی، گام‌های مؤثری در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی برداشته است.

 وی افزود: نهادینه‌کردن فعالیت‌های روانشناختی و تبدیل دغدغه سلامت روان به مطالبه عمومی، از اهداف اصلی بهزیستی است.  

خدمات اورژانس اجتماعی و مشاوره تخصصی 

مدیرکل بهزیستی استان به ارائه خدمات گسترده این سازمان اشاره کرد و گفت: توسعه مراکز اورژانس اجتماعی و خطوط مشاوره ۱۲۳ و ۱۴۸۰، منجر به پاسخگویی به ۱۴ هزار تماس اورژانسی و ۱۶ هزار مشاوره تخصصی در سال گذشته شده است.  

برنامه‌های آموزشی و پیشگیرانه 

رزاق‌پور از اجرای طرح‌های آموزشی متنوعی در حوزه سلامت روان خبر داد و افزود: آموزش مهارت‌های زندگی، غربالگری اضطراب، برنامه‌های خودمراقبتی، جرات‌ورزی و پیشگیری از خودکشی و اعتیاد، بخشی از اقدامات ماست.

 وی ادامه داد: تغییر نگرش نسبت به بیماران روانی، کاهش طلاق از طریق آموزش‌های پیش و حین ازدواج، و ارائه خدمات مراقبتی در منزل نیز در دست اجراست.  

ضرورت اقدامات اجتماع‌محور 

وی در پایان با اشاره به دستاوردهای مداخلات روانشناختی، خواستار توسعه برنامه‌های اجتماع‌محور شد: برای تأمین سلامت روان جامعه، نیازمند مشارکت همگانی و اجرای طرح‌هایی در سطح محلات هستیم تا تمامی شهروندان در این مسیر سهیم باشند.

این گزارش حاکی است که سازمان بهزیستی استان، با تمرکز بر تبدیل آموزش‌ها به نیاز عمومی، گام‌های بلندی در راستای سالم‌سازی فضای روانی جامعه برداشته است.

کد خبر 132254

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد