20هزار و 400 زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت:حمایت از خانوارهای زنان سرپرست خانوار در قالب ارائه خدمات بیمه‌ای، خدمات اقتصادی، حمایتی و اجتماعی انجام می‌گیرد.

مهدی برجی افزود: درحال حاضر 20هزار و 400 زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی قرار دارند و ماهیانه مبلغ 15 میلیارد و 200 میلیون تومان به عنوان مستمری ماهیانه برای این افراد پرداخت می‌گردد.

وی ادامه داد: حمایت از تحصیل بانوان سرپرست خانوار از فعالیت‌هایی است که توسط بهزیستی انجام می‌گیرد. در حال حاضر 330 نفر از بانوان سرپرست خانوار درحال تحصیل در دانشگاه می‌باشند و در سال تحصیلی 1402-1403 مبلغ یک میلیارد و 600 میلیون تومان به عنوان کمک هزینه شهریه دانشگاه برای این عزیزان پرداخت گردیده است.  

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در پاسخ به پرسشی مبنی بر حمایت از فرزندان محصل بانوان سرپرست خانوار، گفت: مسیر رشد تحصیلی فرزندان خانوارهای تحت پوشش با سختی و مشقت بیشتری در مقایسه با سایر خانوارهای جامعه مواجه است. 5هزار و 800 فرزند دانش‌آموز عضو خانواده‌های بانوان سرپرست خانوار در سال‌جاری علاوه بر مشاوره تحصیلی، از کمک هزینه ماهیانه به مبلغ 2 میلیارد و 400 میلیون تومان بهره مند گردیده‌اند؛ ضمن این که تعداد 500 نفر ازدانش آموزان نخبه نیز جهت برخورداری از کمک هزینه تحصیلی  به خیرین داوطلب معرفی شده‌اند.

وی در خصوص بیمه‌  تامین اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهری، گفت: با توجه به اینکه بیمه‌های اجتماعی یکی از ارکان اصلی ایجاد امنیت و آرامش خدمت گیرندگان و در نهایت توانمندسازی خانواده‌ها می باشد  لذا به منظور کمک به تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از مسائل اقتصادی و کاهش عوارض آن در زنان خانه‌دار، تامین مالی مناسب برای زنان در زمان پیری و سالخوردگی و از کار افتادگی و... و حفظ جایگاه و شان کرامت انسانی و منزلت زنان در جامعه و ایجاد زمینه مشارکت زنان سرپرست خانوار،  این طرح  از نیمه دوم سال 90 اجراء گردید و بیشترین سهمیه به استان خراسان رضوی تخصیص یافت. در ابتدا 7هزار و 334 نفر از بانوان سرپرست خانوار واجد شرایط ساکن در شهرها از این بیمه برخوردار گردیدند که در سالجاری 20 درصد از جامعه هدف موصوف با توجه به 10 سال بیمه پردازی و سن 55 سال از مستمری بازنشستگی تامین اجتماعی بهره مند گردیده اند.

برجی درخصوص بیمه اجتماعی زنان و دختران روستائی و عشایر، گفت: جمعیت هدف طرح شامل زنان سرپرست خانوار و دختران خود سرپرست روستایی و عشایر 18 تا 50 ساله تحت پوشش و پشت نوبت می‌باشد.  این طرح از سال 1388  با جامعه هدف 3هزار و 246  نفر آغاز و کماکان حق بیمه آنان به‌صورت متمرکز پرداخت می‌شود. هدف از اجرای این طرح جلوگیری از گرایش و افزایش روز افزون مستمری بگیران و تامین مالی مناسب برای زنان در زمان پیری و سالخوردگی ، بیوگی ، بیماری، از کار افتادگی و... است.

وی ادامه داد: بهزیستی در راستای اجرای سیاست‌های خود، توجه ویژه‌ای به امر مشارکت و اشتغال زنان خصوصاً زنان سرپرست خانوار که از عمده ترین اقشار در معرض آسیب می باشند، معطوف داشته است. شکل‌گیری گروه های همیار زنان سرپرست خانوار نیز یکی از راه های ارتقاء وضعیت زندگی و توانمندسازی این زنان است. 

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه گروه‌های همیار زنان سرپرست خانوار به منظور توان افزایی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار راه اندازی می‌گردد، گفت: درحال حاضر 246 گروه همیار در استان خراسان رضوی فعال است. عضویت در این گروه‌ها موجب جلوگیری از طولانی شدن چرخه حمایت‌های سازمان، عدم وابستگی جامعه هدف به این حمایت ها، افزایش خوداتکایی اقتصادی، روانی، اجتماعی زنان سرپرست خانوار و ارتقاء سطح آموزش و مهارت‌ها در ایشان می‌شود.

وی درخصوص فرآیند تشکیل و فعالیت گروه‌های همیار، گفت: جلب مشارکت و همکاری دستگاههای مؤثر درون و برون سازمانی در برنامه گروههای همیار  از قبیل سازمان فنی و حرفه ای، دانشگاه علوم پزشکی ،  آموزش وپرورش ، شهرداری،  اداره کار ورفاه  اجتماعی ، امور بانوان استانداری ها و ....، ارزیابی و بومی سازی برنامه توانمندسازی با تأکید بر گروههای همیار در شهرستانهای تابعه، آموزش مستمر اعضاء گروههای همیار  و ارتقاء مهارتهای  آنان در زمینه های مدیریت اقتصادی و مالی، کارآفرینی، مهارتهای زندگی ، مهارت کسب وکار وقوانین اداره کار ، مالیات وغیره، بیمه نمودن اعضاء گروههای همیار به منظور پایدار شدن گروهها با استفاده از ظرفیتهای درون و برون سازمانی از جمله مشاورین بیمه ای و ...، هدایت گروههای همیار به مشاغل زودبازده، جلب همکاری تخصصی زنان کارآفرین نمونه جهت الگوگیری و ترغیب  اعضاء گروههای همیار، استفاده از نظرات کارشناس حقوقی در مراحل کار گروههای همیار، استفاده از کارشناس بازاریابی در ارتقاء فعالیت گروههای همیار  و...از جمله برخی از مراحل تشکیل و فعالیت گروه‌های همیار می‌باشد.

کد خبر 131449

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد