دیدار مدیرکل بهزیستی و رییس آموزش پرورش استثنایی

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در دیدار با رضا کریمی رییس آموزش پرورش استثنایی، گفت: ترک تحصیل کودکان دارای معلولیت، حرفه‌آموزی و آماده‌سازی شغلی توانخواهان، تامین وسایل کمک توانبخشی، انجام حمایت‌های تحصیلی از دانش ‌آموزان دارای معلولیت و... نیازمند اقدام و همکاری بین‌دستگاهی میان بهزیستی و آموزش پرورش استثنایی است.

مهدی برجی افزود: جامعه هدف مشترک و کار دلی انجام دادن، نقطه اشتراک بهزیستی و آموزش پرورش استثنایی است.  در راستای ارائه خدمات مطلوب به جامعه هدف نیازمند شکل‌گیری تعاملات مثبت میان بهزیستی و آموزش پرورش استثنایی هستیم. دامنه فعالیت‌های مشترک بین بهزیستی و آموزش و پرورش استثنایی زیاد است و از طریق تشکیل کارگروه‌های مشترک، انعقاد تفاهم‌نامه و ... باید در راستای کاهش موازی کاری دو دستگاه و بهبود کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت اقدام نماییم.

وی ادامه داد: تعامل با مدارس استثنایی به منظور در اختیار قرار دادن وسایل کمک توانبخشی برای دانش آموزان دارای معلولیت، کمک هزینه ایاب و ذهاب، حمایت‌های تحصیلی و در نهایت توانمندسازی دانش آموزان از مهم ترین مواردی است که در بهزیستی همواره مدنظر قرار می‌گیرد.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: شناسایی دانش آموزانی که تحت پوشش بهزیستی نیستند و معرفی و تحویل مشخصات و اطلاعات آنها به بهزیستی جهت تحت پوشش قرار گرفتن و دریافت خدمات از بهزیستی به عنوان اولین اقدام مشترک میان بهزیستی و آموزش پرورش استثنایی بایستی مدنظر قرار گیرد.

وی تاکید کرد: از طریق هم اندیشی و به کارگیری تدابیر مشترک بین دو دستگاه، موضوع  ترک تحصیل کودکان دارای معلولیت باید به صورت جدی پیگیری گردد. سالانه جمعیت زیادی از افراد دارای معلولیت به دلیل مشکلات متعدد از قبیل عدم مناسب سازی محیط، هزینه ایاب و ذهاب، وضعیت فرهنگی و اقتصادی ضعیف خانواده و... ترک تحصیل می‌نمایند و باید بتوانیم با فرهنگسازی و انجام حمایت‌های لازم مانع این اتفاق شویم.

برجی ادامه داد: موضوع اشتغال و حرفه‌آموزی مددجویان نیز از مواردی است که نیازمند برنامه‌ریزی و اقدام بین دستگاهی است. بهزیستی از طریق مراکز روزانه حرفه‌آموزی و کارگاه‌های تولیدی، اعطای تسهیلات اشتغال و... به دنبال توانمندسازی توانخواهان است.

وی افزود: حجم کار در بهزیستی بسیار زیاد است؛ به طور مثال یکی از اقدامات بهزیستی که در راستای پیشگیری از معلولیت شنوایی انجام می‌گیرد، غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان قبل از ورود به مدرسه است. غربال شنوایی نوزادان در تمامی بیمارستان‌ها انجام می‌گیرد . کودکانی که در مرحله مداخله و درمان قرار می‌گیرند، پس ازکاشت حلزون می‌توانند از خدمات دیگر از قبیل تجهیزات توانبخشی و خدمات مراکز آموزشی روزانه برخوردار گردند تا به هنگام ورود به مدرسه بتوانند در مدارس معمولی تحصیل نمایند. برای انجام غربال شنوایی در کودکان سه تا 6 سال نیازمند همکاری با آموزش و پرورش هستیم تا بتوانیم در مهدهای کودک این  غربال را انجام دهیم.

کد خبر 133362

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد