به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور امروز در شورای اداری تربت حیدریه که با حضور امام جمعه دکتر زنگنه نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی فرماندار و اعضاشورای تامین واداری وخیرین برگزار شد اظهار داشت: شرط عدالت اجتماعی محافظتی بودن جامعه است جامعه باید محافظتی باشد، یعنی محافظت از انسانها. در ادبیات جامعهشناسی میگویند مدرسه و جامعه باید کارکرد محافظتی داشته باشند، یعنی جامعهای درست و حکمرانیای عادلانه است که بتواند از انسانها در مقابل فقر، آسیبها و نابسامانیها محافظت کند.
وی افزود: فقر از نگاه ما سه وجه و دار دارد؛ فقر فرصتی، فقر معیشتی و فقر منزلتی. فقر معیشتی زندگی افراد را تحت تأثیر قرار میدهد، مثلاً گالری لازم برای فقرا تأمین نمیشود، مسکن ندارند و این مسایل به منزلت آنها آسیب میزند ودر سلسله مراتب اجتماعی نزول میکنند و فرصتهای زیادی در عرصه های گوناگون از آنها میگیرد. فقرا فرصت مسافرت رفتن ندارند، اوقات فراغت ندارند، فرصت حتی ازدواج کردن و زاد و ولد مناسب ممکن است نداشته باشند به دلیل تنگناهایی که فقر ایجاد میکند.
رئیس سازمان بهزیستی تأکید کرد: بهزیستی رسالت اصلیاش این است که از افراد محافظت کند و آنها را از بدزیستی به سمت بهزیستی هدایت کند.
وی گفت: یکی از مسایل مهم ما در جامعه امروز موضوع آسیب های اجتماعی است به همین دلیل برنامه هفتم توسعه تأکید کرده است که تمام ساختارهای اداری را محدود کنید، اما تنها جایی که اجازه گسترش پیدا کرده، اورژانس اجتماعی است و این تصمیم درستی است. چراکه امروز بیش از آنکه به مشاوره، روانشناسی و مسائل از این دست نیاز داشته باشیم - که داریم - به ساختار مددکاری اجتماعی و مداخلات حرفه ای ناشی از آن نیاز داریم.
دکتر حسینی ادامه داد: ما اکنون نزدیک به ۴۰۰ اورژانس اجتماعی در کشور داریم. این اورژانس تنها دستگاهی است که بهصورت روزانه تب زنده و پرحرارت آسیبهای اجتماعی کشور را اندازهگیری میکند. سامانه ما لحظهبهلحظه گزارش میدهد که چه اتفاقاتی در کشور رخ میدهد. اورژانس اجتماعی تنها دستگاهی است که در کنار پلیس، به صحنه میرود و با خدمات حرفهای و حمایتی، از افراد در معرض آسیب محافظت میکند.
وی افزود: متأسفانه، اورژانس اجتماعی فعلاً در شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر فعال است،.
نیاز به حضور مددکاران اجتماعی در مدارس برای محافظت دانش آموزان از آسیب های اجتماعی
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ما نیاز داریم که ساختاری برای مددکاران اجتماعی در مدارس ایجاد شود. در حال حاضر، حتی یک مددکار اجتماعی هم برای محافظت از دانشآموزان در محیط مدرسه نداریم. این ارتباطات باید میان مدرسه و محیط بیرون از آن برقرار شود، اما چنین ساختاری وجود ندارد. در اورژانس اجتماعی، این ساختار فراهم است.
وی در خصوص وضعیت معتادین گفت: ما سه تا چهار وضعیت مختلف برای ارائه خدمات به معتادان داریم، از جمله ماده ۱۶، ماده ۱۵، مراکز درمان و مراکز مشاوره اعتیاد. ماده ۱۶ مخصوص معتادین متجاهر است که اگر در کمپ ماده ١۶ نباشند ،باید آنها را از محیطهای ناامن، سرقت و خانههای مردم جمعآوری کرد.. با این حال، پیگیر مجوز یک کمپ ماده ۱۶ بانوان در این شهرستان هستیم.
۱۰ درصد جمعیت کشور تحت پوشش بهزیستی
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: بهزیستی ۸ میلیون نفر جمعیت هدف دارد و به آنها خدمات نقدی، غیرنقدی و حرفهای ارائه میکند. این جمعیت تقریباً ۱۰ درصد از کل کشور را شامل میشود و خدمات ما از پیش از تولد تا پس از مرگ ادامه دارد. به عنوان مثال، مراکز ژنتیک داریم که خدمات ژنتیکی ارائه میدهند. در پیش از تولدو پس از فوت یک فرد نیز، اگر فوت کند زن سرپرست خانوار بیسرپرست شود، تحت حمایت ما قرار میگیرد همچنین سالانه ۶۷ هزار تصادف منجر به معلولیت داریم.
دکتر حسینی گفت: امروز شاهد ناترازی در کشور هستیم که در بهزیستی هم وجود دارد. میان خدماتی که باید ارائه دهیم، منابعی که داریم و نیروی انسانی ما تناسبی وجود ندارد. در تربت حیدریه ۴۵ مرکز داریم، اما تنها ۴۲ همکار و باید ۱۷۰ نوع خدمت را ارائه دهیم.
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: امسال میزان، افزایش مستمریها ۲۰ درصد بود که برای سازمان بهزیستی به ۴۰ درصد افزایش یافت
همچنین، در مذاکرات با مجلس تلاش کردیم که ۳ درصد از بودجه متوازنسازی منطقهای برای سازمان کسر نشود که تقریباً پذیرفته شده است.
وی در خصوص اشتغال مددجویان گفت: ۱۶ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات اشتغال مددجویان اختصاص داده شده که رقم بالایی است، اما متأسفانه ۳۰ تا ۴۰ درصد آن به هدر میرود.
بررسی کردیم و متوجه شدیم که نیاز به تسهیلگران شغلی داریم. به همین دلیل، ۵۰۰ تسهیلگر شغلی را از بخش مردمی آموزش داده و روانه استانها کردهایم.
دکتر حسینی درباره توانمندسازی مددجویان اظهار داشت: وامهای خوداشتغالی را دیگر بهصورت فردی پرداخت نمیکنیم، بلکه در قالب شرکتهای تعاونی و سهامی به افراد ارائه خواهد شد تا از آن در مسیر درست استفاده شود. برای شروع، از مزرعههای پنل خورشیدی آغاز کردهایم.
وی افزود: در شهرستانهای محولات، زاوه و تربت حیدریه، زمینهایی بهعنوان مزرعههای پنل خورشیدی اشتغالمحور در نظر گرفته خواهد شد. هدف ما این است که تا سال ۱۴۰۴، هیچ مددجوی بیکاری در این مناطق باقی نماند.
توزیع ۱۸۰۰ ویلچر برقی
دکتر حسینی در خصوص تجهیزات توانبخشی گفت: امسال، هیچ مددجویی در تربت حیدریه، محولات و زاوه نباید بدون ویلچر یا سمعک بماند. در این زمینه با قرارگاه محرومیتزدایی سپاه تفاهمنامهای امضا کردهایم و در دو تا سه ماه اخیر، ۱۸۰۰ ویلچر برقی در سراسر کشور توزیع کردهایم.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: برای ازدواج مددجویان، تأمین جهیزیه را تضمین کردهایم. همچنین، ۷۷ مددجوی شهرستان نیاز به مسکن دارند که سهم بهزیستی ۲۰۰ میلیون تومان وام بلاعوض خواهد بود. علاوه بر این، ۶۰ مددجو از وام ودیعه مسکن ۷۰ میلیون تومانی بهرهمند خواهند شد.
وی در پایان گفت: مرکز فراغتی و اقامتی ویژه اختلال اوتیسم در تربت حیدریه ایجاد خواهد شد. این هشتمین مرکز از این نوع در کشور خواهد بود. همچنین، تفاهمنامهای با وزیر آموزشوپرورش امضا کردهایم تا در هر شهرستان یک مدرسه ویژه طرح بهزیستمحله با رویکرد آموزش، توانبخشی و نشاط سالمندان ایجاد شود. یکی از این مدارس نیز در تربت حیدریه فعال خواهد شد.

رئیس سازمان بهزیستی گفت: برای ازدواج مددجویان، تأمین جهیزیه، کارسازی مسکن ۷۷ مددجوی شهرستان، ودیعه مسکن ۶۰ مددجو و مجوز مراکز جدید توانبخشی اقدام می شود.
کد خبر 133678
نظر شما