سید جواد حسینی افزود: خدمات سازمان بهزیستی نه از زمان تولد که حتی پیش از تولد انسانها آغاز میشود. ارائه خدمات مشاوره در رابطه با مهارتهای زندگی، مشاورههای ازدواج، همسرگزینی، آزمایشهای ژنتیک، غربالگریها و... شروع میشود. این خدمات در طول عمر فرد ادامه دارد و حتی بعد از وفات، مسئولیت حمایت از خانوادههای افراد از قبیل ایتام، زنان سرپرست خانوار و ... برعهده سازمان بهزیستی میباشد.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 25 هزار مرکز و موسسه در سطح کشور با پوشش8 میلیون جمعیت و 2میلیون و 800 هزار خانوار که 11 درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند؛ تحت پوشش خدمات بهزیستی قرار دارند. استان خراسان رضوی بزرگترین حجم جمعیتی مددجویان را دارد و رقمی نزدیک به 600 هزار نفر با بیش از یک هزار و 500 موسسه و مرکز تحت نظارت سازمان بهزیستی نزدیک به 300 هزار خانوار را تحت پوشش دارد.
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: افراد دارای معلولیت بزرگترین اقلیت در دنیا هستند. آمارهای جهانی 15 درصد نرخ شیوع معلولیت را نشان میدهد . طبق یک کار پیمایشی در ایران که در 19 استان کشور انجام گرفت بیش از 275 هزار خانوار را بررسی کردیم و بر آن اساس میتوان گفت11 درصد جمعیت کشور را افراد دارای معلولیت تشکیل میدهند که عددی نزدیک به 9 و نیم میلیون نفر را تشکیل میدهند . خبر خوش این است که با تصویب مجلس شورای اسلامی، مستمری معلولان و مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) به میزان ۴۰ درصد افزایش یافت و زمان پرداخت آن نیز، پنجم هر ماه تعیین شد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر عمده ترین نیازمعلولان، گفت: در بسیاری از جوامع به جای افراد دارای معلولیت از لفظ افراد دارای نیازهای ویژه استفاده میشود. نیازهای معلولان مثل هر انسانی به نیازهای عمومی و نیازهای ویژه تقسیم میگردد. نیازهای عمومی مانند نیاز به مسکن، اشتغال، ازدواج و ... که بین تمامی انسانها مشترک است. وسایل کمک توانبخشی از جمله نیازهای اولیه افراد دارای معلولیت جهت دستیابی به حداکثر سطح بازتوانی، استقلال فردی، حرفه ای و اجتماعی، تبدیل توانمندی های بالقوه به مهارت های بالفعل و بالا بردن سطح مشارکت اجتماعی این افراد است.
حسینی درخصوص مناسب سازی و مبلمان شهری گفت: قانون حمایت از حقوق معلولین در ماده 31 مناسب سازی محیط را برای افراد دارای معلولیت وظایف دستگاه ها میداند که در این زمینه برای 27 دستگاه وظایف متعدد و خاصی تعریف شده است. یکی از جنبه های مهم در زندگی، ارتباط فرد معلول با محیط زندگی می باشد. نگرش متقابل معلول و محیط از جمله عوامل تعیین کننده بر کیفیت زندگی معلول است. این مشکلات را می توان در دو حالت مشکلات ساختاری(عینی) و ذهنی مورد بررسی قرار داد. در بحث ذهنی، موانع نگرشی عمده ترین موانعی است که معلولین با آن مواجه می باشند. تغییرات در محیط فیزیکی همراه با تغییرات عمومی برای مناسب سازی شهرها، یک بخش اساسی از توانبخشی را تشکیل می دهد.
وی درخصوص نیاز ضروری معلولان به مسکن و اشتغال، گفت: در هفته معلولین طرح استعدادیابی و مهارت آموزی شغلی اغاز شده که در سرتاسر کشور قرار است اجرایی شود و بعد از توانمندسازی نیاز به فرصت آفرینی در سه بخش که شامل ازدواج ،اشتغال و مسکن میشود باید پیاده سازی شود . در مسکن بیش از 250 هزار واحد مسکونی برای معلولین در جمهوری اسلامی ایران ساخته و تحویل داده شده است. امسال در روز 13 اذرماه روز جهانی معلولین در مراسمی که در سالن سران با حضور رئیس جمهور برگزار گردید تعداد یک هزار و 900 واحد مسکونی تحویل داده شد. امسال درتعهد ما 20 هزار واحد مسکونی است که با همکاری وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و مستضعفان و اعطای وام های بلاعوض در تلاشیم تا به این هدف دست یابیم. در استان خراسان رضوی تقریبا هزار واحد مسکونی در تعهد است که محقق خواهد شد. امسال 60 هزار تعهد شغلی در نظر گرفته ایم که خوشبختانه بیش از 74 درصد آن محقق شده و الباقی تا آخر سال انجام خواهد گرفت. بعد از 7 سال تلاش بالاخره صندوق حمایت از فرصت های شغلی معلولین به تصویب رسید و کار خود را به زودی آغاز میکند. کار این صندوق حمایت از فرصتهای شغلی پایدار است.
نظر شما