برگزاری جلسه شورای اداری بهزیستی خراسان رضوی

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، جلسه شورای اداری با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، اعضای شورای معاونین، روسای ادارات بهزیستی تمامی شهرستان‌ها، مسئولین فنی و مدیر عامل مراکز تحت نظارت و موسسات خیریه و دبیر انجمن حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و... در محل اداره کل بهزیستی خراسان رضوی برگزار گردید.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه به دنبال رفع مشکل کمبود اعتبارات و رفع ناترازی‌ها هستیم، گفت: صحبت‌های شما در این جلسه حاصل یک کار مداوم عملیاتی است و همواره این صحبت ها قابل توجه و تامل است و از کنار هیچکدام از فرمایشات شما به سادگی نمی‌گذریم و در جهت حل آن اقدام می‌نمائیم. مسئله اصلی در ارتباط با سیستم اداری، مسئله ناترازی است. باید به صورت واقع بینانه و کارشناسانه با مسائل و مصائب پیرامون برخورد کنیم. مسائل را به موارد جزئی تقسیم و با روشی تجربی و علمی به دنبال حل آن باشیم.

سید جواد حسینی افزود: نباید به جای حل مشکلات، آنها را حمل کنیم. "طرح جام" که به معنای جمع آوری ایده‌های مطلوب از سراسر کشور است قطعا کمک شایانی در ارتقاء وضعیت و بهبود شرایط و سیاست‌گذاری های کلی خواهد کرد. به دنبال آنیم که گامی اساسی در رفع مشکلات مددجویان برداریم و به نوعی توانمندسازانه اقدام نمائیم. به همین منظور فرآیند خدمت‌رسانی باید به صورت مشارکتی باشد به‌صورتی که نظر افراد خدمت گیرنده نیز در سیاست‌ها لحاظ شود. باید به دنبال ایجاد شغل پایدار و زندگی مستقل برای جامعه هدف باشیم و در این میان، شما که تجربه عملی دارید بهتر میتوانید به ما کمک کنید و خوشحالم که در این جلسه می‌توانیم از تجربیات شما استفاده کنم.

وی خاطرنشان کرد: کارکنان بهزیستی با سختی کار و فرسودگی شغلی مواجه هستند و بنده در جلسات مختلف عنوان کردم که اگر قرار است فوق العاده ویژه به دستگاهی تعلق بگیرد، بهزیستی از تمامی سازمان‌ها محق‌تر است و کارکنان بهزیستی نسبت به سایر دستگاه‌ها در این خصوص مستحق‌تر هستند. طیف وسیع وظایف و مسئولیت‌ها از قبیل کار با کودک اتیسم، افراد مبتلا به اعتیاد، دختران در معرض آسیب، افراد دارای معلولیت  و... مسئولیتی بسیار دشوار و سنگینی را متوجه کارکنان بهزیستی ساخته است و بنده به جد به دنبال تقویت نیروی انسانی و حفظ منزلت کارکنان بهزیستی و ارتقاء وضعیت معیشتی آنها هستم. پیگیری رفاهیات، افزایش حقوق کارکنان و مهیا ساختن امکانات برای همکاران از مواردی است که مدنظر قرار گرفته و به دنبال آنیم که حداکثر منزلت را برای کارکنان این سازمان مهیا سازیم. نیروی انسانی را باید تقویت کرد و نیازمند به تخصص شما در این مسیر هستیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: گاها شاهدیم که افراد براساس نظام ارزیابی عملکرد ارتقاء نمی یابند . مدیریت، مجاورت و سیاست  سه کلید واژه‌ای است که در ارتقاء شغلی افراد نقش دارد، درحالیکه نباید اینگونه باشد. افراد بایستی براساس توانمندی‌های خود رشد کنند و اینگونه است که شاهد ساختاری پویا و قوی خواهیم بود. ارتقای شغلی باید به عنوان یک تلاش توسط سازمانی که هدف آن توسعه و غنی‌سازی منابع انسانی می‌باشد، اتفاق بیفتد.

وی ضمن تاکید بر لزوم تخصص محور بودن مراکز تحت نظارت بهزیستی، گفت: هر مرکز به صورت تخصصی باید روی یک یا چند وظیفه کوچک متمرکز باشد. شبکه سازی کند و از طریق توسعه موضوعی به توانمندسازی دست یابد. متاسفانه همواره به دنبال آن بودیم که با اتکاء به دولت مشکل ناترازی‌ها را رفع کنیم. درحالیکه سیاست توانمندسازی یکی از مواردی است که میتوانیم از طریق آن به دنبال رفع ناترازی‌ها باشیم. برای برطرف کردن ناترازی‌ها باید مشارکت جویی و مشارکت محوری را مدنظر قرار دهیم. درصورتیکه مشارکت‌جو باشیم می‌توانیم ضریب نفوذ خدمات را در محلات افزایش دهیم.دراین کشور مردمان سخاوتمندی داریم که در هر کار خیری پیشقدم می‌شوند و حاضرند داوطلبانه بخشی از مسئولیت‌ها و وظایف ما را به صورت جهادی بر عهده بگیرند. باید از این قدرت خفته در دل مردم ایران استفاده نماییم. در محله محوری باید "با مردم" فعالیت کنیم نه "برای مردم"؛ یعنی تقاضا محورانه اقدام نمائیم و خود مردم نیازهایشان را عنوان کنند و در مسیر رفع آن حرکت کنیم. از طریق یک تحلیل واقع بینانه و با یک مدل علمی و روش های کاربردی میتوان مسیر را برای پیشرفت و بهبود وضعیت مهیا ساخت.

حسینی افزود: اورژانس اجتماعی به سبب تعدد وظایف و مسئولیت‌ها می‌تواند به عنوان یک سازمان مستقل مطرح شود و در این خصوص نباید با مشکل خودرو و کمبود امکانات مواجه باشیم. بنابراین در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی که طبق دستورالعمل جمعیت کافی برای راه اندازی اورژانس اجتماعی را ندارد ولیکن براساس تشخیص تخصصی کارشناسان نیازمند راه اندازی اورژانس اجتماعی است، می‌توانید اورژانس اجتماعی را راه اندازی کرده و مجوز آن را دریافت نمائید.

وی عنوان کرد: در هفته ملی افراد دارای معلولیت برای 3 هزار زوج جوان دارای معلولیت جهیزیه تهیه و توزیع گردید و این قول مساعد را می‌دهم که تا پایان سال هیچ فردی پشت نوبت جهیزیه نباشد و اقلام ضروری جهیزیه تهیه و توزیع گردد و از این طریق متقاضیان جهیزیه در خراسان رضوی به صفر برسد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: جمعیت کثیری از مردم هنوز بهزیستی را به عنوان سازمانی می‌شناسند که به ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت می‌پردازد، درحالیکه این بخش بسیار کوچکی از مسئولیت‌های این سازمان است و وظایف بسیار متعدد و پیچیده‌ای داریم که مردم از آن اطلاعی ندارند. باید آگاه سازی انجام گیرد تا شاهد معجزه مشارکت مردم و رفع موانع باشیم.

وی در انتها خاطرنشان کرد: تمامی نقص‌های نیروی انسانی، ساختاری ، اعتباری ، اداری و خدماتی را شناسایی کنید و فاصله بین وضعیت موجود با وضعیت مطلوب را شناسایی و گزارش کنید تا به دنبال رفع تمامی این موارد باشیم.

حسینی در انتها تاکید کرد: نوع کار مراکز ماده 16 ارتباطی با بهزیستی ندارد و به دنبال واگذاری این مراکز به بخش‌های دیگر هستیم.  تاسیس یک خانه بین راهی برای زنان آسیب دیده جزء تعهدات این سفر خواهد بود وامکانات برای تاسیس آن در استان خراسان رضوی در اختیار قرار خواهد گرفت.

کد خبر 125421

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد