رونمایی از طرح اماکن مناسب‌سازی شده در نرم‌افزار مسیریاب نشان

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، جلسه ستاد مناسب سازی با حضور معاون عمرانی استانداری خراسان رضوی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، روسای ادارات بهزیستی و فرمانداران هفت شهرستان مشهد، نیشابور، تربت‌جام، تربت حیدریه، سبزوار، قوچان، کاشمر که طرح تحول دسترس‌پذیری محیط برای افراد دارای معلولیت در آن شهرستان‌ها اجرا می‌شود در محل استانداری خراسان رضوی برگزار گردید. در این جلسه، ضمن ارائه گزارش بهزیستی در خصوص فعالیت‌های انجام گرفته، پیشرفت پروژه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت و به بررسی اقدامات فرمانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی پرداخته شد . در انتها نیز از آزمایشگاه پارسه به دلیل رعایت کلیه موارد مناسب سازی و تسهیل حضور افراد دارای معلولیت در آن مجموعه تقدیر گردید.

 مسعود فیروزی دبیر قرارگاه تحول دسترس‌پذیری محیط برای افراد دارای معلولیت در خصوص این جلسه گفت: طرح تحول دسترس‌پذیری محیط برای افراد دارای معلولیت شامل دو راهبر کالبدی شامل 3 هزار و 22 پروژه و گفتمان‌سازی نیز شامل 198 پروژه نیازمند مناسب‌سازی می‌شود که 2هزار و251  پروژه  مربوط به شهر مشهد می باشد.

وی در توضیح راهبرد کالبدی، گفت: مناسب‌سازی فضاهای عمومی نظیر معابر اصلی، پارک‌ها، سرویس‌های بهداشتی عمومی، مناسب‌سازی مراکز آموزشی، ادارات دولتی و مراکز اداری غیردولتی، اماکن عمومی مانند سالن‌های ورزشی،سینما،فرهنگسرا، کتابخانه عمومی، بانک‌ها، وسایل حمل و نقل عمومی، مراکز درمانی و... می‌شود

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی درخصوص راهبرد گفتمان‌سازی، گفت: گنجاندن موضوعات مناسب سازی در برنامه‌های اجتماع محور و خانواده محور، تهیه و پخش  کلیپ با محوریت مناسب سازی جهت پخش در صدا و سیما و شبکه های اجتماعی، برگزاری دوره های آموزشی  درخصوص دسترس پذیری محیط  ویژه مدیران دستگاهها وشهرداران استان، برگزاری جشنواره ها با محوریت مناسب سازی توسط دستگاههای متولی، استفاده از ظرفیت شهرداری ها جهت تبلیغات محیطی با موضوع مناسب سازی، برگزاری کمپین‌ها واجرای تئاترهای خیابانی در نقاط پرتردد سطح شهر با محوریت مناسب سازی توسط افراد دارای معلولیت و...بخشی از فعالیت‌هایی است که دراین حیطه انجام می‌گیرد.

وی در مراسم رونمایی از لوگو مناسب سازی در نرم افزار نشان، گفت: برای اولین‌بار در کشور، اماکن مناسب‌سازی شده ویژه افراد دارای معلولیت در "نرم افزار مسیریاب نشان" مشخص می‌شوند. لوگو ویژه‌ای توسط بهزیستی برای اماکنی که اصول مناسب‌سازی در آن رعایت شده، طراحی گردیده است. این لوگو دارای مدال طلایی و مدال نقره‌ای مناسب‌سازی است. اماکنی که تمامی موارد مناسب‌سازی را رعایت کرده باشند، مدال طلا و مکان‌هایی که برخی از اصول مناسب‌سازی را پیاده کرده باشند، مدال نقره‌ای مناسب‌سازی را از دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی و اداره کل بهزیستی خراسان رضوی دریافت می‌نمایند.

فیروزی خاطرنشان کرد: از طریق همکاری بهزیستی با مدیریت نرم افزار نشان مقرر گردیده که مکان‌های مناسب‌سازی شده در اپلیکیشن "نقشه و مسیریاب نشان" مشخص گردند. بعد از شناسایی اماکن مناسب‌سازی شده توسط بهزیستی، این مکان‌ها در نرم افزار مسیریابی نشان تعیین و مشخص می‌شوند. وضعیت مناسب‌سازی تمامی اماکن در سطح شهر از قبیل رستوران‌، پارک‌ها، اماکن تفریحی، بانک‌، بیمارستان، اماکن درمانی، ادارات دولتی، مراکز خدماتی و... بررسی و ارزیابی می‌گردد و درصورت دریافت مدال نقره یا مدال طلا مناسب‌سازی، بر روی نرم افزار نشان، نوع مدال مناسب‌سازی که دریافت نموده‌اند، مشخص و درج می‌گردد. در این حالت افراد دارای معلولیت با یک جستجوی ساده در اپلیکیشن نشان می‌توانند مناسبت‌ترین مکان مورد نیاز خود را از قبل مشخص و به راحتی به آن مراجعه نمایند.

وی با بیان اینکه این طرح در کل استان خراسان رضوی اجرا خواهد گردید، گفت: هدف اولیه این برنامه شناسایی مراکز و مناطقی است که اصول مناسب‌سازی را رعایت کرده‌اند. در وهله دوم تسهیل در تردد افراد دارای معلولیت و سهولت شناسایی اماکن مناسب‌سازی شده است. یکی از مهم‌ترین اهداف اجرای این طرح فرهنگسازی و ایجاد حساسیت نسبت به امر مناسب سازی برای عموم مردم و تشویق آنها به رعایت اصول مناسب‌سازی است تا از این طریق با نیازهای اقشار خاص جامعه و لزوم رعایت بسیاری از موارد در زندگی روزمره آشنا شوند.
رونمایی از طرح اماکن مناسب‌سازی شده در نرم‌افزار مسیریاب نشان
 

کد خبر 122099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد