نقش کاردرمانگران تیم توانبخشی در رسیدن جامعه هدف سازمان بهزیستی به زندگی مستقل بی‌بدیل است

سرپرست سازمان بهزیستی کشور با اشاره به تلاش تیم توانبخشی در رسیدن جامعه هدف این سازمان به زندگی مستقل گفت: در این مسیر نقش کاردرمانگران در کنار سایر اعضای تیم توانبخشی بی‌بدیل است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید جواد حسینی، سرپرست سازمان بهزیستی کشور صبح امروز با حضور در بیست و پنجمین کنگره کاردرمانی ایران با گرامیداشت روز کاردرمانی، این رشته را یکی از مهمترین رشته های همکار در سازمان بهزیستی دانست و گفت: فعالیت اصلی کار درمانگران بازگرداندن انسان ها به زندگی عادی و بهبود کیفیت زندگی آنهاست.

وی ادامه داد: کاردرمانگران، انسانهایی را که به هر نحوی دچار آسیب شده و از زندگی روزمره جامانده اند، به زندگی روزمره باز می گردانند.

دکتر حسینی با اشاره به حیطه گسترده فعالیت های کاردرمانگران به این موضوع اشاره کرد که کاردرمانگران باید به موضوعات و چالش ها و آسیب های گسترده نوپدید اجتماعی همچون موضوعات روانی و رفتاری ورود کنند افزود:جامعه اتیسم یکی از گروه های مهم هدف سازمان بهزیستی است که کاردرمانگران نقش مهمی در آموزش و توانبخشی این گروه ایفا می کنند و توسط این متخصصین آماده حضور در جامعه می شوند.

وی در ادامه به بیش از 6 هزار فارغ التحصیل رشته کاردرمانی اشاره کرد و گفت: خوشحالیم که تعداد فارغ التحصیلان این رشته تقریباً متناسب نیاز در حال رشد جامعه است و خوش بین هستیم که با همکاری دانشگاه ها این تعداد در آینده نزدیک بیشتر شود تا بخش اعظمی از نیازهای جامعه هدف بویژه اشخاص دارای معلولیت توسط متخصصین این رشته برطرف شود.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور به ارائه خدمت این سازمان به ۸ میلیون نفر و پوشش حمایتی 2 میلیون و 500 هزار خانوار اشاره کرد و افزود: امروز ما به ۱.۵ میلیون شخص درای معلولیت ارائه خدمات می دهیم که سالانه تعداد قابل توجهی به این افراد به علت تصادفات افزوده می شود.

وی یادآور شد: در حالی اشخاص دارای معلولیت ناشی از تصادفات به جامعه حمایتی ما افزوده می شود که بهزیستی سهمی از محل جرائم راهنمایی و رانندگی ندارد.

دکتر حسینی به موضوع قانون اختصاص ۳ درصد سرجمع بودجه دستگاه ها به تعادل بخشی منطقه ای اشاره کرد و گفت: سازمان بهزیستی خود، موضوع عدالت است و باید از این قانون مستثنی شود.

وی در مورد سیاست های سازمان بهزیستی در دوره جدید گفت: به دنبال کوچک سازی مراکز توانبخشی به جهت شبیه شدن آنها به محیط خانواده هستیم. همچنین به همین منظور گسترش مراکز توانبخشی روزانه در مقابل شبانه روزی را نیز در دستور کار قرار داده ایم.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور حرفه آموزی و اشتغال آفرینی را از دیگر اهداف بهزیستی عنوان کرد و اظهار داشت: ما به دنبال جامعه دوستدار انسان هستیم که مهمترین موضوع آن جامعه دوستدار معلول و جامعه دوستدار سالمند است. همچنین با طرح بهزیست محله که یکی از اهداف اصلی آن جامعه سالمند است، امیدواریم به این جامعه خدمت رسانی شود.

وی موضوعات اساسی پیش روی سازمان بهزیستی را شناسایی، آموزش، اشتغال و حضور در جامعه و زندگی مستقل عنوان کرد و از ۵ راهکار سازمان بهزیستی در جهت رسیدن به زندگی مستقل مددجویان سخن گفت و افزود: به همین منظور اقدام به راه اندازی سامانه اشتغال بهزیستی کرده ایم.

دکتر حسینی ادامه داد: همچنین بزودی ۵۰۰ تسهیل گر شغلی که از میان ۸ هزار نفر گزینش شده اند فعالیت خود را در استانها و مراکز آغاز می کنند.

به گفته وی صندوق حمایت از اشتغال اشخاص دارای معلولیت با اعتبار هزار میلیارد فعالیت خود را آغاز می کند.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور به ایجاد مرکز پشتیبانی اشتغال در استانهای کشور اشاره کرد و گفت: برای ایجاد اشتغال پایدار که هدف نهایی ماست، نیاز به این مرکز احساس شد چرا که ۹۸.۴ درصد افراد تسهیلات خود اشتغالی دریافت می کنند اما بخش اعظمی از این مشاغل ناپایدار است.

کد خبر 121093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =