به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید جواد حسینی رییس سازمان بهزیستی کشور در سفری به شهرستان بجستان درباره برنامههای سال ۱۴۰۴ سازمان بهزیستی در شهرستانهای بجستان و گناباد اظهار داشت: «امسال به عنوان سال سرمایه گذاری در تولید نامگذاری شده است و امیدواریم با گره گشایی از مشکلات مردم، شاهد سربلندی و شادی امت اسلامی و مردم ایران باشیم.
وی افزود: بجستان بهشت تعلیم و تربیت ایران است و دانشآموزان این شهرستان پاکترین و نجیبترین هستند.
دکتر حسینی بیان کرد: در سال ۱۴۰۴، تلاش میکنیم ۲۲۳۰ نفر را در ابعاد گوناگون خدمات بهزیستی شامل مستمری توانبخشی، زنان سرپرست خانوار، کمک هزینه امداد کودکان، خانوارهای دارای فرزند چندقلو،حق پرستاری ضایعه نخاعی و افراد دارای معلولیت تحت پوشش قرار دهیم. در زمینه حق پرستاری، بیش از ۲۰۰ نفر پشت نوبت در بجستان وجود دارد که تمامی این موارد را تا پایان سال به صفر خواهیم رساند.
رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برنامههای حمایتی ادامه داد: «در طول سال، ۸۳۰ نفر از افراد نیازمند تشخیص داده شده در بجستان را تحت پوشش کمکهای موردی نقدی و غیرنقدی قرار میدهیم. همچنین ۱۴۱۵ کودک و نوزاد را تحت غربالگریهای بینایی، شنوایی و گفتاری قرار داده و مداخلات لازم را انجام خواهیم داد. علاوه بر این، ۲۵ دانشجو تحت پوشش شهریه و کمک هزینههای درمانی خواهند بود.
وی دربارهٔ برنامههای درمانی و توانبخشی گفت: کمک هزینههای درمانی، ژنتیک، کاشت حلزون، مناسبسازی و رفع نیاز متقاضیان ویلچر و سمعک را برای ۲۰۰ نفر در این شهرستان محقق میکنیم.
دکتر حسینی در ادامه با این هشدار که کشور ما به شدت در حال سالمند شدن است، بیان کرد: رشد سالمندی در ایران پس از کره جنوبی، دومین رتبه جهانی را دارد و پیش بینی می شود تا سال ۱۴۳۰، بالای ۲۸ درصد ترکیب جمعیت کشور سالمند شود. میانگین سن بازنشستگی اکنون ۵۲ سال و امید به زندگی ۷۶ سال است، بنابراین یک سوم عمر افراد در سالمندی سپری میشود.
رییس سازمان بهزیستی گفت: با وجود راه اندازی دبیرخانه شورای سالمندان با ۱۲ کارشناس در سازمان بهزیستی، تا کنون اقدام ویژهای در حوزه سالمندی نداشتیم، بنده تصمیم دارم در حوزه سالمندی ورود جدی داشته باشم.
دکتر حسینی بیان کرد: امسال در شهرستانهای گناباد و بجستان، تصمیم داریم یک مدرسه در دسترس را در شیفت عصر به باشگاه سالمندان تبدیل کنیم تا سالمندان برای دریافت خدمات تغذیه، پیشگیری از آلزایمر، مشاوره بیماریها و نظام ارجاع به آنجا مراجعه کنند. این طرح با نام «مهر و گفتگو» و با مشارکت یک گروه هنری برای ایجاد نشاط، ۲۰۰ سالمند را تحت پوشش قرار میدهد؛ به ویژه زنان و مردان سالمند تنها و معلولان سالمند.
وی دربارهٔ اشتغال و مسکن تأکید کرد: متقاضیان مسکن معلولان در بجستان (حدود ۱۰۰ واحد در دست احداث) و متقاضیان اشتغال و ازدواج در جامعه هدف بهزیستی را به صفر میرسانیم. قول میدهم در پایان سال، مددجوی بیکار در بجستان و گناباد وجود نداشته باشد و نام این دو شهر را «منطقه عاری از بیکاری مددجویان» میگذاریم.
وی دربارهٔ طرحهای اشتغالزایی خورشیدی توضیح داد: در بجستان و گناباد، مزرعه انرژی خورشیدی ایجاد میکنیم و به هر مددجو ۱۵۰ میلیون تومان وام خوداشتغالی با بهره ۴ درصد (بازپرداخت در ۷ سال) اعطا خواهیم کرد. صندوق حمایت از فرصتهای شغلی وام را بدون نیاز به ضامن، فقط با دریافت شماره ملی پرداخت میکند. این طرح پیشتر در یزد موفق بود و با همکاری شرکت تعاونی و نصب هزار پنل خورشیدی (هر پنل ۱۲۰ میلیون تومان) و به نوعی ایجاد مزرعه پنل خورشیدی، درآمدزایی پایدار ایجاد خواهد شد.
دکتر حسینی از برنامههای توانبخشی هنری خبر داد و گفت: در این دو شهرستان، دو پایگاه توانبخشی هنری روستایی راه اندازی میکنیم و از طریق فعالیتهای هنری، توانبخشی مبتنی بر اموز فرهنگی و اجتماعی ایجاد خواهیم کرد.
همچنین مرکز جامع خدمات و توانبخشی بهزیستی را ایجاد خواهیم کرد که شامل کارگاههای شغلی و مهارتآموزی است. علیرغم قانونی که اورژانس اجتماعی را برای شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر الزامی نمیداند، در بجستان و گناباد این خدمات را در قالب این مراکز مستقر میکنیم.
رییس سازمان بهزیستی در پایان با اشاره به همکاری با خیران گفت: امیدواریم در همکاری خانم گیتی نژاد (خیر مدرسه ساز)، دو مدرسه مهارت و کار برای دانشآموزان نیازمند، کودکان کار و دانشآموزان عادی ایجاد کنیم تا تمام دانشآموزان تحت خدمات آموزشی، سلامت، توانبخشی و حرفهای قرار بگیرند و این مدارس در قالب مراکز جامع خواهند بود و برای شروع کار 4 میلیارد تومان به این موسسه اختصاص میدهم تا کار را شروع کنند.
همچنین هدیه ویژه انجمن ادبی هنری شهرستان بجستان به دکتر سید جواد حسینی اهدا شد.
نظر شما