مثلث طلایی توسعه کمی و کیفی مشارکت ها، توانمند سازی و فرصت آفرینی با مرکزیت تولید سرمایه اجتماعی

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در افق سال جدید و آینده بهزیستی، سه ضلع مثلث طلایی سازمان بهزیستی را، توسعه کمی و کیفی مشارکت ها، توانمند سازی و فرصت آفرینی می دانم که در مرکز این مثلث، تولید سرمایه اجتماعی قرار دارد و برای تحقق این سه ضلع، نیازمند سرمایه اجتماعی هستیم.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن شرح خدمات سازمان بهزیستی در دولت چهاردهم، گفت: در این مدت بیش از ۵ ماه که در بهزیستی فعالیت داشته ایم توانستیم با کمک شما موفقیت هایی به دست آوریم. 

وی گفت:توانستیم صندوق حمایت و ضمانت شغلی افراد دارای معلولیت که مصوب هیأت دولت بود را با ۲۷ پست و مکان مشخص، بازآفرینی کنیم.این صندوق برای ما بسیار مهم است و تکمیل کننده کار بهزیستی است. زیرا اگر نتوانیم افراد جامعه هدف را به چرخه توانمند سازی و استقلال برگردانیم انگار در کار خودمان در بهزیستی ناکام مانده ایم. 

دکتر حسینی همچنین به تحقق بیش از ۶۸ هزار فرصت شغلی و ۴‪صدو چهارده درصدی ،راه اندازی پنل های خورشیدی اشتغال محور، طراحی سامانه اشتغال مددجویان، طراحی ۲۰ منطقه عاری از مددجوی بیکار در کشور،به کار گیری ۵۰۰‪ تسهیلگر شغلی در استان های کشور و... اشاره کرد و گفت:تمام این موارد به این معناست که اشتغال می تواند حلقه تکمیل کننده مجموعه فعالیت های بهزیستی باشد و باید این را باور کنیم.

وی افزود:کارسازی ۱۳ هزار مسکن برای مددجویان، اتصال مجدد مستمری برای ۱۳ هزار مددجو، افزایش ناوگان اورژانس اجتماعی، راه اندازی ۷ مرکز اقامتی - فراغتی موقت اختلال طیف اوتیسم در استان ها، طراحی بهزیست محله که اولین فاز آن طرح مهر و گفتگو و توانمند سازی اجتماعی سالمندان در تمام استان های کشور در ۷۳۵‪ منطقه آموزشی است و باید در همین ماه جاری کلید بخورد. 

همچنین افزایش ۶۸ درصدی بودجه بخش سایر سازمان بهزیستی،افزایش۴۰ درصدی مستمری مددجویان، تصویب افزایش در ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان از ۱ میلیون و دویست هزار تومان تا ۳ میلیون و ششصد  ‪ هزار تومان برای دهک ۱ تا ۷ و افزایش ۶۰۰هزار تومانی برای دهک های۷و ۸و ۹و ۱۰، افزایش ۸۰ درصدی مستمری مراکز شبه خانواده،تامین ۵ هزار جهیزیه برای  مددجویان،واگذاری وسایل توانبخشی، ویلچر، سمعک و... به افراد دارای معلولیت( به طوری که در بسیاری مناطق کشورآمار پشت نوبتی این وسایل به صفر رسیده است.) تامین وتوزیع ۱۹۰۰ ویلچر برقی با کمک سپاه پاسداران، ارتقای ساختار اداری و تبدیل اورژانس اجتماعی به مرکز،راه اندازی خانه های هنر برای هنر درمانی در حداقل یک سوم مراکز توانبخشی در سراسر کشور نیز  از دیگر دستاوردهای بهزیستی در این مدت هستند.

وی گفت:در روز تعطیل و در ۲۹ اسفند ماه، در تله کنفرانسی که با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتیم اعتبار۱۰۰۰ میلیاردتومانی بهزیستی ابلاغ شده است. 

وی گفت:بیش از ۶۰ درصد ساختمان های اداری که  مناسب سازی نشده بودند، با پیگیری های ستاد مناسب سازی، برای افراد دارای معلولیت دسترس پذیر شده اند. همچنین ۱۰ شهر کشور، به عنوان شهر دوستدار سالمند معرفی شده اند و دبیرخانه آنها را اندازی شده است.  

رییس سازمان بهزیستی کشور افزود: برای  اولین بار شورای  سالمندان در سطح معاون اول رئیس جمهور برگزار شده، رئیس جمهور بیش از ۷ بار نشست با مدیران بهزیستی داشته و یا از مراکز بهزیستی بازدید کرده است. همچنین ۳  نشست  با معاون اول رئیس جمهور در حوزه بهزیستی و با رئیس قوه مقننه نیز گفتگوی چند ساعته داشته ایم.

دکتر حسینی گفت: در این مدت ۶۲ هزار زن سرپرست خانوار را از بیمه رایگان اجتماعی و عشایری بهره مند شده اند و آمار زنان سرپرست خانوار  بیمه نشده را به صفر رسیده است.

وی افزود: تاکنون به ۱۵ استان کشور سفر کرده ایم و با استانداران، نمایندگان مجلس، ائمه جمعه، تشکل ها، خیرین، اصحاب رسانه و مطبوعات، پرسنل مراکز بهزیستی، همکاران استانی، و... نشست های گوناگونی را برگزارکرده ایم. همچنین با آرامش و بدون تنش؛ فرایند تحولات مدیریتی را با رویکرد متخصص گزینی، تعادل جنسیتی و درون گزینی که این سه مورد در قالب شایسته گزینی گرد هم آمده اند، پیش بردیم و اینها با همکاری همه کارکنان انجام گرفته است.

تولید سرمایه اجتماعی؛ ماموریت اصلی سازمان بهزیستی 

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در افق سال جدید و آینده بهزیستی، سه ضلع مثلث طلایی سازمان بهزیستی را توسعه کمی و کیفی مشارکت ها، توانمند سازی و فرصت آفرینی می دانم که در مرکز این مثلث، تولید سرمایه اجتماعی قرار دارد و برای تحقق این سه ضلع، نیازمند سرمایه اجتماعی هستیم.

وی با توجه به اهمیت سرمایه اجتماعی گفت: بانک جهانی شش عنوان سرمایه را به نام سرمایه های مالی، مادی، طبیعی، انسانی، فرهنگی، اجتماعی بر می شمارد و سرمایه اجتماعی را مهمترین این موارد می داند و معتقد است وجود سرمایه اجتماعی در هر کشوری منجر به تولید پنج سرمایه دیگر خواهد شد و چنانچه سرمایه اجتماعی وجود نداشته باشد؛ پنج سرمایه دیگر ذوب خواهند شد.  

دکتر حسینی افزود: بهزیستی ماموریت ایجاد سرمایه اجتماعی را به عهده دارد و سلامت اجتماعی که نام یک معاونت در سازمان بهزیستی هم هست، با سرمایه اجتماعی تنیده شده است.

وی افزود: در تولید سرمایه اجتماعی تمام نیروهای  سازمان بهزیستی دست اندر کار هستند اما سه بخش حوزه ریاست سازمان، اداره پذیرش و هماهنگی و حوزه روابط عمومی و امور بین الملل؛ سه ضلع مثلث طلایی تولید سرمایه اجتماعی در سازمان بهزیستی هستند، زیرا بیشترین میزان ارتباطات را برقرار می کنند، انتقال دهنده سیاست ها و استراتژی‌های سازمان، ضربه گیرهای سازمان هستند و در نوک پیکان خط مقدم سازمان و خدمات قرار دارند. بنابراین در تولید، بازتولید یا اضمحلال سرمایه اجتماعی در سازمان بیشترین  نقش را دارند.  

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: امسال باید تلاش کنیم ارتباطات خود را  در حوزه بین الملل افزایش دهیم و همچنین میزهای گفت و گوی اجتماعی و علمی با شرکای خودمان داشته باشیم.

دکتر حسینی همچنین افزود: سازمان بهزیستی باید به صورت مداوم با خیرین، مراکز، تشکل ها، دانشگاه ها و مراجع علمی و در مرحله بعدی با ورزشکاران، سینماگران، هنرمندان و... در ارتباط باشد و بهزیستی باید به منشا آمد و شد اندیشمندان، هنرمندان، گروه های موثر، نخبگان، توسعه گران محل و شرکای سازمان بهزیستی تبدیل شود. البته گام هایی در این مسیر برداشته ایم که باید شتابان تر شود و از این طریق بتوانیم مسیر خود را بیش از گذشته به سمت توسعه سازمانی باز کنیم.  

کد خبر 133317

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =