به گزارش روابط عمومی ادارهکل بهزیستی استان کرمانشاه؛ “ کودک کار”، به کودک کارگری گفته میشود که هنوز به سن قانونی نرسیده است، ولی به صورت مداوم و پایدار به یکی از روشهای سنگین، سبک، داوطلبانه یا اجباری، جهت کسب درآمد، به خدمت گرفته شده است. و این کار، مانع از تحصیل، آموزش و برخورداری از امکانات اولیهٔ رشد فردی و اجتماعی او میشود و با آسیب و بهره کشی نیز، همراه است.
سازمان بین المللی کار، برای نخستین بار در سال ۲۰۰۲ میلادی، دوازدهم ژوئن، برابر با ۲۲ خرداد را، “روز جهانی مبارزه علیه کار کودکان” ، نامگذرای کرده است؛ و بر اساس پیماننامهٔ حقوق کودکان، کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد، موظفاند که با هرگونه سوءاستفاده و بهرهکشی از کودکان، مقابله کنند.
اهداف اصلی روز جهانی منع کار کودک:
- آگاهیبخشی: این روز به منظور جلب توجه عمومی و آگاهی دادن به افراد جامعه در مورد معضل کودکان کار، برگزار میشود.
- مبارزه با پدیدهٔ کودک کار: نباید این موضوع را کتمان کرد، بلکه باید هر کشور، برنامهها و سیاستهای مناسب، برای جلوگیری و مبارزه با این موضوع را تدوین کند.
- حمایت از تحصیل: روز جهانی منع کودکان کار، با تأکید بر اهمیت آموزش و تحصیل، بر تأمین دسترسی آسان و رایگان، به آموزش برای تمامی کودکان ، تأکید دارد.
- تأمین محیطهای آموزشی ایمن و پربازده برای کودکان کار، قدمی مهم در جهت کاهش نسل بعد از کودکان کار است.
- حمایت از خانواده: روز جهانی کودکان کار، فرصتی است برای تشویق خانوادهها به ارائهٔ محیطی سالم، ایمن و حمایت از تحصیل کودکان.
برای پیوستن به کانال ادارهکل بهزیستی استان کرمانشاه در پیامرسان ایتا، اینجا را لمس کنید
نظر شما