در رسانه | بیماری چشم در کمین کودکان

معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان از اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم در ۶۸ پایگاه در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز قزوین، خانم غلامرضایی گفت: هم اکنون طرح تنبلی چشم کودکان ۳ تااجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم در استان ۶ سال در ۵۳ مراکز مثبت زندگی و ۱۵ پایگاه غیردائمی و سیار در حال اجراست.
 
معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی افزود: تنبلی چشم از بیماری‌های چشمی است که براساس آمار اعلام شده حدود یک تا دو درصد کودکان به آن مبتلا می‌شوند.
 
وی اظهار کرد: سه تا ۶ سالگی بهترین زمان و سن طلایی برای تشخیص و درمان تنبلی چشم است و در صورتی که این بیماری در این سنین تشخیص داده شود به راحتی درمان‌پذیر بوده و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه خواهد بود.
 
غلامرضایی تصریح کرد: با توجه به اهمیت این موضوع مسوولان و متخصصان امر بر ضرورت توجه بیشتر والدین به اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم و انجام معاینات به منظور تشخیص به موقع بیماری در سنین طلایی تاکید دارند.
 
به گفته این مسوول، هر ساله طرح غربالگری تنبلی چشم از آبان ماه آغاز و تا پایان بهمن انجام می‌شد که با توجه به ضرورت اجرای این طرح و به منظور پیشگیری از ازدحام جمعیت در مراکز، مدت بازه زمانی اجرای این طرح در سال جاری افزایش یافته است.
 
وی خاطرنشان کرد: امسال طرح غربالگری تنبلی چشم از نیمه اردیبهشت ماه آغاز و تا پایان اسفند ماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
 
غلامرضایی با بیان اینکه این طرح در سه سطح اجرا می‌شود، اضافه کرد: در سطح یک مربی که از طریق چارت E یا دستگاه غربالگر بینایی در پایگاه‌های غربالگری و یا به‌صورت سیار در مناطق روستایی مورد معاینه بینائی قرار می‌گیرند در صورت عدم همکاری کودک یا مشکوک بودن به سطح دوم اپتومتریست ارجاع می‌شود و بعد از مشخص شدن وضعیت کودک پس از معاینه در صورت لزوم جهت معاینات تخصصی‌تر به سطح سوم پزشک معرفی می‌شوند.
 
وی یاد آور شد: کودکان مشکوک به تنبلی چشم برای معاینات دقیق‌تر به بینایی سنج و چشم پزشک ارجاع می‌شوند و در صورتی که بینایی کودکان مشکوک تشخیص داده شد، برای بررسی‌ها و ارزیابی‌های بیشتر به سطح ۲ ارجاع می‌شوند و در صورتی که ابتلای کودک به تنبلی چشم محرز شود در سطح بالاتر این کودکان به چشم پزشکان همکار طرح، ارجاع خواهند شد.
 
این مسوول ادامه داد: کودکانی که در طول طرح تنبلی چشم سنجش بینائی می‌شوند در صورت نیاز به کمک هزینه عینک و جراحی چشم از طرف سازمان بهزیستی مورد حمایت قرار می‌گیرند.
 
معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی با بیان اینکه این طرح برای متولدین از نیمه دوم سال ۹۶ لغایت سال ۹۷-۹۸-۹۹ اجرا می‌شود، افزود: برای ارزیابی و معاینه چشم کودکان ابزار اصلی غربالگری بینایی در کلیه موارد چارت E بوده و دستگاه صرفاً جهت کودکان سه ساله و یا در مواقعی که کودکان همکاری نمی‌کنند استفاده می‌شود.
 
غلامرضایی افزود: همچنین کودکانی که به تنبلی چشم مبتلا بوده و از توان مالی پایین‌تری برخوردار باشند، در حوزه درمانی اعم از خرید عینک و حتی در صورت لزوم جراحی مورد حمایت مالی قرار می‌گیرند.

کد خبر 81296

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 9 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد