در بلندترین شب سال، حضور حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی در آسایشگاه توانبخشی شهید بهشتی، حال و هوای صحن وسرای امام رئوف را به میان مددجویان معلول ذهنی این مرکز که به قول تولیت آستان قدس رضوی، پاکترین و مظلومترین بندگان خداوند متعال هستند، آورد.
امشب همه بروبچههای اهل این خانه بهشتی لباس نو به تن کرده و سرتاسر مؤسسه با میوه و آجیل آراسته شده است. شاید چندان از ظاهرشان به نظر نرسد، ولی همگی با شوروشادی چشم انتظار مهمانی هستند که قرار است این شب یلدا را برایشان شبی خاطرهانگیز کند.
خادمان بارگاه منور رضوی با باری از میوه و تنقلات و شیرینی و دیگر هدایای یلدایی تولیت آستان قدس، چند ساعت زودتر وارد مرکز شدند تا بساط مهمانی و پذیرایی از ۱۷۰ معلول جسمی و حرکتی مؤسسه شهید بهشتی را مهیا کنند.
به محض رسیدن تولیت آستان قدس رضوی و هیئت همراه، تعدادی از بچهها به پیشواز آمدند و مثل همه آیینهای استقبال با چند شاخه گل و جملاتی سرشار از مهربانی، پذیرای مهمانان شدند. بازدید از تکتک کارگاههای مجموعه ازکارگاه تذهیب و معرق کاری و خیاطی و... شروع شد و تا سالن ورزشی و بالاخره گلخانه ادامه پیدا کرد.
از آرزوی زیارت حرم تا دلتنگی برای رهبری
اما در بازدید از کارگاه معرق کاری، «قاسم» که شکل و شمایل منظم حرف زدنش همه حاضران را تحت تاثیر قرار داد خطاب به تولیت آستان قدس گفت: دیپلم دارم. خیلی قرآن گوش میدهم و هر روز بسیاری از ادعیه به خصوص زیارت عاشورا را میخوانم. کربلا هم یکبار رفتهام ولی چند وقتی است، حرم نرفتم. دلم میخواهد هماهنگ کنین یک شب مهمان آقا علی بن موسی الرضا(ع) شویم. تازه خیلی خوب میبود اگر موزه هم ما را ببرند، آخر سال پیش از بخشی از موزه آثار اهدایی مقام معظم رهبری بازدید کردم، الان چیزهای اضافه شده، دوست دارم به عشق حضرت آقا بروم و آنها را ببینم. حجت الاسلام والمسلمین مروی با شنیدن این آرزوها، خوشنود شد و برایش آزوی طول عمر کرد.
ایشان همچنین در مواجهه با سیدعبدالله حسینی مددجوی رشته شیشه گری که از شوق دیدار خادمان امام رضا(ع) اشک امانش را بریده بود، وقتی از مربی شنید که دلتنگ زیارت حرم شده، دستور دادند که هفته پیش رو با خودرو همه بچههای مرکز را برای زیارت به حرم مطهر رضوی ببرند و بر سر سفره حضرت رضا(ع) متنعم شوند.
در حین خدمت، قصد قربت کنید
اما در سالن اجتماعات مؤسسه، تولیت آستان قدس رضوی دقایقی در جمع با صفای پسرها حاضر شدند و به نمایندگی از جمع پر تعداد فرزندان مؤسسه، به تعدادی از آنها بستههای هدایای یلدایی شامل یک دست کامل لباس و کفش تقدیم کرد و همزمان خدام نیز مشغول توزیع این هدایا در بین همه بچه ها و مربیان شدند.
اما در سالن دیگری ازاین مرکز، حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی پس از بازدید از همه کارگاههای هنری و مهارتی و نیز آسایشگاههای این مرکز در جمع مربیان، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و تبریک شب یلدا گفت: هر زمان در چنین مجموعههایی حضور پیدا میکنیم، از دیدن آقایان و بانوانی که چنین کار ارزشمندی را انجام میدهند، لذت میبریم.
وی تاکید کرد: قدر کارتان را بدانید چون اگر شما نباشید و به این بچهها خدمت نکنید، معلوم نیست بچهها به چه سرنوشتی دچار شوند. انسانهایی که از کمترین توان حفاظت و نگهداری از خود را ندارند ولی بنده خدا هستند و خدا مخلوقاتش را بسیار دوست دارد.
تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: این عزیزان بنا به شرایط و عوامل مختلفی از یکسری نعمات مانند بهره هوشی و سلامتی بی بهره هستند، ولی عزیز درگاه خدا هستند. طبق منابع روایی، هر چه عمل دشوارتر باشد، ثواب عمل افزونتر است. اکنون که این مسئولیت دشوار را پذیرفتید، قصد قربت کنید. این بچهها برای شما طلب مغفرت میکنند.
وی تصریح کرد: ممکن است حقیقت ارزش خدمت خود را ندانید؛ وقتی دل بندگانی که هیچ قدرت دفاع و اداره خود را ندارند، شاد میکنید، خدا دل شما را شاد خواهد کرد. خدمت به این انسانهای پاک و مظلوم موجب قرب شما به خداوند متعال میشود.
حجتالاسلام والمسلمین مروی در خاتمه سخنانش، برای همه دست اندرکاران مؤسسه شهید بهشتی آرزوی صحت، سلامتی و شادی در کنار همکاران و اعضای خانواده کرد و از خدمات شبانهروزی همه پرسنل این مؤسسه با هدایای ارزشمندی تشکر و قدردانی نمود.
فرد دارای معلولیت می تواند جزو بهترین ها باشد
در این مراسم مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ضمن تقدیر از نیروهای شاغل دراین مرکز، از قسمتهای مختلف و کارگاه صنایع دستی معلولین نیز بازدید داشتند. دکتر مسعود فیروزی در هنگام بازدید از این کارگاه گفت: "معلول فرد منتخب خداوند است گرچه از نظر فیزیکی دچار مشکل است اما آمده تا ثابت کند که میتواند با ایمان، اراده، پشتکار، تلاش، امید والای خویش در اوج انسانیت و خوشبختی قرار بگیرد و جزء بهترینها باشد.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی افزود: معلولان از مظلومترین اقشار جامعه هستند که قضاوتهای سطحی و غیر منطقی در مورد آنان زمینه ظلم مضاعف را برایشان فراهم کرده است. درست است که این دسته از افراد دارای نقص عضو ظاهری هستند و ممکن است بعضی از تواناییهای دیگر افراد جامعه را نداشته باشند؛ اما بهطورقطع در عوض احساس و توانمندیهای دیگرشان تقویت شده و چهبسا بیشتر از دیگران باشد. اما متأسفانه اغلب دیده میشود که عزت نفس این افراد نادیده گرفته شده و در پارهای اوقات دیگر افراد جامعه برخوردهای ترحم آمیزی با آنان دارند.
در این یلدای فاطمی اجرای برنامههایی از قبیل برپایی سفره شب یلدا و آراسته کردن محیط، شاهنامه خوانی، نمایش عروسکی و توزیع میوه، شیرینی، آجیل وخشکبار باعث نقش بستن لبخند بر لبان مددجویان مرکز شد.
نظر شما