در رسانه | شهرآرا | بازگشت ۱۴۹ فرزند بهزیستی به آغوش خانواده زیستی

سعیده آل‌ابراهیم - سال‌هاست که موضوع فرزندخواندگی در سازمان بهزیستی به‌صورت پررنگ انجام می‌شود و البته تعداد خانواده‌های متقاضی فرزند نیز زیاد است؛ معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خرداد امسال اعلام کرده بود که حدود ۳۰هزار خانواده در سامانه سازمان بهزیستی ثبت‌نام کرده‌اند که از این میان پرونده ۱۷هزار خانواده کامل و آماده شده است، اما برخی از این فرزندان پس از بهبود اوضاع خانواده‌شان به آغوش خانواده بازمی‌گردند.

طبق گفته معاون اجتماعی بهزیستی خراسان‌رضوی نیز «مجموع فرزندخواندگی در پارسال و امسال۵۱۲مورد بوده است که ۳۱۲فرزند به خانواده‌ها واگذار شده و ۱۴۹فرزند بازپیوند (به معنای بازگشت به خانواده زیستی) شده‌اند.»
شهره شاهرودی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرا ادامه داد: از ۵۱۲فرزند، ۵۱فرزند به‌صورت غیرقانونی و خارج از فعالیت بهزیستی به خانواده‌ای واگذار شده‌اند و بعد گذر از فرایندهای قانونی، به کودک هویت داده شده است. پارسال نیز ۱۴فرزند بی‌سرپرست و ۳۱۲فرزند بدسرپرست به خانواده‌های متقاضی واگذار شده‌اند. با وجود این، همواره شبهاتی درباره فرزندخواندگی مطرح می‌شود که این روند سخت‌گیرانه است و واگذاری فرزند زمان زیادی می‌طلبد.
وی سخت‌گیری درباره فرزندخواندگی را رد کرد و گفت: اکنون بیشتر کودکانی که به بهزیستی سپرده می‌شوند، بدسرپرست هستند. به‌دلیل حضور سرپرست، به‌راحتی نمی‌توانیم سلب صلاحیت را انجام دهیم و کودک را به‌عنوان فرزندخوانده به خانواده‌ای واگذار کنیم. بنابراین این کودکان به‌طور مهمان به خانواده‌ها سپرده می‌شوند و ممکن است از یک روز تا چند سال در آن خانواده بمانند.
شاهرودی معتقد است که مهمان‌بودن این کودکان در خانواده‌ها از این بابت کمک‌کننده است که کودک با انتقال از مرکز به مرکزی دیگر یا جابه‌جایی مربیان، دچار دوگانگی تربیتی نمی‌شود.
او بیان کرد: مجموع فرزندان بدسرپرست در استان ۳هزارو۹۸۷ فرزند است که ۲۵۰نفر از آن‌ها نیاز به درمان دارند. این کودکان ممکن است دچار معلولیت، بیماری‌های پوستی، اختلالات گوارشی و... باشند که خیلی از خانواده‌ها متقاضی انجام این کار خیر هستند.

متقاضیان بیش از فرزندان
معاون بهزیستی استان با اشاره به اینکه در بهزیستی اجازه نمی‌دهند که پرونده‌های فرزندخواندگی مسکوت بماند، بیان کرد: این پرونده‌ها در اولین فرصت در کمیته‌ها ارزیابی تخصصی می‌شود و فرایند اداری نیز در این‌باره تسریع شده است، اما همیشه گله‌ای از بهزیستی وجود دارد که برطرف نمی‌شود؛ اینکه شمار خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی بیش از شمار فرزندان دارای شرایط واگذاری است. همچنین درباره فرزندخواندگی به‌دلیل اینکه فرزند تا پایان عمر در آن خانواده زندگی می‌کند، جنبه‌های مختلف مراقبتی، مالی، فرهنگی و... بررسی می‌شود.
شاهرودی معتقد است که شمار کودکان رهاشده زیاد نشده، اما فرایند واگذاری فرزندان زیاد شده است. او ادامه داد: گاهی مادری که ۵۵سال دارد، تقاضای فرزندخواندگی فرزندی چهارساله را می‌کند، درصورتی‌که وقتی این کودک به سن نوجوانی برسد، مادر وارد دوره سالمندی شده است و دیگر دنیای یکدیگر را درک نمی‌کنند، اما بسیاری از اوقات، خانواده‌ها این نکات را در نظر نمی‌گیرند و از بهزیستی گله‌مندند که برای فرزندخواندگی معطل شده‌اند.
واگذاری سرپرستی کودکان به زنان مجرد بیش از سی سال نیز از موضوع‌های خبرساز بهزیستی بود که البته با استقبال خوبی نیز روبه‌رو شد. شاهرودی در این‌باره اظهار کرد: در یک‌سال گذشته ۹ فرزند و امسال ۴فرزند به خانم‌هایی که این شرایط را داشته‌اند، واگذار شده است.

کد خبر 65188

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد