به گفتهی مسؤول مراکز آسیبدیدگان اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی، دستور العمل نحوهی ادارهی این مراکز بهروز رسانی شده و مسائل جدیدی در آن مطرح گردیده که نیاز به آموزش مجدد کارشناسان این مراکز بود.
محمد غفاریزاده گفت: شیوهی تعامل با مددجویان، رازداری مددکاران و روانشناسان، نحوهی ارتباط مددجویان با خانواده، حل مشکلات عاطفی روانی مددجویان این مراکز، شیوهها و مراحل توانمندسازی آنان و تلاش برای مستقلسازی و بازگشت مددجویان به خانواده و جامعه، از جمله مسائلی بود که در دستور العمل جدید مورد بازبینی و بهروزرسانی قرار گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر یک مرکز قرنطینه، ۳ مرکز بازپروری زنان و دختران آسیبدیده و دو مرکز بین راهی آسیبدیدگان در مشهد فعال هستند که مددجویان آنها تحت نظارت بهزیستی و در برنامهی حمایتی و توانمندسازی قرار دارند.
به گفتهی غفاریزاده، مددجویان این مراکز دختران و زنانی هستند که به دلایل مختلف در معرض آسیبهای فردی، خانوادگی و اجتماعی قرار گرفته و با دستور قضایی برای بازپروری و توانمندسازی به مراکز بهزیستی ارجاع گردیدهاند.
وی گفت: برای این گروه از مددجویان، خدمات متنوع مددکاری،روانشناسی، پزشکی و روانپزشکی انجام میشود تا فرایند تثبیت وضعیت محقق شود و سپس در پروسه توانمندسازی و استقلال و بازگشت به جامعه قرار میگیرند.
وی حرفهآموزی، مهارتآموزی، مشاوره روانشناسی، بهبود ارتباط با خانواده، بهبود و درمان درگیریها و اختلالات روانی و همچنین اشتغال با تسهیلات به صورت فردی و کارفرمایی که با همکاری معاونت مشارکتهای مردمی و اشتغال انجام میگیرد از جمله خدماتی است که به مددجویان این مراکز ارائه میگردد.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۷۰ نفر روانشناس، مددکار و مربی، کار شبانهروزی خدمترسانی به مددجویان این مراکز را برعهده دارند که در سه شیفت کاری برنامهریزی و اجرا میشود.
غفاریزاده گفت: پس از مراکز بازپروری، مددجویانی که توانمند شدهاند به مراکز بین راهی منتقل میشوند تا به صورت کنترل شده و برنامهریزی شده با جامعه ارتباط بگیرند و فرصتهای اشتغالی برایشان فراهم شود.
وی گفت: همکاران تیمهای تخصصی ما مددجویان را تا اشتغال، ازدواج، تشکیل خانواده و استقلال کامل، همراهی میکنند ضمن اینکه هر گونه نقل و انتقال یا حضور و بازگشت آنان به جامعه، با دستور قضایی صورت میگیرد زیرا مسؤولیت قانونی این گروه از مددجویان، بین دستگاهی است و بدون موافقت و تأیید مقام قضایی، نحوه اقامت مددجویان در مراکز یا استقلال و بازگشت آنان به جامعه، امکانپذیر نمیباشد.
وی تأکید کرد: هدف از تأسیس مراکز آسیبدیدگان اجتماعی، توانمندسازی و استقلال کامل آنها است و در سالهای گذشته تعداد زیادی مددجو در این مراکز توانمند شده و به خانواده و جامعه بازگشت کردهاند.
نظر شما