مجید ازقندی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: فردی که دچار معلولیت است، هنگامی که به واسطه فعالیتهای ورزشی در جمع افرادی مثل خودش قرار میگیرد، ذهنیتش نسبت به خودش و بدنش عوض شده و به جای احساسات منفی، احساس موثر بودن در او شکل میگیرد.
وی با اشاره به نقش ورزش در بهبود وضعیت جسمی، ذهنی و روانی فرد گفت: در حین فعالیتهای بدنی هورمونهایی در بدن ترشح میشود که باعث ایجاد احساس نشاط و شادابی در فرد میشود و یک فرد معلول وقتی که وارد حوزه ورزش شده جدای از این نشاطی که ورزش برایش ایجاد میکند احساسات منفی شامل عدم کفایت و نارضایتی نسبت به خود و تصویر بدنیاش، از بین میرود.
وی افزود: معلولان شهرستان بجستان در زمینه ورزشی فعالیتهای خوبی دارند و تعدادی از آنها نیز در رشتههای پرتاب وزنه و تنیس حائز رتبههای استانی و کشوری هستند همچنین یکی از معلولان شهرستان عضو تیم ملی فوتبال ناشنوایان است.
ازقندی اظهار کرد: به منظور فراهم کردن زمینه لازم برای فعالیت وزرشکاران معلول، سال جاری پیشنهاد دو هیأت ورزشی کمبینایان و نابینایان و هیأت کمشنوایان و ناشنوایان، به اداره ورزش و جوانان شهرستان ارائه شد که این هیأتها پس از تأیید اداره ورزش و جوانان کار خود را آغاز خواهند کرد.
وی در رابطه با تاریخچه ورزش معلولان گفت: بعد از جنگ جهانی اول و به خصوص بعد از جنگ جهانی دوم تعداد مجروحان و معلولان پس از جنگ زیاد بود و در بین آنان افرادی هم بودند که ورزشکار بودند بنابراین برای حضور این افراد در جامعه و اینکه بتوانند مانند دیگر افراد در جامعه زندگی کنند، به صورت جدی به مقوله ورزش معلولان پرداخته شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا زیرساختهای لازم برای ورزش معلولان در شهرستان بجستان فراهم است، تصریح کرد: در زمینه زیرساختهای فیزیکی و امکانات ورزشی نمیتوانیم ادعا کنیم که زیرساختها و امکانات صد در صدی و مطلوب در شهرستان مهیا است، اما در این زمینه تلاشهایی شده است و اگر استقبال معلولان از ورزش خوب باشد و از هیأتها و انجمنها حمایت کنند سعی میکنیم تا پایان سال پیگیر زیرساختهای مربوطه نیز باشیم.
ازقندی خاطرنشان کرد: قبل از شیوع کرونا در زمینه ورزش معلولان فعالیتهای جمعی و گروهی زیادی تدارک دیده میشد، اما در حال حاضر و با توجه به اینکه معلولان از گروههای حساس در برابر بیماری هستند و باید بیشتر مراقب باشند در این ایام در زمینه فعالیتهای ورزشی گروهی اقدام خاصی انجام نشده اما چند تن از ورزشکاران معلول به صورت انفرادی تمرینها و مسابقات را در سطح شهرستان، استان و کشور دنبال کرده و موفقیتهای خوبی کسب کردهاند.
رئیس اداره بهزیستی بجستان گفت: باید این فرهنگ را در جامعه جا بیاندازیم و شرایط را مهیا کنیم که معلولان در فعالیتهای ورزشی و اجتماعی حضور پیدا کنند؛ چراکه حضور در فعالیتهای ورزشی میتواند نقش موثری در پیشگیری از رشد معلولیتهای پیش رونده داشته باشد و رشد معلولیتهای پیشرونده را به صفر برساند و به طور کلی میتوانیم امیدوار باشیم که با ورزش کردن بخشی از محدودیتها، دردها و ضعفهایی که معلولیت به دنبال داشته است کاهش یابد و فرد به جایی برسد که بتواند بیشتر از توانمندیهای خودش استفاده کند.
نظر شما