بیماران روان، معلولین ذهنی و سالمندان مجهول الهویه شناسایی می‌شوند

با همکاری دادستانی، دایره سرپرستی دادگستری، بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بیمارستان ابن سینا، بیماران روانی مجهول الهویه، تعیین تکلیف شدند.

دومین جلسه تعیین تکلیف پذیرش و ترخیص بیماران روانی رها شده و مجهول الهویه مشهد در بهزیستی خراسان رضوی با حضور معاون دادستان و سرپرست دادسرای صغار و محجورین مشهد، مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی، نمایندگان اورژانس اجتماعی و اورژانس ۱۱۵، بیمارستان ابن سینا، نیروی انتظامی، معاون توانبخشی بهزیستی استان و مدیر بهزیستی مشهد برگزار گردید.

در این نشست که با عنوان تبیین و تشریح چالش‌های پذیرش و ترخیص بیماران روانی مشهد برگزار گردید مقرر گردید ضابطین قضایی، مأمورین شهرداری، اورژانس یا هر نهاد دیگری که بیمار روانی را با دستور قضایی به بیمارستان ابن سینا یا هر مرکز درمانی دیگر می‌برند یک گزارش میدانی و کامل از نحوه رها شدگی، مکان جغرافیایی وی، نحوه اطلاع به نهاد قانونی یا اورژانس و مشخصات کامل بیمار به همراه وی تسلیم مرکز درمانی کنند.

معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه مهم‌ترین مشکل در شرایط کنونی در مراکز بیماران روانی، معلولین ذهنی و سالمندان، پذیرش افراد مجهول الهویه است گفت: این مشکل در قسمت بیماران روانی مزمن، بیش از سایر گروه‌های هدف به چشم می‌خورد.

بیماران روان، معلولین ذهنی و سالمندان مجهول الهویه شناسایی می‌شوند

حمیدرضا علیزاده گفت:‌ از این پس، پیش از ورود فرد به مراکز بهزیستی، یک گزارش میدانی از مرجعی که فرد را شناسایی کرده و نیز عوامل اجرایی، دریافت می‌شود و علاوه بر این، کار شناسایی از طریق اثر انگشت نیز با دستور معاون دادستان مشهد انجام می‌شود.

به گفته‌ی این مسؤول در این راستا مقرر شد ثبت احوال، یک دستگاه ثبت اثر انگشت در بیمارستان ابن سینا مستقر نماید که به محض ورود بیمار انگشت نگاری صورت گیرد و وی از طریق بانک اطلاعات ثبت احوال مورد شناسایی قرار گیرد.

وی افزود: همچنین پس از طی دوره درمان بیمار در بیمارستان روانی، وی به خانواده تحویل و یا طبق نظر دادستان و تشخیص تطبیق بیمار با شرایط بهزیستی، وی با دستور قضایی به کمیسیون تشخیص معلولیت بهزیستی معرفی شده و پس از تطبیق با شرایط پذیرش در مراکز بهزیستی، در این مراکز پذیرش گردد.

وی خاطر نشان کرد: این فرایند که به شناسایی افراد سالمند، معلولین ذهنی و بیماران روانی مزمن رها شده منتهی می‌شود با حمایت همه جانبه‌ی معاون دادستان مشهد عملیاتی شده و می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها در حل این مشکل قرار گیرد.

به گفته‌ی کارشناس مسؤول مراکز اقامتی بهزیستی خراسان رضوی، در حال حاضر کل جمعیت مراکز اقامتی حدود ۶ هزار نفر است که بیش از ۲ هزار نفر آنان مجهول الهویه می‌باشند.

زهرا مهرآیادی گفت: همجنین از ۱۲۰۰ بیمار روانی مزمن مقیم مراکز، ۶۰۰ نفرشان مجهول الهویه هستند که ۵۰ درصد بیماران را تشکیل می‌دهند.

بیماران روان، معلولین ذهنی و سالمندان مجهول الهویه شناسایی می‌شوند

وی خاطر نشان کرد: در گام دوم این برنامه که خانم عابدین‌زاده، معاون دادستان و سرپرست دادسرای صغار و محجورین نیز از آن حمایت کرده‌اند قرار است دستگاه ثبت اثر انگشت در مراکز نیز مستقر شود یا بیماران مجهول الهویه برای ثبت اثر انگشت به مرکز مرتبط اعزام شوند که پس از شناسایی به خانواده‌هایشان تحویل گردند.

وی ادامه داد: با هماهنگی دادستانی مشهد، مقرر شد افرادی که از این طریق تعیین هویت نشده و خانواده‌ای نداشته باشند دادستان به عنوان قیم این بیمار، اختیار دخل و تصرف در اموال وی را بر عهده بگیرد و یا شخص مورد وثوق طبق نظر دادستان، به عنوان قیم وی معرفی و اموال بیمار تحت نظر وی قرار گیرد.

به گفته‌ی این مسؤول، مراکز بیماران روانی مزمن، معلولین ذهنی و سالمندان در ماه‌های گذشته، به خاطر ناهماهنگی بین دستگاه‌های مرتبط، ظرفیت‌شان تکمیل شده بود و هویت بسیاری از این بیماران نیز ناشناخته بود که کار رسیدگی به درمان و هزینه‌های مربوطه را دچار مشکل می‌کرد.

وی افزود: به همین جهت، موضوع با نهاد قضایی، در میان گذاشته شد و مقرر گردید دستور العملی در این زمینه تهیه و از سوی نماینده دادستان به تمام دستگاه‌های مرتبط ابلاغ گردد که هم مشکل هویتی این بیماران مرتفع شود و هم اینکه از جهت پذیرش، ترخیص، تأمین هزینه‌های درمان و نحوه‌ی بازگشت وی به جامعه، مشکلات موجود از میان برداشت شود.

وی ادامه داد: اگر بیمار پس از پذیرش در مراکز بهزیستی و درمان بیماری‌اش در شرایط پایداری قرار گرفت که به جامعه برگردد خانواده‌ی وی طبق اطلاعات موجود در پرونده، شناسایی و از آنها خواسته خواهد شد که بیمار را تحویل بگیرند و در صورت نداشتن خانواده، مراحل تعیین قیم و تعیین تکلیف وی از سوی دادستان مشهد، انجام می‌شود.

کد خبر 41477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد