در رسانه | جمع‌آوری ۴۳۰۰ کارتن‌خواب و معتاد متجاهر در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی معاون پیشگیری سازمان بهزیستی خراسان رضوی گفت: در مجموع در سال گذشته، ۴۳۰۰ کارتن‌خواب و معتاد متجاهر از سطح استان جمع‌آوری شده است و از این تعداد حدود ۲۸۵ نفر زن هستند.

حسین تنهاطلب با اعلام این خبر در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: کارتن‌خواب‌ها و معتادین متجاهر بعد از دستگیری، به کمپ‌های ماده ۱۶ منتقل می‌شوند که برنامه این کمپ‌ها، نگهداری از این افراد است و از نظر قانونی سه تا ۶ ماه نگهداری می‌شوند و بعد از آن اگر خانواده‌ای از لحاظ مالی مشکل داشته باشد، به مراکز توانمندسازی و درمان منتقل می‌شوند.

وی تصریح کرد: کمپ‌های ماده ۱۶ و تبصره ۲ کمپ‌هایی هستند که کارتن‌خواب‌ها در آن توسط قوه قضایی جمع‌آوری می‌شوند و کمپ غیردولتی است. کمپ‌های ماده ۱۶ ،حالت اجباری دارند؛ یعنی فرد  طی دوران درمان، حق بیرون آمدن از آن مرکز را ندارد. توسط مقام قضایی و نیروی انتظامی، برای افراد حکم قضایی ایجاد می‌شود و تحویل این کمپ‌ها داده می‌شود. در مراکز تبصره ۲ این حالت وجود ندارد. فرد با حکم قضایی وارد مرکز تبصره ۲ می‌شود ولی فعالیت مراکز اجباری را ندارد؛ یعنی بعد از دوران درمانش با هماهنگی مقام قضایی می‌تواند خارج شود.

معاون پیشگیری سازمان بهزیستی خراسان رضوی  در خصوص مراکز موقت نگهداری از معتادان متجاهر خاطرنشان کرد: مراکز موقت، مراکزی هستند که به دلیل فصل سرما ایجاد شدند. این افراد از سطح شهر جمع‌آوری شده و در مراکز موقت نگهداری می‌شوند تا در فصل زمستان که هوا سرد است، مشکلی پیش نیاید. با توجه به اینکه فصل سرما تمام می‌شود، تا اردیبهشت هم این مراکز موقت جمع می‌شوند. این مراکز موقت از آبان ماه ایجاد شده است. در مشهد ۹ مرکز موقت داریم، این مراکز فقط در مشهد است و در شهرستان‌های دیگر وجود ندارد.

تنهاطلب در خصوص ماهیت مراکز موقت گفت: ماهیت این مراکز فقط در فصل سرد سال است. این مراکز برای کارتن‌خواب‌هایی که در فضای باز و بیرون از محل اسکان و در کنار خیابان‌ها می‌خوابیدند، شکل گرفته است به دلیل فصل سرما که افراد سرمازده نشوند و فوت نکنند، مراکز موقت را دایر کردیم. طبق هماهنگی که با شهرداری انجام شد، ورزشگاه‌هایی که به دلیل شیوع کرونا تعطیل شد و استفاده نمی‌شد را در اختیار ما گذاشتند.

وی ادامه داد: ما سالن ورزشی را برای این افراد مجهز کردیم و در حال حاضر هم در این مراکز هستند و در اردیبهشت ماه هم که هوا گرم شده، ترخیص می‌شوند. مدت زمان ماندن در این مراکز بر اساس قانون سه ماه است. یک سه ماه دیگر هم قابل تمدید است که در مجموع ۶ ماه می‌شود.

کد خبر 34693

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد