حسین تنها طلب افزود: در همین مدت ۱۱ هزار و ۱۷۴ نفر از شهروندان خراسانی در ۱۷ مرکز فعال استان از خدمات مشاوره ژنتیک بهره مند شده اند.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی وظیفه جلوگیری و پیشگیری از معلولیت در جامعه را بر عهده دارد و از استراتژی های اصلی، راهبردی و کلیدی سازمان بهزیستی توجه همه جانبه و رویکرد علمی و سیستماتیک به مسئله پیشگیری از معلولیت ها با در نظر گرفتن جنبههای علمی و اجتماعی آن است ...
تنها طلب، پیشگیری از اختلالات ژنتیک و مادرزادی را دارای ابعاد و جنبههای مختلفی برشمرد و گفت: مشاوره ژنتیک هسته اصلی و بخش مهم این خدمات را تشکیل میدهد.
وی افزود: مشاوره ژنتیک یک فرآیند مشاورهای است که از قبل ازدواج شروع شده و تا پس از تولد نوزاد ادامه خواهد یافت که در این فرآیند بررسی بیماریهای موجوددر خانواده، بررسی ژنتیکی بودن آنها، برآورد ریسک تکرار و راههای پیشگیری ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه انجام مشاوره ژنتیک لزوما به معنای انجام آزمایش ژنتیک نمیباشد گفت: بیشتر مراجعین نیاز به مشاوره ژنتیک دارند و آزمایش ژنتیک، موارد زیادی را در بر نمیگیرد.
وی مشاوره ژنتیک را در افزایش سطح اطلاعات و آگاهی مردم و انجام خدمات پیشگیرانه موثردانست و افزود: به طور کلی بررسیهای ژنتیکی نه فقط برای تشخیص ارثی بودن یک بیماری و چگونگی توارث آنها اهمیت دارد بلکه به خصوص از نظر پیشآگهی و احتمال ابتلای فرزندان بعدی و همچنین تشخیص دوران جنینی و پیشگیری از تکرار مشکل، حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اجرای طرح غربالگری ژنتیک برای خانوادههای دارای عضو معلول توسط بهزیستی استان رضوی افزود: در شش ماهه اول سال جاری ۴۹۰ خانوادهی دارای سه، چهار و پنج عضو معلول، مشاوره ژنتیک دریافت کردهاند که در مجموع بالای ۹۶ درصد افراد مشمول، برنامه سال جاری را شامل میشود.
وی گفت: آزمایشگاههای طرف قرارداد با بهزیستی در استان فعال هستند و هزینه مشاوره ژنتیک برای تمام مددجویان بهزیستی کاملا" رایگان است.
وی از برگزاری ۵۳ جلسه کمیته تخصصی ژنتیک در استان برای بررسی پروندههای ارجاعی از استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی خبر داد و گفت: بعد از بررسی علمی و مشاورهای این کمیته و تایید آزمایشهای درخواستی، کمک هزینه آزمایش به این افراد پرداخت میشود.
وی تصریح کرد : اعتبار تخصیصی برای طرح های مختلف ژنتیک در شش ماهه اول سال جاری۱۸ میلیارد ریال بوده است.
نظر شما