به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین ، کرونا در کنار آسیبهای جسمانی و مرگ و میرهای ناگهانی موجی از استرس و اضطراب را نیز به جامعه تزریق کرده و صبر و آرامش خاطر مردم را به یغما برده است؛ خانه نشینی، اختلافات خانوادگی، نزاعها و افسردگیها از آثار این میهمان ناخوانده به حساب میآیند همچنین خانوادهها علاوه بر کووید 19 با آسیبهای دیگری هم باید دست و پنجه نرم کنند.
کادر درمان در روزهای کرونایی بی وقفه و شجاعانه به مشکلات جسمانی رسیدگی میکنند اما این در حالی است که باید بررسی شود مشکلات روحی و آسیبهای روانی را چه کسی میتواند درمان کند، آیا جامعه روانشناسان برای کاهش آسیبهای ناشی از کرونا تاکنون اقداماتی انجام دادهاند؟
روانشناسان به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
منوچهر حبیبی معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین با بیان اینکه کرونا در کنار ترس و اضطراب، مردم را خانه نشین کرده است اظهار داشت: تفریح، نشاط و شادابی مردم از بین رفته و مشغول شدن بیش از حد در فضای مجازی بر سطح اضطراب و استرس افزوده است، حال روانشناسان باید به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار افزود: رویارویی با کرونا تنها در حوزه درمان نیست بلکه در حوزه پیشگیری از آسیبهای آن نیز روان شناسان باید به میدان بیایند.
حبیبی با بیان اینکه 300 روانشناس در قزوین مشغول فعالیت هستند تصریح کرد: تاکنون هیچ گونه اظهار نظری جهت آرامش بخشی به مردم در شرایط استرسزا و مضطرب کرونایی از سوی روانشناسان صورت نگرفته این در حالی است که از جامعه روانشناسان انتظار میرود تا سلامت روان مردم را در دوران کرونا مدیریت کنند.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون خانواده های بسیاری درگیری مستقیم با کرونا داشته و عزیزان خود را از دست داده اند خاطرنشان کرد: این افراد نیازمند شنیدن کلمات آرامش بخش از زبان یک فرد متخصص و تحصیل کرده هستند تا بتوانند با شرایط جدید زندگی خود کنار بیایند.
روانشناسان نقش موثری را در کاهش آسیبهای اجتماعی ایفا میکنند
علیرضا وارثی مدیرکل بهزیستی استان قزوین با بیان اینکه در سالهای اخیر اتفاق خوبی در زمینه بهرهمندی از حوزه روانشناسی رخ داده است، اظهار داشت: در دوران شیوع کرونا خدمات مشاوره خط 1480 بسیار پررنگتر از گذشته ادامه یافته و مشاورانی با تحصیلات فوق لیسانس و دکترا تا ساعت 24 به تماس گیرندگان پاسخ میدهند.
وارثی عنوان کرد: تاکنون بالغ بر هزار و 200 مورد خدمات مشاوره در کاهش فشارهای روانی ناشی از کرونا به مراجعین مراکز مشاوره و تماس گیرندگان به خط 1480 و کادر درمان ارائه شده است.
وی با بیان اینکه طرح مُحِب خدمات مشاورهای در بلایای طبیعی را به صورت فوریتی ارائه میکند افزود: هشت گروه در ایام شیوه کرونا بالغ بر هزار و 200 مورد خدمات مشاورهای را به افرادی که درگیری مستقیم با کرونا داشتند ارائه کردند.
بیشتر بخوانید
· اخبار تلویزیون| "مخاطبنو" برنامه روانشناسی شبکه امید/ سری جدید "شبهای هنر" آغاز شد
· "عدم استفاده از "روشهای درمانی طب سنتی" از علل افزایش مرگومیر کرونا در ایران
· پیام تسلیت وزیر بهداشت در پی شهادت رئیس بیمارستان لبافینژاد تهران بر اثر کرونا
مدیرکل بهزیستی استان قزوین با اشاره به اینکه غربالگری اضطراب کودکان از سوی روانشناسان، در کاهش اختلالات روانی کارگشا بوده است خاطرنشان کرد: با مشاورههای صورت گرفته 30 درصد کودکان پنج تا شش سال دارای اختلال اضطراب بودند و به علت اینکه در سن طلایی این شناسایی رخ داده تحت درمان قرار گرفتند.
وارثی عنوان کرد: فقر اقتصادی و فرهنگی تأثیر بسیاری بر اختلالات اضطراب دارد که با اجرای طرح غربالگری و پیشگیری، از شدت و تعدد آن کاسته شده است.
وی در ادامه گفت: سازمان بهزیستی با "طرح زندگی خانواده" قدمهای موثری را در جهت ارتقای سطح زندگی خانوادهها، کاهش اختلافات زناشویی، افزایش درک متقابل زوجین، شناخت تعارض و همچنین آموزش بهترین راه حل تعارضات برداشته و همچنین خدمات شایانی را در پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی ارائه داده است.
ترس از کرونا در این روزهای بحرانی به مثابه خود ویروس منحوس خطرناک است که باید روانشناسان برای نقش آفرینی پا به میدان عمل بگذارند و به مردم آموزش اصولی دهند که چگونه میتوان با آسیبهای روانی شیوع کرونا کنار آمد
نظر شما