یک موسسه خیریه فعال در زمینه خدمات به بازنشستگان در بریتانیا میگوید آمار جان باختگان کووید۱۹ در خانههای سالمندان را حدود ۷۵۰۰ نفر برآورد کرده است. این پنج برابر آمار رسمی است که تاکنون دولت بریتانیا گزارش کرده بود. همزمان آمار جان باختگان ویروس کرونا در این کشور روز شنبه از مرز ۱۵ هزار نفر گذشت.
این برآورد حدود ۵ برابر رقم ۱۴۰۰ جان باختهای است که دولت بریتانیا آنها را به خانههای سالمندان این کشور نسبت داه است.
این آمار بیانگر آن است که تنها ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۸۸۸ نفر در بریتانیا بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ جان دادهاند.
در سطح جهان هم روز شنبه آمار کل مبتلایان شناسایی شده به بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسید. این به آن معنی است که شتاب ابتلا به ویروس کرونا به حدی شدت دارد که تنها ظرف ۱۵ روز آمار مبتلایان در سراسر جهان دو برابر شده است. شمار مبتلایان در روز دوم آوریل از مرز یک میلیون نفر گذشته بود.
آمریکا با بیش از ۷۰۰ هزار مبتلا بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است. شمار قربانیان کووید۱۹ در این کشور هم روز شنبه به ۳۷ هزار و ۶۰۰ نفر گزارش شد.
انتظار میرود شمار قربانیان در این کشور طی ۲۴ ساعت گذشته یک بار دیگر بیش از ۴۰۰۰ نفر گزارش شود. روز گذشته، جمعه، ۱۷ آوریل، گزارش شد که ۴۵۹۱ نفر طی ۲۴ ساعت روز پنجشنبه در این کشور جان باختهاند. آماری که ضمن به جای گذاشتن یک رکود جدید از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا، مردم آمریکا را نگران وخامت این اپیدمی کرده است.
تجمعهای مخالفان قرنطینه در چند ایالت آمریکا
در حالی که شمار جان باختگان کووید۱۹ در آمریکا همچنان رو به افزایش است و انتظار میرود شمار مبتلایان به این بیماری ظرف هفته پیش رو به مرز یک میلیون نفر برسد، در برخی از ایالتهای این کشور امروز، شنبه، ۱۸ آوریل، قرار است چند تجمع اعتراضی توسط مخالفان قرنطینه برگزار شود.
این اعتراضها که طی چند روز گذشته به صدر اخبار آمریکا راه یافته با توییتهای روز گذشته دونالد ترامپ که در آنها با شعار "مینه سوتا را آزاد کنید"، "میشیگان را آزاد کنید" و "ویرجینیا را آزاد کنید" تقویت شد و آن طور که گزارش شده قرار است اکنون در ایالتهای ویرجینیا و مریلند که همسایگان پایتخت آمریکا هستند هم برگزار شود.
بزرگترین تجمع تاکنون در ایالت میشیگان برگزار شده که چند هزار نفر در آن شرکت کرده بودند؛ از جمله گروهی از حامیان مالکیت اسلحه که با سلاح های خود به خیابان آمده بودند. با این حال، در ایالت ویرجینیا تعداد معترضان انگشتشمار بود.
معترضان خواستار برداشتن قرنطینه و محدودیتهایی ناشی از شیوع کرونا هستند و میگویند این محدودیتها به آنها آسیب رسانده و همزمان در تناقض با آزادیهای مدنی آنهاست.
در مقابل، فرمانداران و کارشناسان بهداشتی میگویند برای برداشتن محدودیتها باید ابتدا نمودارهای ابتلا و بستری بیماران رو به کاهش بگذارد و این روند نزولی دست کم برای دو هفته ادامه یابد. تست گیری گسترده، امکان شناسایی و محدود کردن سریع تازه مبتلایان و همچنین آماده بودن مراکز درمانی برای بستری بیماران جدید، شروطی است که مرکز کنترل بیماریهای آمریکا هم در دستورالعملی که کاخ سفید روز پنجشنبه از آن رونمایی کرد گنجانده شده است.
در تحولی دیگر از آمریکای شمالی، کانادا و آمریکا توافق کردهاند که مرزهای خود را همچنان بروی هم بسته نگه دارند.
صبح شنبه، ۱۸ آوریل، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا اعلام کرد که مرز میان کانادا و آمریکا همچنان تا یک ماه دیگر بسته خواهد ماند.
فرانسه آماده نزدیک شدن به مرز ۲۰ هزار مرگ بر اثر کرونا میشود
در فرانسه که در کنار ایتالیا، اسپانیا و بریتانیا، یکی از اضلاع مربع بحران کرونا در اروپا است، شمار قربانیان کووید۱۹ روز شنبه از مرز ۱۹ هزار نفر گذشت.
بنابر گزارش مقامهای فرانسه طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۶۴ نفر دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند
در این کشور بیش از ۱۱۲ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
پاریس به همراه سایر شهرهای این کشور در قرنطینه به سر میبرد و تصاویر برج ایفل که گویی در سیارهای خالی از سکنه قرار گرفته، در دو ماه گذشته بسیاری از مردم اروپا را غمگین کرده است.
با وجود این، وزیر بهداشت فرانسه میگوید آمارها از تحول مثبت در این کشور خبر میدهند چرا که با وجود مرگ ۳۶۴ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته، این دهمین روز متوالی است که آمار جان باختگان در فرانسه روند نزولی به خود گرفته است
در دیگر کشور بزرگ اتحادیه اروپا، وزارت بهداشت اسپانیا شمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور را ۲۰ هزار و ۴۳ نفر اعلام کرده است.
در ۲۴ ساعت گذشته، ۵۶۵ نفر دیگر در این کشور درگذشتند که در مقایسه با روز گذشته که ۵۸۵ نفر میزان کمی کاهش داشته است.
اسپانیا یکی از کشورهایی است که پس از آمریکا و ایتالیا به شدت تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته و به زودی جمع کل مبتلایان آن از مرز ۲۰۰ هزار نفر خواهد گذشت.
نظر شما