حمیدرضا علیزاده رضایی افزود: این سامـانه امکان اجرای الکترونیک و آنلاین آزمون غربـالگری توسـط خـانواده ها و ارجاع به پایگاه های غربالگری و تشـخیص بهزیستی برای دریافت خدمات تشخیصی و نیز معرفی به ستاد پذیرش و کمیسیون های پزشکی توانبخشی تعیین نوع و شدت معلولیت جهت قرارگیری در چرخه خدمات حمایتی و نیز بهره مندی از خدمات تخصصـی در قالب مراکز روزانه آموزشـی توانبخشی اختلال طیف اوتیسم را با بالاترین دقت و کمترین زمـان و هزینه فراهم سـاخته است.
وی خاطرنشان کرد: کودکان تشخیص گرفته با ارجاع به کمیسیون های ICF پزشکی و توانبخشی سازمان با حضور تیم توانبخشی و روانپزشک، تشخیص نهایی اوتیسم را دریافت می نمایند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله در اختلال طیف اوتیسم به دلیل اهمیت تشخیص و مداخلات توانبخشی بهنگام این اختلالات در سنین طلایی مداخلات که همانا 2 تا 5 سال می باشد و با عنایت به تنوع و وسعت برنامه های مداخله ای به منظور اجرای برنامه درمانی منظم تر و دارای ساختار، تدوین و اجرای برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله در اختلال طیف اوتیسم توسط بهزیستی انجام میگیرد. این برنامه دارای 4 فاز حساس سازی و آگاهسازی، غربالگری، تشخیص و مداخله مرکز محور و خانواده محور می باشد.
وی خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی توجه ویژه ای در ارتباط با مداخلات بهنگام و همینطور به نقش والدین در این مداخلات دارد. در برنامه مداخلات خانواده محور در اختلال طیف اتیسم، فعالیت اصلی مداخله بر عهده والدین است و ارزیابی هاو هدایت برنامه توسط متخصصان مختلف حیطه توانبخشی و آموزش انجام میشود.
علیزاده افزود: در این برنامه، والدین و اعضای خانواده فرد دارای اختلال اتیسم، ازجمله افراد کلیدی در این روش در نظر گرفته میشوند. حضور والدین در برنامه ها و انجام فعالیت های توانبخشی و آموزشی در منزل می تواند کارایی برنامه ها را بیشتر کند.
نظر شما