بازدید از مرکز توانبخشی طیف اوتیسم رویش شهرستان بویراحمد

دوم آوریل همزمان با سیزدهم فروردین، روز جهانی اُتیسم نامگذاری شده است، دگرگونی: به سوی جهانی عصب-شمول برای همه شعار امسال سازمان بهداشت جهانی می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد / اسماعیل دامیار ، مدیرکل بهزیستی استان به همراه کریم رهیده، معاون توانبخشی ، علی رضایی بیاره ، مسئول حراست و آذر الهی ، کارشناس حوزه توانبخشی از مرکز توانبخشی طیف اوتیسم رویش شهرستان بویراحمد به مناسبت روز جهانی اوتیسم بازدید و از مربیان و پرسنل این مرکز تقدیر و همچنین هدایایی به خانواده‌ها و کودکان دارای اوتیسم این مرکز اهدا نمودند.

دوم آوریل همزمان با سیزدهم فروردین، روز جهانی اُتیسم نامگذاری شده است، دگرگونی: به سوی جهانی عصب-شمول برای همه شعار امسال سازمان بهداشت جهانی می باشد.

اسماعیل دامیار ،مدیرکل بهزیستی استان در این بازدید گفتند : اتیسم اختلالی رشدی عصبی است که در سه سال اول زندگی بروز میکند و مادام العمر است و شاخصه ی اصلی ان نقص در ارتباط و تعامل اجتماعی و بروز رفتارهای کلیشه ای و خزانه ی رفتاری و حرکتی و ....محدود است.

باید بدانیم که اتیسم بیماری نیست و درمان دارویی قطعی  نیز ندارد اما با توانبخشی فرد دارای اتیسم میتواند مهارت کسب کرده و زندگی مستقلی داشته باشد.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه در استان ما شناسایی کودکان طیف اوتیسم غالباً از طریق کمیسیون های تشخیص شدت و نوع معلولیت می باشد، که در راستای تشخیص دقیق ترین افراد در سال گذشته کارشناس تخصصی موضوع اوتیسم را طی ابلاغی به کمیسیون های توانبخشی  معرفی شد گفت : سازمان بهزیستی بعد از شناسایی این افراد خدمات خود را هم از طریق مراکز توانبخشی طیف اوتیسم  هم به صورت حمایت های کمک هزینه توانبخشی و خرید خدمات توانپزشکی ارائه می دهد.

وی گفت : در سطح استان دو مرکز توانبخشی طیف اوتیسم وجود دارد که خدمات خود را شامل  کاردرمانی .گفتاردرمانی،  روانشناسی بازی درمانی،  کلاس های اموزشی و اموزش مهارت های زندگی به افراد طیف اتیسم ارائه می دهد

دامیار افزود : جامعه باید اتیسم را بعنوان یک تفاوت نه یک بیماری بپذیرد و با افزایش دانش و اگاهی شرایط  را برای زندگی .آموزش و  حرفه اموزی و سایر حقوق انسانی  این افراد مهیا کند.  و در حال حاضر مرکز سوم در شهرستان کهگیلویه اماده‌ افتتاح شده است.

مضافاً جهت کودکان بالای ۱۸ ساله اوتیسم در سال گذشته مرکز حرفه آموزی پسران بالای ۱۴ سال را در شهرستان بویراحمد راه اندازی کردیم که کودکان بعد از آموزش و توانبخشی در مرکز اوتیسم جهت آموزش حرفه‌آموزی به این مراکز ارجاع داده می‌شوند و در مجموع در کل استان تعداد ۱۱ مرکز روزانه حرفه آموزی جهت ارائه خدمات توانبخشی و حرفه‌آموزی و توانمندسازی به عزیزان دارای معلولیت وجود دارد و با توجه اهمیت تشخیص این اختلال در سنین پایین سامانه تشخیص و غربالگری کودکان طیف اوتیسم در سایت سازمان بهزیستی کشور راه اندازی شده که والدین کودکان ۲ تا ۵ سال می‌توانند با مراجعه به این سایت و پاسخ به سوالات مطرح شده وضعیت کودک خود را مشخص نموده و در صورت مشکوک بودن به اوتیسم به مراکز توانبخشی مادر شهرستان‌ها مراجعه فرمایند.

کریم رهیده ، معاون توانبخشی بهزیستی استان در حاشیه این بازدید گفتند : با توجه به نوع این اختلال و درگیری تمام ابعاد زندگی خانواده با این اختلال  والدین نیازمند دریافت خدمات گسترده می باشند .تا سلامت روان خانواده حفظ شود و خانواده ها در صورت وجود علائم رفتارهای اوتیستیک، هر چه سریعتر به کمیسیون های تشخیص نوع و شدت معلولیت سازمان بهزیستی یا مراکز تشخیصی روانشناسی و مشاوره مرتبط  مراجعه نموده و در صورت داشتن این نوع معلولیت  در اولین فرصت  خدمات لازم  برای این افراد را شروع کنند. چون مداخله زودهنگام بیشترین تاثیر در بهبود علائم این اختلال را دارد  باید با شناخت کاملی از رفتارها و نیازهای ارتباطی آموزشی و اشتغال، شرایطی را فراهم اورد تا این اختلال هر چه سریع تر شناسایی و بسمت دریافت خدمات مناسب ارجاع داده شوند، چه بسا که کودکان با دریافت بموقع خدمات و حمایت خانواده و جامعه بتواند مراحل رشد و اموزش را بخوبی سپری نماید.

معاون توانبخشی بهزیستی استان  گفت : اداره آموزش و پرورش استثنایی و دانشگاه علوم پزشکی سازمانهایی هستند که  می‌توانند همکاری ارزشمندی در جهت شناسایی، تشخیص و توانبخشی و کاهش آسیبهای این نوع معلولیت داشته باشند.

کد خبر 134158

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد