مدیرکل بهزیستی قم در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قم بیان اینکه سال گذشته به صورت روزانه در کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۶ قمرود پذیرش معتادان انجام شد گفت: برای ۸۰۰ نفر خدماترسانی صورت گرفت.
سید صادق میریی بیان اینکه به ۲۱ دانشگاه خدمات پیشگیری از اعتیاد ارائه شد افزود: این خدمات بر مبنای آگاهسازی و برگزاری دورهها و کلاسهای آموزشی و استفاده از ظرفیت هنر و نمایشهای خیابانی بوده است.
این مسوول با اشاره به برگزاری دورههای پیشگیری و خودمراقبتی برای یکهزار نفر از بانوان بیان کرد: کارزار رسانهای والد آگاه و فرزند ایمن نیز جز فعالیتهای فرهنگی بوده که با استفاده از ظرفیت همه دستگاههای عضو شورای مبارزه با مواد مخدر انجام شده است.
سردار محمدرضا میرحیدری هم موضوع پاکسازی نقاط آلوده به مواد مخدر در استان طی سال ۱۴۰۳ را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: در این طرح که به صورت محله محور و در ۱۶۴ مرحله اجرا شد، ۲ هزار و ۷۲۱ نفر دستگیر شدند.
این مقام انتظامی اجرای پنج مرحله طرح امنیت اجتماعی در استان را از جمله فعالیتهای انجام شده در راستای مبارزه با مواد مخدر ذکر کرد و یادآور شد: با توجه به تعاملهایی که با آموزشوپرورش داریم، نقاط گزارش شده از سوی حراست این ادارهکل، در ۱۲۰ مرحله پاکسازی، ۲ هزار و ۴۴۳ نفر دستگیر و ۱۷ کیلوگرم مواد مخدر نیز از خرده فروشان کشف شد.
میرحیدری تصریح کرد: با نظر استاندار قم، با دخانیات فروشیهایی که تا شعاع ۱۵۰ مدارس بودند، برخورد شد.
وی گفت: طرح سراسری، آرامش در شهر، در ۱۰ مرحله اجرا، و ۲ هزار و ۳۶۰ نفر دستگیر و ۴۱ کیلوگرم مواد مخدر نیز کشف شد.
فرمانده انتظامی قم در بخش دیگری از سخنان با ذکر این نکته که موضوع سرقت رابطه نزدیکی با پدیده اعتیاد دارد گفت: در سال ۱۴۰۳، این استان رتبه دوم را در کاهش سرقت به دست آورد، نرخ سرقت طی سال گذشته ۲۷ درصد و در طرح نوروزی نیز ۳۲ درصد کاهش داشته است.
میرحیدری همچنین با یادآوری اینکه در سال گذشته، ۱۵۹ واحد عطاری در قم مورد بازرسی قرار گرفتند گفت: ۱۰۹ واحد به دلیل تخلف، پلمب شدند، این طرح امسال نیز ادامه پیدا خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود ۳۲ کلانتری و پاسگاه فرماندهی انتظامی در استان بیان کرد: پاسگاههای برون شهری، موضوع کشت مواد مخدر را با همکاری دستگاههای مسوول رصد میکنند، جهاد کشاورزی نیز در این زمینه فعال است.
وی با یادآوری دستگیری ۹۹۲ نفر از معتادان متجاهر و ۲۶۸ نفر از خرده فروشان در طرح پاکسازی بوستانها گفت: برای کنترل پارک و بوستانهای استان، یگان ویژهای تشکیل شده، و به صورت روزانه اقدامهای کنترلی انجام میشود، و در پارکها اجازه رویت معتادان متجاهر را نمیدهیم.
فرمانده انتظامی قم گفت: در بحث کشفیات مواد مخدر صنعتی، رشد داشتیم ولی در مواد مخدر سنتی با کاهش روبهرو بودهایم.
وی همچنین از کاهش سه درصدی دستگیری قاچاقچیان مواد مخدر خبر داد و گفت: دستگیری خردهفروشان مواد مخدر پنج درصد، و دستگیری معتادان نیز ۴۲ درصد رشد داشته است که این امر، حاکی از اراده مصمم و قوی نیروی انتظامی در جمعآوری معتادان از سطح استان میباشد.
فرمانده انتظامی قم همچنین اعتیاد نوجوانان ۱۵ تا ۲۰ سال را نگران کننده توصیف کرد و گفت: سال گذشته، در این زمینه ۲ درصد رشد داشتهایم و در سنین ۳۰ تا ۳۵ سال نیز همین وضعیت را شاهد هستیم.
وی با ذکر اینکه مصرف مواد مخدر صنعتی در بین نوجوانان ۲۵ درصد رشد داشته است گفت: جرم انگاری مواد مخدر صنعتی باید از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با جدیت دنبال شود، تا حساسیت افراد جامعه بهویژه خانوادهها به این معضل افزایش پیدا کند.
میرحیدری در بخش دیگری از سخنان با اشاره به توقیف خودروهای حملکننده مواد مخدر یادآور شد: در توقیف خودروهای سبک، سنگین و موتورسیکلت در مجموع ۱۷ درصد رشد داشتهایم.
وی همچنین از شناسایی و امحای ۲۲۱ بوته خشخاش در محله نوقطار قم خبر داد و افزود: در بخشهای تابعه استان از سوی بخشداران و دهیاران حساسیت خوبی ایجاد شده، و در مناطقی مانند راهجرد که از سالهای قبل کشت شاهدانه انجام میشد، از قانون تبعیت به عمل آمده است.
فرمانده انتظامی استان با بیان این نکته که کشت جایگزین شاه دانه، ضرر کشاورزان را در پی داشته است تصریح کرد: جهاد کشاورزی در تامین بذر و اقلام مورد نیاز، کشاورزان را حمایت کند.
۱۳۸۱ اشتغال در کمپهای ترک اعتیاد قم ایجاد شد
معاون دادستان قم نیز با اشاره به یکهزار و ۳۸۱ اشتغال پایدار ایجاد شده در کمپهای ترک اعتیاد استان گفت: در کمپهای ترک اعتیاد، از سوی کارفرمایان و سرمایهگذاران سولههایی جهت اشتغال مددجویان احداث شده است.
سید محمد ملیحی همچنین گفت: در سال جاری، ۲ هزار طاقه پارچه برای تولید ۱۰۰ هزار لباس دانشآموزی در اختیار این کمپها قرار گرفته است.
محمدتقی رجبی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز اهمیت اشتغالزایی در کمپهای ترک اعتیاد را مورد تاکید قرار داد و گفت: درمان معتادان استان، سالانه ۲۶۰ میلیارد ریال هزینه دارد، در صورتی که در کمپها زمینه اشتغال فراهم شود، این مبلغ در آموزشوپرورش هزینه، و نرخ بروز اعتیاد در جامعه نیز کاهش پیدا میکند.
اعتبار آموزشوپرورش قم برای پیشگیری از اعتیاد ناچیز است
مدیرکل آموزشوپرورش قم نیز اعتبار تخصیص داده شده در این حوزه به این ادارهکل را پنج میلیارد و ۱۷۰ میلیون ریال ذکر کرد و گفت: با توجه به جمعیت ۳۲۰ هزار نفری دانشآموزی در استان، برای هر نفر فقط ۱۶ هزار ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
سید مصطفی حسینی فاضل این اعتبار را بسیار ناچیز دانست و گفت: فقط ۲۰ هزار دانش.آموز را در این زمینه آموزش دادهایم، در حالی که این آموزشها، نقش مهمی در کاهش آسیبها دارد.
وی با اشاره به حضور افتخاری کارشناس دستگاههای مختلف در آموزشوپرورش استان بیان کرد: با حضور این کارشناسان، ۱۰۱ هزار نفر ساعت، دورههای آموزشی پیشگیری از اعتیاد برگزار شد.
حسینی فاضل ادامه داد: اعتبارات ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت کشور، استانداری و کارشناسان دادگستری در برگزاری دورههای آموزشی برای اولیا، دانشآموزان و کارکنان نقش موثری داشته، در صورت افزایش اعتبارات میتوانیم دورههای بیشتری را برگزار کنیم.
نظر شما