در رسانه / بهره‌مندی ۲۵۰۰ زن و دختر از طرح خودمراقبتی «خاتم» در آذربایجان‌غربی

آیین استانی طرح خودمراقبتی «خاتم» ویژه زنان و دختران، روز دوشنبه ۱۸ فروردین‌ماه، با حضور مسئولان استانی، کارشناسان حوزه سلامت اجتماعی و فعالان مدنی، در سالن همایش‌های مجتمع فرهنگی، ورزشی شهرداری ارومیه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از این مراسم، رسول بابایان، سرپرست اداره کل بهزیستی آذربایجان‌غربی، با اشاره به روند اجرای این طرح در سطح استان گفت: طرح خاتم از سال ۱۳۹۸ همزمان با سراسر کشور در استان آذربایجان‌غربی نیز آغاز شده و در سال گذشته با مشارکت تسهیلگران آموزش‌دیده، در ۱۲ شهرستان از جمله ارومیه اجرا شده است. در این بازه، بیش از ۲۵۰۰ نفر از زنان و دختران استان از آموزش‌های طرح بهره‌مند شده‌اند.

او با تأکید بر اهمیت خودمراقبتی به‌عنوان یکی از مؤثرترین راهکارهای مقابله با آسیب‌های اجتماعی و تهدیدات فضای مجازی اظهار کرد: طرح خاتم، نماد یک نگاه علمی و آینده‌نگر به مسائل اجتماعی است. در دنیای امروز که مرزهای ارتباطی به واسطه گسترش فضای مجازی از بین رفته‌اند، نیازمند ارتقای آگاهی و تاب‌آوری اجتماعی در میان دختران و زنان هستیم.

بابایان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به محورهای آموزشی این طرح افزود: آموزش‌هایی همچون سواد رسانه‌ای، مهارت‌های ارتباطی، مدیریت هیجان، حل مسئله، سلامت جنسی، و آگاهی والدین، از جمله محتوای کلیدی این برنامه بوده‌اند که به شکلی هدفمند طراحی و توسط تسهیلگران در سطح شهرستان‌ها ارائه شده‌اند.

او ادامه داد: این طرح تلاش دارد تا نسل جدیدی از بانوان آگاه، توانمند و مقاوم در برابر تهدیدات تربیت کند؛ نسلی که بداند آگاهی، سرمایه‌ای بزرگ برای حفاظت از خود و خانواده‌اش در برابر آسیب‌هاست.

سرپرست بهزیستی استان همچنین با اشاره به نقش نهادهای مسئول در این حوزه خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها وظیفه خدمات‌رسانی حمایتی به اقشار آسیب‌پذیر را برعهده دارد، بلکه در خط مقدم آموزش، فرهنگ‌سازی و پیشگیری نیز نقش جدی ایفا می‌کند. اجرای طرح خاتم نمونه‌ای از این رویکرد چندبُعدی و مسئولانه است.

بابایان همچنین گفت: نام این طرح، برگرفته از واژه‌ای با بار معنایی ارزشمند و اصیل است. خاتم به‌مثابه نگین، نماد درخشش، مراقبت و زیبایی‌ست و طرح ما نیز با همین هدف طراحی شده: ارتقای آگاهی و مهارت‌های زنان و دختران، به‌گونه‌ای که خود را ارزشمند بدانند و در برابر مخاطرات زندگی اجتماعی و دیجیتال، مجهز و مقاوم شوند.

این مراسم با حضور جمعی از مسئولان استانی، کارشناسان اجتماعی، تسهیلگران طرح، بانوان فعال در حوزه آموزش و توسعه مهارت‌های فردی و اجتماعی، و همچنین اجرای بخش‌هایی از کارگاه‌های آموزشی، به پایان رسید.

کد خبر 134037

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد