علی دهباشی پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: علاوه بر موارد مشکوک شناسایی شده به بیماری آلزایمر، ۱۲۶ سالمند قزوینی مبتلا به این بیماری به صورت قطعی نیز شناسایی شد که به مرحله مداخله و درمان ارجاع داده شدند.
وی افزود: با توجه به افزایش جمعیت سالمندان طی سال های آتی و شیوع دمانس در سالمندی و رشد تصاعدی هزینه های سلامت در جمعیت سالمندان و اهمیت تشخیص به موقع و سریع آن که منجر به درمان در مراحل اولیه بیماری و کند شدن سیر بیماری می شود، تصمیم گرفت که طرح شناسایی اختلالات شناختی دمانس در سالمندان ۶۰ تا ۷۵ سال در ۲ استان یزد و قزوین به صورت پایلوت اجرایی شود.
دهباشی پور با بیان اینکه غربالگری دمانس می تواند با شناسایی و درمان به موقع بیماران، کیفیت زندگی آنها را افزایش داده و از استرس افراد مراقبت کننده از این بیماران نیز بکاهد، گفت: همچنین این طرح به افزایش سطح آگاهی جامعه نسبت به دمانس و عوامل خطر ساز آن، شناسایی علایم هشدار دهنده، برآورد شیوع دمانس و غربالگری زودهنگام و تشخیص و پیگیری درمان و مداخله به هنگام توانبخشی در افراد تحت ریسک و شناسایی شده می انجامد.
به گفته این مسوول، کارشناسان رشته های پزشک عمومی، پرستاری و روانشناسی ابتدا در دوره های آموزشی برای اجرای طرح غربالگری دمانس شرکت می کنند و سپس در مراکز مشخص شده مستقر شده و افراد ۶۰ تا ۷۵ ساله که از طریق فراخوان و اگاهسازی مطلع شده اند، از خدمات این مرکز برخوردار خواهند شد.
مدیرکل بهزیستی قزوین خاطرنشان کرد: دمانس نوعی اختلال مغزی پیشرونده و ناتوانکننده است که با اثرات عمیق بر حافظه، تفکر، رفتار و توانایی مراقبت از خود همراه بوده و مشکلاتی، چون نقص در تکلم، اشکال در شناخت افراد و مکانهای آشنا، اختلال در عملکرد، برنامهریزی، نوآوری، سازماندهی و استدلال انتزاعی ایجاد میکند.
گفتنی است، جمعیت تحت پوشش طرح غربالگری دمانس، سالمندان ۶۰ تا ۷۵ سال هستند که بر اساس آمار اخذ شده، ۱۰۴ هزار نفر در این گروه سنی در استان قزوین زندگی می کنند.
نظر شما