مهدی برجی افزود: باید بکوشیم در تمامی حوزهها نگرش علمی و اخلاق مداری را سرلوحه کاری خویش قرار دهیم و بهدنبال پایهای و ریشهای کردن اخلاق حرفهای در متن و عمق سازمان باشیم. حفظ عزت نفس و کرامت انسانی کارکنان به اندازه مددجویان اهمیت دارد. عدم اتخاذ تصمیمات شخصی و بهرهمندی از خرد جمعی در برنامهریزیها و اجرای فعالیتها بسیار حائز اهمیت است. اخلاق در سازمان ارتباطات اثربخش را بهوجود میآورد و موجب بهرهوری سازمانی و رضایت شغلی در کارکنان و در نهایت موجب تعالی و پیشرفت سازمان میشود . از این طریق حتی شاهد افزایش اعتماد مردم به خدمات سازمان نیز خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: از طریق افزایش کمیت در ارائه خدمات میتوانیم شاهد ارتقاء کیفیت نیز باشیم. بهطور مثال در وهله اول باید تعداد مراکز اورژانس اجتماعی را افزایش دهیم. در جریان تغییرات کمّی، تغییر کیفی هم پدیدار میشود. رفتن به سوی کمیت به معنای رهاسازی کیفیت نیست. لزوم طرح ریزی برنامههای مدون علمی و آموزش مداوم همکاران و اتخاذ رویکرد علمی خصوصا در حوزه مسائل اجتماعی بسیار اهمیت دارد و قطعا ارتقای کیفی خدمات را به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: تشکیل اداره فوریتهای اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد در راستای اجرایی شدن ساختار جدید سازمان بهزیستی میباشد. اداره فوریتهای اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد شامل چهار بخش اورژانس اجتماعی، امور آسیبدیدگان اجتماعی و کودکان خیابانی، پیشگیری از آسیبها و پیشگیری و بازتوانی اعتیاد میشود.
وی خاطرنشان کرد: بومیسازی خدماتی که در حوزه آسیبها ارائه میشود، شناسایی عوامل زمینهساز مسائل و مشکلات گروههای هدف، کانونهای بحرانزا و انواع معضلات و مشکلات اجتماعی موجود و پیشرو در مناطق مختلف یکی از اولویتهای این حوزه است. بازنگری و اصلاح آییننامههای اجرایی در سطح کلان نیز درصورت لزوم پیرو بومیسازی دستورالعملها انجام خواهد گرفت.
برجی ادامه داد: برای تحقق اهداف و تداوم برنامههای شناسایی، حمایت و توانمندسازی جامعه هدف باید در راستای حمایتطلبی، مطالبهگری، جلب و توسعه همکاریهای بین بخشی و اقدامات شبکهای در بین کلیه ارگانهای مسئول و نهادهای حمایتی اقدام نمود. استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای موجود و فراهم نمودن سازوکارهایی جهت همکاری و تبادل تجربیات با ارگانهای دیگر به منظور بهبود و توسعه خدمات در تمامی حوزهها از اصول بسیار مهمی است که باید مدنظر قرار گیرد.
وی با اشاره به دشواری فعالیتهای این حوزه گفت: ساماندهی زنان و دختران در معرض آسیب، آسیبدیده و کودکان خیابانی، برنامهریزی جهت اجرای سیاستهای مراقبتی و بازتوانی گروههای هدف، هدایت و پیشبرد برنامههای عملیاتی ابلاغی از ستاد مرکزی در زمینه فوریتهای اجتماعی، پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی و بازتوانی اعتیاد، شناسایی نواقص و کاستیهای موجود در قوانین و مقررات و ارائه پیشنهادات اصلاحی، تحلیل وضعیت، تعیین میزان تحقق اهداف تعیین شده، انجام تمهیدات لازم جهت ارتقای کیفی سطح خدمات مراکز اورژانس اجتماعی استان و انعکاس آن به بهزیستی کشور و... بخشی از وظایف دیگر این حوزه میباشد.
نظر شما