سقف کمکخرید تجهیزات افزایش مییابد
حمیدرضا علیزاده درباره تأمین تجهیزات موردنیاز جامعه معلول استان، اظهار کرد: خرید لوازم مورد نیاز توانبخشی بر اساس نیاز شهرستانها و خود افراد دارای معلولیت انجام میشود. برای خرید تجهیزات، کمیتهای متشکل از جامعه معلولان وجود دارد که براساس نظر آنها نوع تجهیزات مورد نیاز تأمین میشود. البته سقف کمکهایی که برای خرید تجهیزات معلولان انجام میشود، اکنون 40میلیون تومان است که با پیگیریهای صورت گرفته این رقم تا پایان سال افزایش خواهد یافت.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان بیان کرد: اگرچه گرانی وسایل موردنیاز معلولان همیشه یک مسئله است، اما باتوجهبه اینکه خریدهای استانی در حجم زیاد انجام میشود از قیمت بازار ارزانتر حساب میشود. اما اگر خود معلول خرید تجهیزات داشته باشد، قیمتش بیشتر هم خواهد بود. البته اگر معلول انتخابی برای خرید داشته باشد، کمکخرید برای آن تا سقف 40میلیون پرداخت میشود هر چند میزان معلولیت و وضعیت مالی افراد در پرداخت این کمکهزینه تأثیر دارد. علیزاده افزود: از ابتدای سال تاکنون نزدیک به 25میلیارد تومان اعتبار لوازم توانبخشی داشتهایم و با پیگیریهای انجام شده تا پایان سال، مبلغ 10میلیارد دیگر دراختیار بهزیستی استان قرار خواهد گرفت و براساس اولویتبندی نوع معلولیت خرید تجهیزات انجام میشود.
او ادامه داد: با توجه به اینکه بیش از 40 تا 50درصد جمعیت زیرپوشش بهزیستی معلولان جسمیحرکتی هستند، اعتبارات نیز بیشتر برای خرید تجهیزاتی از قبیل ویلچر، تخت، واکر، سمعک و... اختصاص مییابد.
وجود 140هزار پرونده فرد معلول در بهزیستی استان
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان با بیان اینکه در استان حدود 140هزار پرونده معلولیت ثبت شده است، افزود: در مجموع در حال حاضر بیش از 98هزار نفر در استان تحت پوشش مستمری هستند که ازاینحیث خراسانرضوی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین از مجموع 140هزار پرونده معلولیت استان 59هزار پرونده مربوط به شهر مشهد است. علیزاده تأکید کرد: در ارزیابی که استانها برای جذب اعتبار انجام میدهند، بیشترین اعتبارات در بخشهای مختلف را بهزیستی استان به خود اختصاص میدهد و حتی در برخی بخشها ما از کلانشهر تهران هم جذب اعتبار بیشتری داشتهایم.
او اظهار کرد: بالای 90درصد جامعه معلولان نیاز به کمک مالی بهزیستی دارد، این در حالی است که اعتبارات فعلی، جوابگوی نیاز معلولان نیست و باید حتما بودجه بیشتری به این بخش داده شود.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی گفت: هر ساله حدود سه تا چهار بار اعتبارات برای درمان معلولان دریافت میکنیم، همچنین تا سقف 16میلیون تومان درمان برای معلولان پرداخت میشود که با توجه حجم نیازها در این بخش از ظرفیت خیران هم استفاده میشود.
علیزاده ادامه داد: در بخش توانبخشی، بیشترین تلاش ما براین است که معلولیت را از قبل و بعد از تولد، کنترل کنیم و به محض تشخیص معلولیت افراد، خدمات ما هم به آنها شروع میشود.
او با اشاره به فعالیت 100مرکز روزانه و 118مرکز شبانهروزی ویژه افراد دارای معلولیت در مشهد، گفت: در مراکز روزانه بیش از 3700 نفر آموزشهای زندگی روزمره، حرفهآموزی و افزایش اعتمادبهنفس را به معلولان شهرمان ارائه میدهند. همچنین در مراکز شبانهروزی خدمات توانمندسازی ارائه میشود.
او ادامه داد: در موضوع دسترسپذیری معلولان و حضور آنها در جامعه همچنان کمبودهای بسیاری داریم از همین رو کمک و حضور خیران در رفع این کمبودها میتواند بسیار مؤثر باشد.
از ابتدای سال نزدیک به 25میلیارد تومان اعتبار بخشی برای تأمین لوازم توانبخشی معلولان استان اختصاص پیدا کرده است که بر اساس گفته معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، باوجوداینکه استان خراسان رضوی بیشترین جذب اعتبارات را در حوزه معلولان داشته است، اما همچنان این اعتبارات پاسخگوی نیازهای این بخش از جامعه نیست.
کد خبر 123936
نظر شما