تقریبا زیرساختهای حملونقلی و ترافیکی هیچ شهری در ایران برای معلولان مناسبسازی نشده و تردد بدون مشکل در خیابانهای شهر برای این قشر مدتهاست به آرزو تبدیل شده است؛ آنهم باوجود اینکه قانون مناسبسازی معابر و ساختمانهای دولتی و غیردولتی برای معلولان مدتهاست تصویب شده و باید اجرایی شود. با همه کموکاستیهایی که دراینزمینه وجود دارد، اما شهرداری مشهد در حوزه حملونقل و ترافیک، قدمهای خوبی برای مناسبسازی و دسترسی معلولین به فضاهای شهری برداشته است؛ از اختصاص چهارصد فضای پارک برای توانیابان و مناسبسازی 575 دستگاه اتوبوس تا اجرای 179 طرح تقدم عابرپیاده برای رفاه حال توانیابان.
179 طرح حقتقدم عابرپیاده
رضا نوروزی، مدیرعامل سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل شهرداری مشهد، با اشاره به اقدامات این سازمان برای دسترسی و تردد راحتتر معلولان در شهر، گفت: ایجاد شرایط مناسب برای تردد توانیابان در سطح معابر یکی از مأموریتهای مهم مدیریت شهری است و فضای شهر باید برای همه شهروندان، بهویژه معلولان، قابل استفاده باشد. ما درسازمان ترافیک و با هدف تسهیل تردد معلولان و رفاه حال آنها، در 156 محل خطکشی پارکینگ ویژه توانیابان اجرا کردیم و 64 دستگاه آسانسور هم در پلهای عابرپیاده نصب شده است؛ ضمن اینکه 179 طرح حقتقدم عابرپیاده با هدف رفاه حال شهروندان بهویژه تسهیل در تردد توانیابان در شهر مشهد اجرا شده است. در کنار اینها مناسبسازی پیادهروها، نصب تابلوهای راهنما، حذف ناهمواریهای غیرضروری و خطرآفرین برای نابینایان و مناسبسازی ایستگاههای اتوبوس، بخشی دیگر از اقدامات سازمان مهندسی حملونقل و ترافیک برای تسهیل تردد معلولان است.
575 مناسبسازی اتوبوس
مناسبسازی اتوبوسها برای معلولان یکی دیگر از اقدامات شهرداری برای تردد راحتتر این قشر در شهر مشهد است که محسن شریعتی، مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی، درباره جزئیات آن توضیح داد: درحالحاضر ۵۷۵ دستگاه اتوبوس مناسب حمل صندلی چرخدار در نقاط مختلف شهر ارائه خدمت میکنند که بیشتر آنها در مسیرهای محوری مثل خطوط منتهی به حرم مطهر و سایر مسیرهای شریانی سطح شهر فعال هستند و همه آموزشهای لازم به راهبران درباره نحوه خدماترسانی به معلولان داده شده است. وی ادامه داد: همچنین همه پایانههای متمرکز سازمان و بخش عمدهای از ایستگاههای اتوبوس سطح شهر برای معلولان مناسبسازی شده است و ۱۸۱ ایستگاه پرمسافر در سطح شهر به دستگاههای شارژ خودکار منکارت مجهز شدهاند که در کوتاهترین ارتفاع ممکن برای دسترسی معلولان نصب شده است.
400 جای پارک برای معلولان
قاسم طاهری، مدیرعامل شرکت توسعه ارتباطات ترافیکی شهرداری مشهد، از اختصاص چهارصد فضای پارک ویژه معلولان در شهر مشهد خبر داد و گفت: درحالحاضر حدود 406 فضای پارک از پارکینگهای طبقاتی و حاشیهای تحت نظارت شرکت توسعه ارتباطات ترافیکی برای استفاده معلولین اختصاص داده شده است که ازاینتعداد 185 فضای پارک حاشیهای و 221 فضای پارک در پارکینگهای طبقاتی هستند که با علامت ویژه معلولان مشخصشدهاند. همچنین در تلاش هستیم تا تعداد فضاهای پارک خودرو ویژه معلولین را در شهر
افزایش دهیم.
نظر شما