به بهانه روز جهانی افراد دارای معلولیت گفتگویی را با یکی از معلولین موفق که از ناحیه چشم دچار معلولیت شده ولی این معلولیت را محدودیت ندانسته و با تلاش و بردباری خود توانسته به یک فرد موفق در جامعه تبدیل شود که گفتگویی را در این راستا توسط خبرنگار واحد خبر روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان بوشهر با وی ترتیب داده است.
۱. نخست خود را معرفی نموده و بفرمایید دارای چه نوع معلولیتی هستید؟
سارا کوهستانی هستم متولد ۵۹ ازسهرستان فیروزآباد فارس و الان ۱۶ سال هست که ساکن شهرستان جم هستم و ۲۱سال سابقه کار در مراکز پیش دبستانی و مراکز آموزشی و هم اکنون هم به عنوان آموزگار پایه اول در مدرسه شهید رهبر مشغول کار هستم و از معلولان بینایی هستم که از ناحیه چشم (چشم چپ) در سانحه تصادف ازدست دادم و چشم راستم هم کم بینا شده و الان در خدمت شما هستم.
۲. چطور شد به نویسندگی علاقه مند شدید و چه سالی شروع کردید؟
راستش همیشه دوست داشتم نویسنده شوم و از دوران دبیرستان شروع به نوشتن چند داستان کوتاه کردم و یک بار هم داستانم در مدرسه مقام اول شهرستان آورد و این زمینه ای شد که این مسیر را ادامه بدهم.
۳. درزمینه تحصیل چگونه عمل کرده اید و چه مدرکی دارید؟
دو سال به عنوان مربی مهد کودک مشغول کار شدم و بعد عصر ها شروع به خواندن برای دانشگاه کردم و خوشبختانه در دانشگاه دولتی قبول شدم و بعد از گرفتن فوق دیپلم مجددا رفتم سر کار تا سال ۱۳۹۸ کارشناسی رشته مدیریت آموزشی شاخه آموزش ابتدایی خواندم و بلافاصله در کنکور ارشد رشته روانشناسی کودکان استثنایی شرکت کردم و در تابستان ۱۴۰۲فارغ تحصیل شدم.
۴. چه استعدادهایی در زمینه هنری، فرهنگی، ورزشی دارید و دوست دارید در چه زمینه هایی فعالیت داشته باشید؟
من در گذشته پولک دوری و قالی بافی انجام می دادم و خیلی این کار دوست داشتم ولی متاسفانه خیلی وقت بخاطر معلولیت در چشمهایم در این زمینه فعالیت کمتری دارم و بیشتر به حرفه آموزگاری علاقه دارم و این رویه هنوز ادامه دارد.
۵. برخورد مردم جامعه را چگونه می بینیدآیا گاهی شده که ازطرف آنها برای شما مشکلی پیش آمده باشد؟
بله جامعه هیچ وقت دید خوبی نسبت به معلول ها نداشته و ندارند گاها مورد تمسخر آنها واقع شدم و یا اینکه به معلول با دید منفی نگاه میکنند در صورتی که معلول هم یک انسان هست و توانایی های خاصه خودش را دارد.
۶. بانوان هم سن و سال خود را چگونه می بینی و چه توصیه ای به آنها داری؟
من دوست دارم از همین جا به همه بانوانی که دارای معلولیت چه چشمی چه شنوایی و حتی جسمی هستند بگویم هیچ وقت خودتون را دست کم نگیرید و تلاش کنید شما ها میتوانید موفق باشید و با اراده و قوتی که در بانوان معلول دیدم مطمعنم که همگی میتوانند در جایگاه خود بهترین باشند فقط کافیه خودشان را باور کنند و برای هدفشون تلاش کنند.
۷. آیا معلولیت برای شما باعث محدودیت شده و در راستای آن چه کارهایی انجام داده اید؟
راستش تا حالا خیر من هیچ وقت فکر نمی کنم که معلولیت محدودیت بیاره در صورتی که خود فرد معلول این را بپذیرد و به خدا و خودش ایمان داشته باشه میتوانهد بهترین ها را برای خودش به ارمغان بیاورد.
۸. از مردم و مسئولان در مواجهه با فرد دارای معلولیت جهت کارهای روز مره و اداری چه انتظاراتی دارید؟
دوست دارم در مراکز دولتی بیشتر از افراد معلول استفاده کنند چون وقتی یک فرد معلول مشغول کار هست و می بینند در جامعه کار میکنند و فعالیت میکند و کسب درآمد دارد خودش را سر باز خانواده و جامعه نمیبینه و با کار کردن آرامش. امنیت و احساس مفید بودن میکند.
۹. آیا از وضعیت مناسب سازی در سطح شهر و عبور معلول در سطح جامعه رضایت دارید اگر پیشنهادی در این زمینه دارید بفرمایید.
راستش خیر من الان خدا را شکر تا حالا مشکلی برام پیش نیامده ولی بعضعا دیدم که خیلی از پیاده رو ها و اداره ها جایگاه مناسب برای فرد ویلچری وجود ندارد و یا اینکه دستگاه های عابر بانک و آسانسورها دکمه های به خط برزیل برای نابینایان عزیز جانمایی نشده است که جا دارد از مسئولین محترم نسبت به این امر اقدام لازم را انجام دهند.
۱۰. در خصوص کتابی که در حال چاپ آن هستید بیشتر توضیح بدهید.
در جامعه کنونی چون اکثرا به علت سن بالای ازدواج، هوای آلوده، وجود ماهواره ها و رادارها و مشکلات در زمان بارداری بیشتر بچه های که متولد میشوند دارای طیف اوتیسم هستند مخصوصا در شهرستان جم که نزدیک به پالایشگاه های فجر جم و عسلویه هستند و دوست داشتم در مورد این موضوع تحقیق کنم و کتاب بنویسم.
۱۱. به نظر شما هر فرد برای رسیدن به اهداف و خواسته هایش چگونه باید عمل کند؟
باید تلاش کند و اجازه ندهد که هیچ موانعی سد راه رسیدن آنها به هدفشان بشود.
۱۲. به نظرشما چه کارهایی باید صورت گیرد تا دید مردم نسبت به معلولین تغییر کند؟
به نظر من باید از مدرسه و در نظام آموزشی شروع به آگاه سازی دانش آموزان و کودکان کنیم و در جامعه هم تا جایی که امکان داره از معلولین در فعالیت ها و مشاغل های اداری استفاده کنند تا مردم متوجه شوند معلولین هم انسان عادی هستند و میتوانند مانند یه فرد عادی کار کند و به خود باوری برسد و مستقل بشوند.
۱۳. آیا ازدواج کردید و چه توصیه ای برای ازدواج معلولین در جامعه دارید؟
بله دوتا فرزند دارم دخترم ۱۳ساله و یک پسر ۱۶ساله دارم و اتفاقا خیلی خوبه که معلولین ازدواج کنند و تشکیل خانواده بدهند.
۱۴. به نظر شما نقش والدین در ازدواج معلولین چقدر تاثیر گذار خواهد بود توضیح بفرمایید.
خانواده در پیشرفت و ازدواج معلولین خیلی تاثیر گزار هستند من گاها دیدم که خانواده ها فرزندان معلول خود را از دیگران پنهان میکنند و دوست ندارند که اقوام و دوستان همسایه ها بدوند که آنها فرزند معلول دارند و این باعث میشه اون فرد معلول منزوی و گوشه گیر بشه و ترجیح بده که در جامعه دیده نشه و این بدترین ظلمی هست که خانواده در حق اون فرد معلول انجام میدهند چون داشتن فرد معلول را باعث سر افکندگی خود می دانند.
۱۵. خدماتی که بهزیستی به شما ارائه داده توضیح بفرمایید.
چند باز هزینه عینک و هزینه بیمه بنده را پرداخت کرده است و در این راستا جهت اشتغال پایدار مبلغ ۵۰میلیون تسهیلات و همچنین بازسازی منزل نیز کمکهایی به من صورت گرفته که جا دارد تقدیر کنم.
۱۶. راز موفقیت خودرا در چه می بینید؟
توکل به خدا، خانواده و کمک و همراه بودن همسرم که به بنده خیلی لطف داشتند و در راه رسیدن به هدف هایم به من خیلی کمک کردند و جا داره از اینجا از ایشون تشکر کنم و خدا قوت بهشون بگم.
۱۷. اگر دوره های خاصی را در دوران تحصیلی و دانشگاهی دیده اید توضیح بفرمایید.
بله من دوره های امداد و نجات و دوره های تسهیل گری دوره فن و بیان و دوره های مربیگری و .....را سپری کردم.
۱۸. آیا در آینده پس از چاپ اولین کتاب، کتاب دیگری را در دست چاپ خواهید داشت و دوست دارید به چه موضوعی بپردازید؟
بله دوست دارم چند کتاب داستان برای کودکان بنویسم.
۱۹. باتوجه به شرایط خاصی که داشتهاید مقاطع مختلف تحصیل برای شما چطور بود و از دوران تحصیل، برخورد دیگران با شما در مدرسه و محیطهای آموزشی برای ما بگویید؟
من در دوره های ابتدایی تا فوق دیپلم مشکل معلولیتی نداشتم و بر اثر تصادف معلول شدم ولی در دوره های کارشناسی و ارشد بعضی مواقع خیلی چشمم اذیت میشد و مخصوصا مواقع امتحان بعضی از طراحان سوالات خیلی ریز تایپ میکردند وخواندن آنها برام خیلی مشکل بود ولی با این همه مشکلات با عزم و اراده و توکل بر خدا که همیشه یار و یاورم بود موفق شدم.
۲۰. اگر خواسته ای و صحبتی دارید توضیح بدید.
دوست دارم از اینجا به همه معلولین عزیز بگویم که هیچ وقت تا امید نشوند، تلاش کنید و دست از تلاش کردن بر ندارید و همیشه در جامعه حضور داشته باشید و در فعالیت های ورزشی و هنری شرکت کنید و تنها کسی که بعد از خداوند کمک حال ما و هم نوعان ما هستند خودمون هستیم و از دیگران توقع بیجا نداشته باشیم و خودمون را به دیگران تحمیل نکنیم و با توکل به خدا و تلاش مضاعف به هدف های والای خود میرسیم و دوست دارم همیشه هم نوعان خود را در مدارج بالا ببینم و با بودن در کنار همدیگر زمینه پیشرفت همدیگر شویم.
۲۱ . حرف آخر آیا برای آینده هدف خاصی دارید؟
بله دوست دارم در آینده برای افراد دارای معلولیت طیف اوتیسم یک مرکز آموزشی راه اندازی کنم و خود آموزش دهنده بچه های معلول و اوتیسم باشم.
نظر شما