نشست صمیمی مدیر کل بهزیستی خوزستان با تشکل ها، انجمن ها و فعالین اجتماعی حوزه افراد دارای معلولیت

صبح امروز نشست صمیمی مدیر کل و معاونین و مسئولان بهزیستی خوزستان و اهواز با تشکل ها، انجمن ها و فعالین اجتماعی حوزه افراد دارای معلولیت استان در سالن اجتماعات مجتمع خدمات بهزیستی فتح المبین اهواز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خوزستان مهران کریمیان مدیر کل بهزیستی خوزستان در این نشست گفت: خوزستان با داشتن ۲۰۷ هزار خانوار تحت پوشش در سامانه ارمغان، بیش ۷ درصد از جمعیت تحت پوشش بهزیستی کشور را تحت حمایت خود دارد.

وی افزود: از ۱۰۷ هزار توانخواه تحت پوشش بهزیستی خوزستان، ۸۳ هزار و ۳۴۴ نفر مستمری ماهیانه دریافت کرده و مابقی از خدمات جانبی سازمان همچون ویلچر، عصا، کمک موردی و ... بهره مند هستند.

کریمیان با اشاره به افزایش دو برابری جمعیت معلولین تحت پوشش در دوسال اخیر ادامه داد:  کل معلولین تحت پوشش بهزیستی خوزستان تا سال ۱۴۰۰ قریب به ۴۰ هزار نفر بود و افرادی که از خدمات حق پرستاری بهره مند بودند نیز یک هزار و ۸۰۰ مورد بودند.

وی اضافه کرد: اما خوشبختانه در حال هزار ۱۰ هزار  و ۶۹۷ معلول خیلی شدید، از بهزیستی خوزستان حق پرستاری دریافت می کنند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان ضمن تاکید بر مردمی شدن بسیاری از فعالیت های سازمان اظهار داشت: بهزیستی از پیشروترین دستگاه ها در واگذاری خدمات خود به مردم، موسسات، مراکز، تشکل ها بوده است و بیش از ۸۰ درصد فعالیت های آن توسط بخش خصوصی انجام می شود.

مهران کریمیان با تاکید بر فعالیت ۷۹۶ مرکز و موسسه غیردولتی تحت نظارت بهزیستی خوزستان گفت: در حال حاضر ۵۴ مرکز توانبخشی شبانه روزی از ۲هزار و ۴۲ توانخواه، معلول، بیمار روانی و سالمند نگهداری می کنند.

وی همچنین عنوان کرد: ۱۰۱ مرکز روزانه توانبخشی نیز کار خدمات رسانی و آموزش در حوزه های گوناگون توانبخشی، مهارت آموزی، حرفه آموزی و... به ۳هزار و ۲۵۹ توانخواه و معلول را بر عهده دارند.

کریمیان ضمن اعلام آمادگی برای تاسیس تشکل ها، موسسات، مراکز و انجمن های مردمی توسط فعالین اجتماعی تاکید کرد:  توسعه تشکل ها و  همکاری ایشان با بهزیستی ، برای توانمندسازی، مهارت آموزی و کمک به توسعه فردی، خانواگی، اجتماعی، اقتصادی و... جزو اولویت ها و اهداف سازمان است.

وی با بیان اهمیت فرصت آفرینی برای کمک به اشتغال معلولین گفت: پس از آموزش مهارت های ده گانه زندگی و کسب و کار فرصت های شغلی در بازرا، اصناف، شرکتها و... تنها با مشارکت تشکل ها امکان پذیر است.

کریمیان بیان کرد: حضور در محلات به ویژه محلاتی که بیشترین جمعیت مددجو و معلول را دارند، ارائه خدمات CBR  (توابخشی مبتنی بر جامعه) در روستاها، ایجاد شبکه ارتباطی بین معتمدین محلی، ائمه اجماعات، دستگاه ها و سایر افراد تاثیر گذار برای کمک به بهبود زندگی معلولین از جمله مواردی است که تنها به کمک موسسات، مراکز و انجمن ها که شرکای اجتماعی بهزیستی هستند امکان پذیر است.

وی همچنین اظهار داشت: از چالشهای مرتبط به حوزه معلولین می توان به اجرای ناقص قانون جامع حمایت از حقوق معلولان به ویژه ماده ۲۷ آن به دلیل کمبود منابع و اعتبارات، اشاره کرد که در یکسال اخیر رایزنی های بسیاری در این خصوص با نمایندگان مجلس، استاندار، سازمان مدیریت و برنامه و بودجه انجام داده ایم و خواستار اجرای کامل قانون هستیم.

 مدیرکل بهزیستی خوزستان چالش مناسب سازی معابر عمومی و محیط های اداری و درمانی و اماکنی از این دست را از دیگر چالشهای عنوان کرد که با کمک تشکل ها در راستای آن اقداماتی انجام شده است.

مهران کریمیان همچنین با اشاره به چالش های معلولین در حوزه درمان افزود: طی جلسات انجام شده با دانشگاه علوم پزشکی و معاونت درمان درصدد فراهم آوردن زمینه های لازم برای رفع مشکلات معلولین به خصوص در حوزه خدمات دندانپزشکی هستیم.

در این جلسه نمایندگان انجمن ها و تشکل های مردم نهاد ضمن ارائه نقطه نظرات و مطالبات  خود در موضوع اشتغال، مسکن، مناسب سازی، وسایل کمک توانبخشی، استخدام معلولین و ... خواستار پیگیری امور و رفع موانع پیش رو شدند.

در پایان این نشست، پیگیری تمام موارد درخواستی در دستور کار قرار گرفت.

کد خبر 123131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد