توانمندسازی نیازمندان جزء مهم‌ترین آموزه‌های اجتماعی اسلام است

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: یکی از آموزه‌هایی که مورد غفلت واقع شده، تعاون و همکاری بر کار خیر و نیکی‌ها است. گره‌گشایی، رسیدگی و توانمندسازی افراد کم‌توان و نیازمندان جزء مهم‌ترین آموزه‌های اجتماعی اسلام است که مطالب زیادی نیز در این زمینه وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به گسترده بودن دایره مسئولیت‌های این سازمان بر لزوم مدیریت صحیح در این زمینه تأکید کرد.

وی گفت: یکی از شئون مدیریت صحیح، دانستن دردها و درمان است، یعنی یک مدیر علاوه بر اینکه از دردها آگاه است و آن‌ها را بیان می‌کند، درمان را نیز باید بداند و درصدد حل و رفع آن باشد.

نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه شریفه قرآن کریم «وَتَعاوَنوا عَلَی البِرِّ وَالتَّقوی» عنوان کرد: در کنار آموزه‌های دینی مانند نماز، روزه، حج و… که از عبادات هستند، یکی از آموزه‌هایی که مورد غفلت واقع شده، تعاون و همکاری بر کار خیر و نیکی‌ها است که در روایات نیز مورد تأکید اهل بیت – علیهم السلام – می‌باشد.

وی افزود: گره‌گشایی، رسیدگی و توانمندسازی افراد، مخصوصاً نسبت به افراد کم‌توان و نیازمندان جزء مهم‌ترین آموزه‌های اجتماعی اسلام است که مطالب زیادی نیز در این زمینه وجود دارد و تأکیدات فراوانی وارد شده است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به آمار بیان شده از تصادفات خاطرنشان کرد: آمار معلولیت‌های ناشی از تصادفات جاده‌ای واقعاً باعث تأسف است و باید زمینه‌های کاهش آن فراهم شود چرا که مسئولیت و وظیفه سازمان بهزیستی را نیز چندین برابر می‌کند.

وی با ارزشمند توصیف کردن اقدامات این سازمان درخصوص آموزش مهارت‌های مختلف و ایجاد زمینه‌های اشتغال برای مددجویان عنوان کرد: علاوه بر رسیدگی و تأمین نیازهای مادی آن‌ها اعم از خوراک و پوشاک، ارتقاء روحی و تقویت روحیه‌های این افراد را نیز مد نظر قرار بدهید که در آینده و موفقیت آنان نقش بسزایی خواهد داشت.

امام جمعه قم درخصوص تأمین نیازهای اساسی این سازمان گفت: لازم است درخصوص مسئولیت‌های اجتماعی که بقیه دستگاه‌ها و سازمان‌ها نیز وظایفی در زمینه مسائل اجتماعی دارند، همکاری میان آن‌ها و سازمان بهزیستی صورت بگیرد تا نیازها و لوازم مهم این سازمان تأمین گردد.

وی در استفاده از کمک‌های خیرین توصیه کرد: لازم است برنامه‌ریزی‌های منظمی با آنان داشته باشید زیرا آنان اگر متوجه کارها و اقدامات مثبت شما بشوند، بی‌تردید از هر نوع کمک و مساعده‌ای دریغ نخواهند کرد.

شایان ذکر است در ابتدای این دیدار سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، گزارشی از وضعیت بهزیستی و اقدامات انجام شده بیان کرد.

وی گفت: مأموریت‌ها و وظائف سازمان بسیار گسترده است و تلاش داریم با تکیه بر مردم و مشارکت جامعه این وظائف گسترش پیدا کرده و بهترین نحو انجام شود.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور ازجمله مهم‌ترین اقدامات این سازمان را؛ آموزش و توانمندسازی افراد تحت پوشش، ایجاد زمینه‌ی اشتغال و فعالیت، اعطای وام اشتغال، جهیزیه و ساخت مسکن برای معلولین برشمرد.

کد خبر 122979

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد