همه در محل اجارهای هیات مذهبی معلولان گرد هم جمع شدهاند. مکان در طبقه همکف قرار دارد. از درب ورودی باریک که وارد میشویم، در همان ورودی پلهای وجود دارد که با قرار دادن سطح شیبدار بر روی آن به نوعی شرایط را برای خودشان مناسبسازی کردهاند. وارد خانه که میشویم، عکس فعالیتها، اقدامات و برنامههای هیات مذهبی روی دیوار نصب شده است. چند نفر از بانوان دارای معلولیت شدید در گوشهای از خانه نشسته و در حال بافندگی هستند. دست ساختهها و بافتههایشان را که میبینم از این همه هنر به وجد میآیم. همه دور هم جمع میشوند و در فضایی صمیمی به گفتو گو میپردازند.
سرپرست هیئت مذهبی معلولین مشهد در ابتدا از آرزوی دیدنِ دریا میگوید. از اینکه بخش زیادی از افراد دارای معلولیت عضو این هیات علیرغم داشتن سنین بالا هنوز دریا را ندیدهاند. از اینکه مسافرت رفتن برای افراد دارای معلولیت امری بسیار دشوار، سخت و پرهزینه است و جمعیت قابل توجهی از اعضای هیات و آرزوی سفر دارند و تاکنون دریا را ندیدهاند. مدیرکل بهزیستی قول مساعد برای اعزام مددجویان به یک مسافرت تفریحی یا زیارتی را میدهد.
علی مین باشی ادامه میدهد: ما معتقدیم اگر بتوانیم مشکل کسی را حل کنیم، خداوند هم مشکل ما را حل میکند. وقتی بچههای هیات از شرایط زندگی شکایت میکنند، به آنها توصیه میکنم "خدایا شکرت" را جایگزین سخنان منفی کنند و در این حالت، شاهد افزایش رزق و روزی در زندگی روزمره خود باشند. یکبار کسی به من گفت که این هیات 15 سال است راهاندازی شده اما شما هنوز به هیچجایی نرسیدهاید. من در پاسخ گفتم که ما اولین هیات در ایران هستیم که به نام معلولین ثبت شده است و افراد عضو این هیات از پنجاه به 900 نفر افزایش یافته و قدرتمان به لحاظ رفاقتی بیشتر شده است. همواره تلاش میکنیم که اعضاء جدید به جمعمان اضافه شوند و کسی از هیات بیرون نرود. ما معتقدیم که برای حق خودمان باید تلاش کنیم و نباید مدام منتظر حمایت دیگران باشیم.
سرپرست هیئت مذهبی معلولین مشهد ادامه میدهد: مهمترین مشکل هیات در حال حاضر، نداشتن مکان ثابت و استیجاری بودن محل هیات است. من به یقین میگویم و حاضرم تعهد بدهم اگر مکانی ثابت در اختیار ما قرار داده بشود، میتوانیم در همان مکان اشتغالزایی بکنیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل نود در این جلسه گفت: حقوق انسان در اسلام امری حیاتی است. اسلام طی چهارده قرن در احترام به حقوق انسان از سایر ادیان پیشی گرفته و کرامت بشری را به رسمیت شناخته است. برآوردن نیازهای افراد جامعه از جمله معلولین از مهم ترین امور ولی امر و حکومت اسلامی است و در روایات از سهل انگاری در این کار پرهیز داده شده است. معلولین به دلیل محدودیتهای در توجه حاکمیت به آنها اولویت دارند.
نصراله پژمانفر خاطرنشان کرد: عدالت فراگیر به گونهای که شامل معلولین نیز بشود از واجبات حاکم اسلامی است. به همین منظور در حکومت اسلامی ایران نیز پیشگیری از معلولیتها سرلوحه امور قرار گرفته و در صورت بروز معلولیت، باتوجه به قوانین و مقررات وضع شده افراد دارای معلولیت تحت حمایت قرار میگیرند و آموزش، درمان و سایر نیازهای آنان به بهترین وجه که متضمن کرامت انسانی است، تامین میشود.
وی ادامه داد: وظیفه ما پیگیری خواستهها و مطالبات شما بزرگواران است و امیدواریم در این راستا کم کاری و قصوری نداشته باشیم.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی نیز در این جلسه، میگوید: آقای مین باشی یک دریادل فرهیخته و ایثارگر به تمام معنی است. نوع نگاه و تفکر ایشان این است که همواره بچهها را تشویق و ترغیب به کار میکنند و به توانمندسازی معلولین توجه ویژهای دارند. این هیات در مناسبتهای مذهبی مختلف، فعالیتهای متعددی دارد.
مسعود فیروزی افزود: کمک به تشکیل گروه های خودیار به منظور حمایت و توسعه جامعه خاص معلولان، از مهم ترین اقدامات برای مشارکت این گروه ها است. هیات مذهبی معلولان فعالیتهای موثر و مهمی را در مناسبتهای مختلف اجرا میکنند و وظیفه ماست که از این افراد توانمند، حمایت کنیم.
گفتنی است قول مساعد جهت تامین دو سری جهیزیه برای دونفر از دختران عضو هیات معلولین که در دوران عقد به سر میبرند، برگزاری جلساتی جهت احصاء و رسیدگی به مشکلات اعضاء هیات معلولان، مساعدت جهت تحویل لوازم کمک توانبخشی، مهیا نمودن شرایط برای اعزام توانخواهان به اردو و... بخشی از قولهای مساعد مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی به اعضاء هیات مذهبی معلولان بود.
نظر شما