مهرناز اسکندری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهربا اشاره به برنامه غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم کودکان ۳ تا ۶ سال اظهار داشت: تنبلی چشم یا آمبلیوپی نوعی اختلال است که دید را کاهش میدهد و پیشرفت آن باعث کم بینایی یا نابینایی میشود.
وی با بیان اینکه بیماری آمبلیوپی به علت ظاهر سالم چشم قابل تشخیص نیست گفت: تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم، تشخیص بهموقع عوامل ایجاد کننده آن است.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان بوشهر با اشاره به اجرایی شدن غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال گفت: این برنامه در پایگاههای سنجش بینایی در سراسر استان بوشهر اجرا میشود که والدین دارای کودک ۳ تا ۶ سال با مراجعه به پایگاههای سنجش بهزیستی و مراکز مثبت زندگی و مراکز بهداشت و پایگاههای دائمی در سطح استان میتوانند کودکان خود را در قالب این طرح مورد سنجش بینایی قرار دهند.
مهرناز اسکندری استفاده از ابزارهای نوین را در این سنجش و غربالگری را یادآور شد و خاطر نشان کرد: غربالگری بینایی با استفاده از چارت E و همچنین با استفاده از دستگاههای غربالگری اپتیک پلاس با کمترین زمان ممکن در استان بوشهر انجام میشود.
وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۰ هزار و ۷۳۷ کودک در برنامه غربالگری بینایی مورد سنجش قرار گرفتند که تعداد ۲ هزار و ۴۷ نفر به اپتومتریست سطح دوم ارجاع داده شده است.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان بوشهر ادامه داد: در سال گذشته ۳۵۰ کودک دارای بیماری آمبلیوپی بودند و به ۸۳ نفر کمک هزینه عینک پرداخت شده است.
اسکندری با بیان اینکه طرح غربالگری تنبلی چشم در استان بوشهر تا پایان سال ادامه دارد گفت: در نیمه نخست امسال ۱۸ هزار و ۳۷۵ کودک ۳ تا ۶ سال استان بوشهر تحت پوشش غربالگری تنبلی چشم قرار گرفتهاند.
نظر شما