جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان جهت بررسی مسائل و مشکلات مربوط به آتش سوزی امام زاده ابراهیم (ع) با حضور ارسلان مقیمی سرپرست فرمانداری شفت ، دکتر رضا جعفری سرپرست بهزیستی استان گیلان و مدیران کل بحران، بنیاد مسکن، کمیته امداد، امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان در محل فرمانداری برگزار شد.
رئیس ستاد مدیریت بحران شهرستان شفت اظهار داشت: مقارن با ساعت 21:30 دقیقه شب گذشته، با خبر شدیم روستای امام زاده ابراهیم دچار اتش سوزی شده است فلذا ضمن هماهنگی با پایگاه های آتشنشانی شهرهای شفت، احمدسرگوراب،شهرک صنعتی، چوبر و نصیرمحله کلیه امکانات و ظرفیت ها برای مهار آتش اعزام شدند
منتهی با توجه به وزش باد گرم شدید درمنطقه و احتمال سرایت آتش سوزی به دیگر واحد های مسکونی از شهرستانهای رشت و فومن و صومعه سرا در خواست اعزام نیرو و خودرو های آتش نشانی کردیم که با ورود موثر فرمانداران و شهرداران در شهرستان های مذکور تعداد 6 دستگاه خودروی کمکی آتش نشانی به منطقه اعزام و اتش سوزی حدود ساعت 11:00 دیشب مهار و از سرایت به واحد های مسکونی فرسوده و چوبی جلوگیری به عمل امد
سرپرست فرمانداری شهرستان شفت اظهار داشت: اگر اقدامات به موقع شورای اسلامی، اتش نشانان و نیروهای محلی نبود و با توجه به وزش باد گرم شدید سرایت اتش سوزی به بافت فرسوده و چوبی پایین دست قطعا فاجعه گسترده تری رخ میداد. فلذا جا دارد از تمامی نیروهای اتش نشانی و امدادی، هلال احمر و.... برای اطفای این حریق تقدیر و تشکر نمایم.
تخریب کامل حدود ۴۵ واحد مسکونی و تجاری در امامزاده ابراهیم
سرپرست فرمانداری شفت در خصوص میزان خسارت آتش سوزی نیز افزود: در این اتش سوزی جمعا 9 پلاک ساختمانی (در متر و مقیاس امام زاده ابراهیم) و با براورد تقریبی 45 واحد مسکونی و تجاری در این اتش سوزی کاملا تخریب شد.
سرپرست فرمانداری شفت در ادامه در خصوص مسائل و معضلات روستای امام زاده ابراهیم ضمن اشاره به توالی اتش سوزی ها از مرداد 1375 تا کنون اظهار داشت: به عنوان یک شخص بومی شهرستان که سالها در این شهرستان خدمت کرده ام باید گفت: مسایل و مشکلات امامزاده ابراهیم اگر درست شناسایی و چاره جویی نشود می تواند به مثابه بحران، به یک فاجعه استانی و ملی تبدیل میشود. کما اینکه اتش سوزی سالهای ۷۵،۹۲ و ۱۴۰۳ عملا به یک فاجعه ملی تبدیل شده است و از طرفی با امکانات محلی و شهرستانی و دهیاری نمی توان مسائل و مشکلات امام زاده ابراهیم را حل و فصل کرد و این نکته بارها به مراجع بالاتر منعکس شده است برای نمونه پایگاه اتش نشانی روستای امام زاده ابراهیم (با توجه به حجم تهدیدات موجود، جوابگوی مشکلات و مخاطرات حاکم بر امامزاده ابراهیم نیست
از این رو خواسته شخصی ما تقویت پایگاه اتش نشانی امام زاده ابراهیم از نظز کمی و کیفی است و از طرفی با توجه به در پیش بودن خرداد و تعطیلات تابستان سال جاری حداقل لازم است از محل امکانات استان یک خودرو مناسب اتش نسانی به مدت حداقل ۶ ماه در اختیاری دهیاری قرار گیرد تا در مواقع بحران اطفای حریق انجام شود
لزوم مقاوم سازی ساختمانهای شهرک با حفظ وضعیت سنتی
سرپرست فرمانداری شفت ادامه داد: نکته دوم خواسته ما این است که از نطر معماری و نوع سازه در ساخت و ساز های امام زاده ابراهیم ضمن حفط وضعیت سنتی آن تغییراتی ایجاد شود تا ساختمان ها در مقابل اتش سوزی مقاومت بیشتری داشته باشند. همچنین بر اساس مقرارت ملی ساختمانی باید تعبیه شیر آتش نشانی جز الزامات یک ساختمان باشد و نظارت لازم هم صورت پذیرد. از طرفی در سال های قبل باکس های اطفای حرق در مسیر بافت روستایی تعبیه شده که نیاز به تجهیز و آماده سازی مجدد دارد و البته بر تمام این امور باید نظارت شود.
سرپرست فرمانداری شفت در ادامه ضمن اشاره به اینکه روستای امام زاده ابراهیم در دهه های گذشته به صورت شهردار فصلی از سوی فرمانداری و استانداری مدیریت می شد، اظهار داشت: اموری که در گذشته با امکانات شهرستان و استان اداره می شد، حالیه به دهیاری واگذار شده که هیچ امکانات و اختیار خاصی ندارد.
سرپرست فرمانداری در پایان سخنان خود ضمن اشاره به ضرورت اهتمام جدی در حل مشکلات مردم اظهار داشت؛ ما از نظام مهندسی ، وزارت کشور،مدیران کل استان،بیمه مرکزی، اوقاف و البته شهروندان فهمیم روستای امام زاده ابراهیم می خواهیم که با همکاری و تشریک مساعی به گونه ای عمل کنند که هم شاهد توسعه و رونق امام زاده ابراهیم باشیم و هم بلایای طبیعی از قبیل آتش که جان و مال مردم را به مخاطره انداخته کاهش یابد.
منبع : پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری شهرستان شفت؛
نظر شما