در رسانه| میزان مستمری مددجویان باید ۴۰ درصد حداقل حقوق یک کارگر باشد

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: براساس قانون باید ۴۰ درصد حداقل حقوق یک کارگر به‌عنوان مستمری به مددجویان پرداخت شود، اما در حال حاضر با وجود منابع دولتی محدود، امکان پرداخت مستمری بیشتر وجود ندارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان اصفهان به نقل از  ایمنا سیدکمال صدیقی، امروز _ چهارشنبه نهم آذرماه_ با بیان اینکه به دلیل افزایش تورم، اجاره ساختمان‌ها بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: در حال حاضر مراکز توانبخشی‌ها در استان استیجاری است و بیش از ۷۰ درصد آن‌ها مناسب‌سازی نشده‌اند و امکان رعایت استانداردها در ساختمان‌های اجاره‌ای وجود ندارد.

وی در خصوص بیش از ۱۵۰ مأموریت و وظیفه سازمان بهزیستی، افزود: این سازمان فعالیت‌ها و خدمات خود را در چهار حوزه تخصصی مشارکت‌های مردمی، پیشگیری، امور اجتماعی و توانبخشی برای افراد دارای معلولیت ارائه می‌دهد، همچنین بخش توانبخشی اقدامات را در سه دفتر تخصصی پیگیری می‌کند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: مراکز شبانه‌روزی، مراقبت در منزل و ویزیت در خانه زیرمجموعه حوزه توانبخشی و مراقبتی است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۵ مرکز شبانه‌روزی، مراقبت در منزل و ویزیت در منزل در استان فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: در حدود ۴۵۰۰ نفر در مراکز شبانه‌روزی، ۲۱۲۰ نفر در مراکز ویزیت در منزل و نزدیک به ۵۰۰ نفر در مراکز مراقبت در منزل، خدمات توانبخشی و مراقبتی بهزیستی دریافت می‌کنند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان افزایش هزینه مراکز شبانه‌روزی را یکی از چالش‌ها و مشکلات موجود با توجه به جنگ اقتصادی دشمن و تحریم‌ها دانست و افزود: اکنون سرانه نگهداری یک معلول در مراکز شبانه‌روزی ۱۰ میلیون تومان است، اما میزان یارانه‌ای پرداختی دولت دو میلیون تومان برآورد شده که فاصله هشت میلیون تومانی یارانه دولتی و هزینه مراکز، برای خانواده‌های دارای افراد معلولیت بسیار سخت است و برای تسهیل مشکلات آن‌ها نیازمند حضور و ورود مجمع خیران هستیم.

وی در خصوص سیاست موسسه‌زدایی کشور، گفت: نمی‌توانیم به تعداد مراکز شبانه‌روزی افتخار کنیم، باید مؤسسه‌زدایی با فرهنگ‌سازی در جامعه پیگیری شود تا خانواده‌ها آماده مراقبت و نگهداری از معلولان خود باشند و باری از روی دوش مراکز برداشته شود.

افزایش ۳۰۰ درصدی اجاره ساختمان‌های استیجاری

صدیقی ادامه داد: برای رفع چالش استیجاری مراکز توانبخشی باید ارگان‌هایی مانند راه و شهرسازی و شهرداری با کاربری توانبخشی زمین‌هایی در اختیار این مراکز قرار دهند و با ارائه تسهیلات نیز ساختمان‌های مناسب با شرایط مددجویان ساخته شود.

وی با بیان اینکه ۱۲۷ مرکز روزانه توانبخشی شامل مراکز اوتیسم، بیماران روانی مزمن، سالمندان، کم‌شنوا و ناشنوا، کم‌بینا و نابینا، جسمی حرکتی و آسیب نخاعی و کارگاه‌های تولیدی و حمایتی داریم، افزود: ۴۵۹۹ نفر از مراکز روزانه خدمات توانبخشی استفاده می‌کنند، اگر این مراکز وجود نداشت، حجم مسئولیت مراکز شبانه‌روزی به شدت افزایش می‌یافت و به دنبال آن بهداشت و سلامت روانی خانواده‌ها نیز تحت‌تأثیر قرار می‌گرفت.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به پنج میلیون تومان سرانه مراکز روزانه توانبخشی، گفت: یارانه پرداختی به طور متوسط یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است که با هزینه‌های این مراکز فاصله بسیاری دارد. در مراکز توانبخشی تلاش کردیم که ارزیابی کمی و کیفی خدمات به صورت دوره‌ای انجام شود و جلسات فصلی هم‌اندیشی، پایش، اجرای برنامه‌های هنر درمانی در کنار آموزش و توانبخشی نیز از دیگر اقدامات در حال اجرا است.

وی یکی از عمده‌ترین مشکلات حوزه توانبخشی، پزشکی و تجهیزات را واردات کالاهای تجهیزاتی دانست و افزود: تولیدات داخلی هنوز از کیفیت لازم برخوردار نیست.

صدیقی با بیان اینکه میزان مستمری پرداختی یک نفر ۴۲۰ هزار تومان و برای خانواده بالای چهار نفر یک میلیون و ۸۰ هزار تومان است، گفت: بر اساس قانون باید ۴۰ درصد حداقل حقوق یک کارگر به‌عنوان مستمری به مددجویان پرداخت شود، اما در حال حاضر با وجود منابع دولتی محدود، امکان پرداخت مستمری بیشتر وجود ندارد.

وی با اشاره به فعالیت بیش از ۵۰ تشکل و کانون در حوزه معلولان در استان اصفهان، اظهار کرد: ۸۹ هزار و ۹۷۲ نفر در حوزه توانبخشی در استان تحت پوشش است که از این تعداد ۴۴ هزار و ۶۴۶ نفر مستمری دریافت می‌کنند و بیش از هشت هزار نفر نیز در نوبت دریافت مستمری هستند.

کد خبر 68967

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد