دومین جلسه استانی دبیرخانه رصد آسیبهای اجتماعی استان قم برگزار گردید

به مناسبت 19 شهریور روز جهانی پیشگیری از خودکشی ، دومین جلسه استانی دبیرخانه رصد آسیبهای اجتماعی استان قم با حضور خانم دکتر ذکایی فر مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور و ادارات استانی مرتبط با حوزه پیشگیری ،کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی برگزار گردید .

خانم دکتر ذکایی‌فربا اشاره به آخرین برنامه ها و اقدامات سازمان بهزیستی در راستای رصد آسیب‌های اجتماعی کشور افزود:هدف‌گذاری سازمان بهزیستی درخصوص رصد آسیب‌های اجتماعی، همواره شناخت روند تغییرات، وضعیت موجود، شناخت عوامل تعیین‌کننده، عوامل خطر و محافظ و ارتباط آنها با آسیب‌های اجتماعی بوده است تا از این طریق بتواند روند تغییرات را دیده‌بانی کرده و برنامه‌ریزی‌های مبتنی بر شواهد انجام شود.

وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی طی این سال‌ها هم اقدام به انجام پیمایش‌های متعدد کرده و هم آمارهایی حاصل از سامانه‌های بهزیستی (سامانه ۱۴۸۰، سامانه اورژانس اجتماعی ۱۲۳ و...) جمع‌آوری کرده است، ادامه داد: هدف گذاری سازمان به این نحو بود که بتوان متمرکز، نقطه هدف خود را تا سطح محله‌ها پیش ببریم. به طور مشخص طی سه سال پیاپی داده‌های استان و همچنین سه شهر پر آسیب و کم آسیب را مورد بررسی قرار دادیم.

معاون دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: براین اساس این سازمان در سال گذشته و همینطور دو ماهه اول امسال اقدام به انجام پیمایش و جمع‌آوری داده‌های شهرستان‌ها کرده است؛ به گونه‌ای که بالغ بر ۴۷۰ شهرستان را (کلیه شهرهای سراسر کشور) مورد پیمایش و رصد قرار دادیم. در حال حاضر اطلاعات جمع‌آوری و تحلیل شده است و همچنین به موازات شروع پیمایش شهرستان‌ها، پیمایش محلات را نیز آغاز کردیم.

دکترذکایی‌فر اظهار کرد: در حال حاضر رصد 700 محله انجام شده است که رصد ۵۰۰ محله با ظرفیت‌های مردمی و متمرکز بر مسائل محله بود. درنهایت نیازها و اولویت‌بندی محله‌ها بررسی و به دنبال آن نقشه اجتماعی محل انجام شد. هدف گذاری سازمان برای به دست آوردن داده ها و مسائل و نقشه اجتماعی این محلات است، بر مبنای عوامل تعیین‌کننده، می‌توانیم نیازها و اولویت‌ها را شناسایی و سپس الگوها و برنامه‌های مبتنی بر وضعیت آسیب‌های اجتماعی هر استان و شهرستان را با کمک کارگروه‌های استانی تدوین و اجرایی کنیم.

ذکایی‌فر با بیان اینکه هدف از این جلسات مشارکت و همگرایی دستگاه‌ها به منظور پرهیز از جزیره‌ای عمل کردن و همچنین جلوگیری از هدر رفت منابع و زمان در مداخلات به هنگام و اثربخش در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی میان دستگاه‌ها بوده است، گفت: هدف از ایجاد مشارکت میان دستگاه‌های مختلف طراحی و تدوین برنامه‌ها و الگوهای بومی، منطقه‌ای و استانی بوده است.

همچنین در این جلسه آقای دکتر پهلوانی مدیرکل بهزیستی استان قم ضمن خیر مقدم به همه شرکت کنندگان و تقدیر از حضور اعضای دبیرخانه رصد آسیبهای اجتماعی در جلسه ابراز امیدواری کردند  با مدد و یاری همه ذینفعان و شرکای اجتماعی بتوان گامی در راستای شناسایی و مداخلات بهنگام با اثربخشی بالا در راستای ارتقاء سلامت اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در استان انجام داد.


 

کد خبر 65414

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد