در این کارگاه دو روزه، مسؤولان فنی ۹۷ مرکز مثبت زندگی و کارشناسان توانبخشی بهزیستی ۳۲ شهرستان خراسان رضوی، با دستور العملهای توانبخشی مبتنی بر جامعه در زمینهی تشکیل و راه اندازی صندوقهای مالی خرد آشنا شدند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی در حاشیه برگزاری این کارگاه گفت: برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه اکنون بیستمین سال اجرای خود را میگذراند و از افتخارات بزرگ بهزیستی به حساب میآید.
حمیدرضا علیزاده گفت: امروز میتوانیم با اطمینان بگوییم که دست کم ۴۰ هزار نفر معلول توسط تسهیلگران برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه در سطح روستاها و مناطق حاشیهای شهرهای استان شناسایی و برای آنها پروندهی مددجویی تشکیل شده است.
وی در خصوص تأثیر برنامهی توانبخشی مبتنی بر جامعه بر زندگی معلولین و سایر مددجویان روستایی گفت: در طول این بیست سال دهها خانه روستایی که عضو معلول داشتهاند مناسبسازی شده، برای هزاران معلول روستایی، امکانات زندگی اجتماعی فراهم گردیده و کودکان روستایی معلول که در انزوا و زندگی ایزولهای بودهاند از خدمات این طرح برخوردار بودهاند.
علیزاده یادآور شد: در روستاهای استان، شورای توانبخشی مبتنی بر جامعه تشکیل شده و در این میان، از همکاری و تلاش نیکوکاران روستایی، مسؤولان شوراهای اسلامی و دهیاران برخوردار بودهایم که جای قدردانی دارد.
تا پایان سال ۱۰۰صندوق مالی خرد راه اندازی می شود
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی گفت: در یکی از شاخههای این برنامه، خودکفایی اقتصادی و استقلال مالی مددجویان با برنامهی صندوقهای مالی خرد تحقق یافته و تا کنون ۵۸ صندوق مالی خرد راهاندازی شده و در نظر داریم که تا پایان امسال تعداد صندوقها را به یکصد واحد در استان برسانیم.
علیزاده با تأکید بر اینکه صندوقهای مالی خرد، نقش بیبدیلی در استقلال و توانمندسازی معلولین و خانوادههای آنان دارد گفت: امیدواریم در نتیجهی اجرای این طرح که با کمک شبکه بانکی، سازمانهای مردمنهاد محلی و مقامات اجرایی روستاها در حال انجام است، به توانمندسازی معلولین روستایی، کمک شایان توجهی داشته باشیم.
وی همچنین یادآور شد: با راهاندازی مراکز مثبت زندگی در استان، بسیاری از وظایف بهزیستی به این مراکز واگذار گردیده و یکی از این وظایف، انجام فعالیتهای برنامهی توانبخشی مبتنی بر جامعه است که بخشهای متنوع و مختلفی دارد.
وی ادامه داد: بخشی از آن در ماههای گذشته اجرایی شده و بخش مربوط به فراهمکردن بنیانهای مالی برای مددجویان که بتوانند به سمت استقلال حرکت کنند دستور العملهایی دارد که نیازمند بهروز رسانی و آموزش مراکز مثبت زندگی بود و این کارگاه به همین منظور برگزار گردید.
نظر شما