به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، مهران کریمیان خانواده را مهمترین نهاد برای تأمین امنیت، آرامش روانی و عاطفی اعضا، پرورش نسل جدید و اجتماعی کردن فرزندان دانست و گفت: انجام مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره خانواده، مشاوره پیش از طلاق، برگزاری دورههای آموزشی پیش و حین ازدواج و کارگاههای آموزشی ویژه فرزندپروری از جمله اقدامات سازمان بهزیستی در راستای تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است.
وی افزود: برنامههای آموزش پیش از ازدواج مجموعه آموزشهایی است که با هدف توانمندسازی افراد در انتخاب همسر و تشکیل خانواده به منظور مواجهه با مسائل زندگی مشترک و مدیریت درست ارتباطهای خانوادگی در قالب روشهای فعال آموزشی با موضوعهای خواستگاری و آشنایی، عشق و صمیمیت، انتخاب همسر، دوران نامزدی، دوران عقد و سال اول زندگی مشترک، برگزار میشوند.
کریمیان میگوید: پارسال برای ۸ هزار و ۱۶۵ فرد در آستانه ازدواج و ۳۰۸ دوره آموزشی پیش از ازدواج با مشارکت مراکز مشاوره و مراکز سلامت روان محلی تحت نظارت بهزیستی برگزار شد.
سرپرست اداره کل بهزیستی خوزستان با بیان اینکه ارائه خدمات روانشناختی در زمینههای مشاوره خانواده و ازدواج، کودک و نوجوان، اختلالات بالینی و اعتیاد از سوی روانشناسان و مشاوران دوره دیده در ۱۶۸ مرکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی خوزستان انجام میشود، ادامه داد: مراکز مشاوره بهزیستی با همکاری مراکز سلامت روان محلی و پایگاههای مثبت زندگی، در طول سال ۱۴۰۰، اقدام به برگزاری ۲۹۲ دوره مهارتهای زندگی ویژه خانواده ها، برای ۷ هزار و ۲۰ نفر کرده اند.
وی اضافه کرد: برنامه آموزش زندگی خانواده، مجموعه آموزشهایی است که با هدف افزایش رضایتمندی و پایداری و تحکیم ازدواج در قالب کارگاههای آموزشی با موضوعاتی مانند دین و اخلاق در خانواده، خانواده در جامعه، ارتباط همسران، مدیریت اقتصادی خانواده، و یا فرزندپروری با تاکید بر ۵ سال اول زندگی مشترک زوجین برگزار میشوند.
به گفته کریمیان؛ سال گذشته ۷ هزار و ۷۰۸ نفر از خدمات مشاوره آنلاین و غیرحضوری پیش از ازدواج بهرهمند شدند.
مدیریت و کاهش طلاق در خوزستان
وی در ادامه گفت: اجرای طرح مدیریت و کاهش طلاق با همکاری قوه قضاییه و راه اندازی سامانه تصمیم به منظور ارائه خدمات روانشناختی به زوجین در آستانه طلاق، پرداخت کمک هزینه مشاوره و خدمات روانشناختی به افراد واجد شرایط از جمله دیگر اقدامات بهزیستی در راستای تحکیم بنیان خانواده است.
کریمیان مدیریت و کاهش طلاق را از جمله اهداف سامانه تصمیم برشمرد و افزود: مدیریت یکپارچه و کارآمد در ارجاع، ارتقاء کیفی و کمی خدمات روانشناختی و مشاوره تخصصی در حوزه خانواده، ایجاد آمادگی در اعضای خانواده برای ایفای نقشهای صحیح در زمینههای فردی و اجتماعی پس از جدایی، افزایش پایداری زندگی مشترک از طریق بهبود روابط اعضای خانواده و افزایش دسترسی به خدمات سلامت روان از دیگر اهداف این سامانه است.
وی در پایان با اشاره به مشاوره حضوری و غیرحضوری برای ۳۲ هزار و ۴۰۸ نفر توسط خط تلفنی ۱۴۸۰ اظهار داشت: خط تلفنی ۱۴۸۰ همه روزه، از ساعت ۸ تا ۲۴ آماده ارائه خدمات مشاوره رایگان به عموم شهروندان است.
نظر شما