غربالگری بیش از ۱۵ میلیون کودک در طرح پیشگیری از تنبلی چشم

معاون پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور از غربالگری ۱۵ میلیون کودک در طرح پیشگیری از تنبلی چشم از سال ۷۵ تاکنون خبر داد و گفت: غربالگری تنبلی چشم برای کودکان ۳ تا ۶ سال انجام می‌شود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، افروز صفاری فرد در نشست تخصصی دستاوردهای شش ماهه وزارت مردم، با بیان اینکه غربالگری چشم یکی از فعالیت‌های ارزنده بهزیستی به شمار می‌رود و توانسته از معلولیت تعداد بسیاری از کودکان پیشگیری کند افزود: سالانه به طور میانگین سه‌هزار کودک دارای تنبلی چشم تشخیص داده می‌شوند که با مداخلات از معلولیت بینایی آنها پیشگیری می‌شود.

وی ادامه داد: برای جراحی‌های در این زمینه، بهزیستی به افراد کم بضاعت کمک می‌کند. اجرای غربالگری تنبلی چشم در سال گذشته به خاطر کرونا با محدودیت‌هایی مواجه شد اما اکنون این برنامه مانند قبل انجام می‌شود.

معاون پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور به غربالگری شنوایی در نوزادان اشاره کرد و گفت: ۶۳۰ واحد غربالگری شنوایی داریم و نوزادان را در بدو تولد و در نهایت یک ماهگی، مورد غربال قرار می‌دهیم و از مداخلات طبی و توانبخشی استفاده می‌کنیم. در این غربالگری جزو بهترین‌های منطقه هستیم و امسال حدود ۹۰ درصد پوشش داشتیم.

صفاری فرد در زمینه مراکز مشاوره ژنتیک نیز گفت: بهزیستی کمک هزینه آزمایش ژنتیک را نیز انجام می‌دهد زیرا آزمایش‌های ژنتیک هزینه‌های بالایی دارد و بهزیستی به افراد کم بضاعت، کمک هزینه پرداخت می‌کند. اکنون ۲۶۰ مرکز مشاوره ژنتیک در سطح کشور فعالیت دارند که غیردولتی هستند.

وی با بیان اینکه هر سال برنامه‌های بازآموزی برای پزشکان مراکز مشاوره ژنتیک داریم، افزود: در این مدت از تولد نوزادان دارای معلولیت پیشگیری شده است و ۲ میلیون نفر نیز از سال ۷۶ تا ۹۹ از مشاوره‌ها استفاده کردند.

صفاری فرد یادآور شد: در نظر داریم سال آینده سامانه غربالگری ژنتیک راه‌اندازی کنیم تا افراد از طریق این سامانه، پرسشنامه‌هایی را پر کنند و افراد پرخطر در زمینه معلولیت شناسایی شوند.

کد خبر 53563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =