گناباد | ۷۰ درصد خانم‌های معتاد توسط شوهران‌شان به دام اعتیاد می‌افتند

رئیس بهزیستی گناباد گفت: بیش از دوسوم بیماران بستری در کمپ ترک اعتیاد بانوان گناباد از شهرهای اطراف هستند.

علی آراسته افزود: کمپ ترک اعتیاد بانوان گناباد که مجوز آن حدود یک سال قبل صادر شده، با ظرفیت حدود ۲۰ تخت فعال است و در حال حاضر به طور میانگین ۱۳ بیمار در این کمپ بستری و تحت درمان هستند.

وی تصریح کرد: مراجعان کمپ‌های ترک اعتیاد در شهرهای کوچک بیشتر از افراد طبقه پایین و ضعیف جامعه هستند. به همین دلیل بسیاری از این افراد توانایی پرداخت کامل هزینه‌های درمانی را ندارند که این موضوع ادامه فعالیت کمپ‌های ترک اعتیاد از جمله کمپ ترک اعتیاد بانوان گناباد را با چالش‌هایی مواجه می‌کند.

وی در رابطه با میزان استقبال از این مرکز درمانی اعتیاد گفت: بحث‌های درمان اعتیاد به خصوص در مورد بانوان در شهرهای کوچک خیلی قابل هضم نیست و اثربخشی آن به خوبی جا نیفتاده است و در شهر کوچک و مذهبی چون گناباد هنوز آنطور که باید و شاید جایگاه این کمپ مورد قبول واقع نشده و استقبال از آن کم است.

مردان معتاد، زنان‌شان را هم درگیر می‌کنند

رئیس بهزیستی گناباد در پاسخ به این سوال که مهم‌ترین عوامل اعتیاد زنان گفت: در مورد آقایان و بر اساس مراجعانی که ما داشته‌ایم، دلایل اقتصادی کمتر دخیل است و بیشتر جنبه تفریحی اعتیاد مورد توجه است اما در رابطه با بانوان و مراجعان معتادی که ما تاکنون داشته‌ایم، آنها اکثرا از طبقه پایین جامعه هستند و شاید ارتباطاتی که بین افراد این قشر از جامعه صورت می‌گیرد، یکی از علل روی‌ آوردن افراد به اعتیاد باشد. همچنین مشاغل سخت و یا به دلیل بیماری‌های خاصی که بعضا بانوان دارند، به توصیه افراد دیگر و برای درمان به سمت و سوی اعتیاد کشیده می‌شوند.

وی اعتیاد مردان را از جمله عوامل دیگر روی آوردن بانوان به اعتیاد ذکر کرد و افزود: در ۶۰ الی ۷۰ درصد از بانوان مراجعه‌کننده به مراکز ما شوهران آن‌ها هم معتاد هستند و شوهران این افراد برای اینکه محیط امنی برای اعتیاد خود فراهم کنند، اغلب سعی می‌کنند زنان را هم درگیر اعتیاد کنند.

آراسته ادامه داد: در طبقات بالای جامعه چون اماکن تفریحی و امکانات رفاهی زیاد است، اعتیاد خیلی در محیط خانواده نمود پیدا نمی‌کند اما در طبقات پایین چون به لحاظ اماکن تفریحی و... محدودیت‌هایی وجود دارد، اکثر افراد معتاد با تشویق بانوان به اعتیاد فضای منزل را برای خود امن می‌کنند.

وی افزود: متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل فقر فرهنگی به اعتیاد فقط به عنوان یک تفریح نگاه می‌کنند و نه یک آسیب اجتماعی که این نیز خود از دلایل مهم گیر افتادن آنان در دام اعتیاد است.

برای درمان اعتیاد باید همه دستگاه‌ها پای کار بیایند

وی با اشاره به ماهیت کمپ‌های ترک اعتیاد گفت: کمپ‌های ترک اعتیاد مانند مسکن در جامعه است که برای مدتی باعث تسکین آسیب‌های اجتماعی می‌شود و این افراد برای دوره‌ای کوتاه در کمپ‌ها جذب می‌شوند اما برای اثربخشی درمان باید به سایر جنبه‌ها و به خصوص مراحل پس از درمان نیز توجه شود چرا که درمان اعتیاد فقط یک درمان جسمانی نیست و اگر فقط جسم فرد معتاد درمان شود، درمان سطحی بوده و اثرگذار نخواهد بود.

آراسته با بیان اینکه سال گذشته بالغ بر ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال به معتادان پاک شده، پرداخت شده است، خاطرنشان کرد: درمان و ارائه تسهیلات به تنهایی کافی نیست زیرا فردی که معتاد شده، جایگاه و هویت اجتماعی خود را از دست داده و برای درمان اصولی و اساسی اعتیاد باید تمام سازمان‌ها و ارگان‌ها پای کار بیایند و در حیطه وظایف قانونی خود اقداماتی را انجام دهند زیرا درمان به تنهایی راه به جایی نخواهد برد و در این صورت امکان بازگشت فرد به اعتیاد زیاد است.

آراسته همچنین به لزوم ورود سازمان تبلیغات اسلامی و اداراتی چون اداره ارشاد اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از مباحثی که در جامعه مغفول مانده، موضوعات دینی و مذهبی است و شاید بسیاری اوقات افرادی که به دام اعتیاد می‌افتند، از مباحث دینی و مذهبی فاصله می‌گیرند. در جامعه ما که عقاید دینی و مذهبی رواج دارد، نیاز است سازمان‌ها و اداراتی چون تبلیغات اسلامی و اداره ارشاد به این موضوع وارد شوند و در زمینه این موضوعات نیز در کمپ‌ها فعالیت‌های مناسبی انجام شود.

در شهرستان گناباد یک کمپ بانوان و چهار کمپ برای مردان تحت نظارت بهزیستی دایر است.

کد خبر 53251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد