به گفته معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی، این خانهها به طور عمومی، سالمندان با حداقل وابستگی به سایرین را پذیرش میکنند اما افراد زیر 60 سال که دارای اختلالات و بیماریهای شایع این دوران باشند نیز با تأیید کمیته توانبخشی شهرستان، میتوانند در این مراکز پذیرش شوند.
حمیدرضا علیزاده گفت: این خانهها با هدف فراهم نمودن بستر زندگی مستقل جهت سالمندان با اولویت سالمندان مقیم مراکز شبانهروزی تأسیس میشود.
وی خاطر نشان کرد: این خانهها به شکل منازل مسکونی هستند که هیچ تابلو یا علامت مشخصهای که آن را از سایر اماکن و منازل مسکونی تفکیک کند ندارد و ساکنین آن حتی الامکان در استقلال بسر میبرند.
علیزاده گفت: مسؤول فنی، مددکار و روانشناس در این مراکز حضور دارند و بر رتق و فتق امور مرکز نظارت میکنند.
وی یادآور شد: سالمند میتواند در صورت داشتن شرایط لازم، از مرکز ترخیص گردد گر چه در دوران اقامت در این خانه هم از نظر تردد در بیرون از مرکز آزاد میباشد و در صورت نداشتن بیماریای که امکان تردد آزاد را به او ندهد، بسته به تمایل خودش، میتواند از مرکز خارج شود.
وی اظهارداشت: البته پذیرش سالمندان دارای بیماری روانی و یا بیماریهایی همچون ایدز و هپاتیت در این خانهها ممنوع میباشد.
وی اضافه کرد: پذیرش سالمندان مجهول الهویه، فاقد سرپرست و بدسرپرست صرفا با حکم قضایی امکانپذیر میباشد و تحت نظارت مرکز خواهد بود.
علیزاده گفت: از آنجا که اساسا این خانهها با هدف استقلالبخشی به سالمندان تأسیس میشود، سالمندانی که وابسته به تخت هستند و یا درمانهای دائمی و مستمر بیمارستانی دارند نمیتوانند در این مراکز پذیرش شوند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی بیان کرد: این مراکز از نظر شهریه شبیه به مراکز شبانهروزی هستند و به دو صورت یارانهای و آزاد پذیرش میشوند که در هر مورد باید شرایط سالمند و خانواده مورد بررسی قرار گیرد.
وی خدمات توانبخشی، پزشکی سرپایی، آموزشی، اجتماعی، هنری و ورزشی را از جمله برنامههای این مراکز ذکر کرد و گفت: ما در نظر داریم در این مراکز محیطی امن، عاطفی، اجتماعی و مناسب شبیه به محیط خانوادههای ایرانی برای سالمندان فراهم کنیم و سنتهای بومیمحلی نیز در هر منطقه کشور، مورد توجه خواهد بود.
وی در خصوص صاحبان یا متقاضیان این خانهها افزود: هر فرد حقیقی یا حقوقی با داشتن شرایط، میتواند تا 5 خانه را تأسیس و اداره کند.
نظر شما