مسعود فیروزی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: طی مدت گذشته از سال جاری ۱۱ هزار و ۵۳۵ تماس با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی بهزیستی استان گرفته شده است که گزارش کودک آزاری با هزار و ۸۶۶ مورد در صدر و دارای رتبه نخست تماس های مردمی است که نشان از رشد آگاهی عموم مردم نسبت به ضرورت گزارش این موارد دارد.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: همچنین اختلافات خانوادگی با هزار و ۴۷۰ تماس و همسرآزاری با ۹۶۱ تماس رتبههای دوم و سوم بیشترین تماس ها با اورژانس اجتماعی خراسان رضوی را داشته اند.
وی افزود: هم اکنون ۲۰ شهرستان استان دارای پایگاه اورژانس اجتماعی هستند و برای ایجاد پایگاه در سایر شهرستانها نیز اقدامات و تلاشها به مرور انجام میشود.
فیروزی ادامه داد: فعالیت مجموعه اورژانس اجتماعی از سال ۱۳۷۸ در این استان آغاز شده است و در حال حاضر تمامی ۲۰ شهرستان استان که دارای پایگاه اورژانس اجتماعی هستند دارای خدمات خوابگاهی و امکان نگهداری فرد آسیبدیده حداقل برای ۲۴ ساعت هستند.
وی گفت: با توجه به بعد مسافت و احتمال وقوع و گزارش آسیب در طول ۲۴ ساعت علاوه بر خدمات سرپایی، ارائه خدمات خوابگاهی برای رسیدن به زمان مطلوب برای اعزام فرد آسیب دیده به مراکز بهزیستی کمک فراوانی به مددکاران اجتماعی میکند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: این مراکز خوابگاهی میتواند نقش تعیین کنندهای در تامین امنیت و تضمین سلامت فرد آسیبدیده داشته باشد که از این حیث خراسان رضوی رتبه نخست را در کشور دارد.
"اورژانس اجتماعی" با شماره تماس ۱۲۳ یکی از همین برنامهها و راهکارهاست که حاصل سالهای متمادی فعالیت سازمان بهزیستی بوده و راهی برای رسیدن به فریاد بیصدای آسیبدیدگان اجتماعی و خشونتدیدگان است.
اورژانس اجتماعی، تلفیقی از مداخله در بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی است که به دو شیوه اعزام گروه سیار با عنوان "خدمات اجتماعی سیار" و یا ارائه خدمات در پایگاه اورژانس اجتماعی با عنوان "پایگاه خدمات اجتماعی" بنابر ضرورت و تشخیص مددکار خدمترسانی میکند.
انجام مداخلات روانی اجتماعی قبل از مداخلات قضایی و انتظامی و به نوعی پیشگیری از وقوع جرم یا فوت، مهمترین هدف و روند کار در برنامه اورژانس اجتماعی بهزیستی است.
استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی به دلیل شرایط ویژه این خطه از جمله مهاجرپذیری، پدیده حاشیهنشینی شهری، اختلاط فرهنگی و حجم بالای مسافران به طور طبیعی دچار و درگیر آسیب های اجتماعی فراوانی است که از آن جمله میتوان به طلاق، اعتیاد، کودکان کار، کودکان خیابانی، کودکآزاری، همسرآزاری و موارد مشابه اشاره کرد.
به همین خاطر خراسان رضوی رتبه نخست پوشش عملیات کارشناسی مددکاری، روانشناسی بالینی و تعداد پایگاههای اورژانس اجتماعی را در مقایسه با دیگر استانهای کشور دارد.
نظر شما