در رسانه|ارائه خدمات به بیماران اچ آی وی از طریق مراکز مثبت زندگی بهزیستی کرمانشاه

کارشناس بهداشت و پیشگیری از ایدز بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه موضوع اچ آی وی و ایدز با رفتارهایی همچون اعتیاد، خالکوبی و روابط خارج از عرف مرتبط است که از نظر اجتماعی توسط بسیاری از مردم پذیرفته نیست، گفت: این موضوع باعث پنهان کاری و انکار بیماری توسط مبتلایان می‌شود.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان کرمانشاه به نقل از خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمانشاه،  سارا شایق کارشناس بهداشت و پیشگیری از ایدز بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه موضوع اچ آی وی و ایدز با رفتارهایی همچون اعتیاد، خالکوبی و روابط خارج از عرف مرتبط است که از نظر اجتماعی توسط بسیاری از مردم پذیرفته نیست، گفت: این موضوع باعث پنهان کاری و انکار بیماری توسط مبتلایان می‌شود.


سارا شایق افزود: انکار وجود بیماری باعث می‌شود افراد جامعه از درک حقیقت همه گیری غافل بمانند یا اینکه خود را در امنیت و آسودگی کاذب بپندارند که به دور از واقعیت است.


وی خاطرنشان کرد: با پنهان کاری بیماران مبتلا به ایدز از خدمات درمانی محروم می‌شوند و انگ بیماری ایدز موجب می‌شود بیماران تمایلی به دریافت حمایت‌های مراکز بهداشتی و درمانی نداشته باشند که همین امر بر شیوع بیماری دامن می‌زند.


کارشناس بهداشت و پیشگیری از ایدز بهریستی استان اظهار داشت: نگرش منفی و توام با ترس نسبت به بیماران مبتلا به کرونا باعث ایجاد احساس طرد شدن در افراد مبتلا می‌شود و این موضوع باعث افزایش فشار روانی در فرد مبتلا می‌شود.


شایق افزود: برای شکستن این چرخه، مواردی را باید در گفتگوهای روزمره رعایت کنیم و از واژه‌هایی مانند "آلوده" که بار روانی منفی دارند و یا سرزنش کننده هستند پرهیز کنیم، باید اطلاعات مناسب و علمی در محافظت از این بیماری به افراد ارائه شود و این اطلاع رسانی باید از سنین کودکی و نوجوانی با زبان ساده از خانواده آغاز شود.


وی با اشاره به اینکه ویروس HIV بر اساس میزان مقاومت بدن افراد چندین سال طول می‌کشد تا به بیماری ایدز تبدیل شود گفت: در این مدت می‌توان با ایجاد امید به زندگی و آموزش مهارت‌های زندگی به فرد مبتلا و اطرافیان او، آنها را نسبت به زندگی امیدوار کرد.


شایق هفته ملی ایدز را فرصت مناسبی برای تبیین برنامه ها، جلب مشارکت سیاستگذاران و مسئولان، بیان اقدامات، دستاوردها و چالش‌های موجود و همچنین تکریم فعالیت‌های صورت گرفته دانست.


این کارشناس پیشگیری از ایدز به نقش رسانه‌ها در این رابطه اشاره کرد و افزود: رسانه‌ها به جای پرداختن به میزان آمار و ارقام، باید در زمینه چرایی این موضوع کار کنند و سعی در اصلاح نگرش مردم نسبت به این بیماری داشته باشند.


وی با اشاره به فعالیت باشگاه های مثبت در این زمینه گفت: این مرکز از جمله اولین مراکز در سطح کشور است که از سال ۱۳۸۳ تا کنون به ارائه خدمات به بیماران مبتلا به HIV می‌پردازد.


شایق خاطرنشان کرد: رسالت اصلی باشگاه‌های مثبت حمایت از افراد اچ آی وی مثبت با مشارکت فعال خود آنان است که برای تحقق این رسالت، باشگاه‌های مثبت مجموعه‌ای از خدمات را در حیطه‌های سلامت جسمی، سلامت روان، سلامت جنسی و باروری و حمایت اقتصادی خانواده‌های افراد اچ آی وی مثبت عرضه می‌کنند.


کارشناس بهداشت و پیشگیری از ایدز بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به شناسایی هزار و ۳۰۰نفر از افراد در معرض خطر و پر ریسک از ابتدای امسال تا کنون در استان گفت: این افراد شامل معتادان متجاهر و تزریقی، زنان آسیب دیده اجتماعی و کودکان کار هستند که از این تعداد حدود ۱۲مورد مشکوک به «اچ آی وی» شناسایی و جهت انجام آزمایشات تکمیلی به مراکز بیماری‌های رفتاری دانشگاه علوم پزشکی معرفی شده‌اند.


وی خاطرنشان کرد: همچنین در مراکز تحت نظارت بهزیستی استان تمامی معتادان متجاهر و معتادان تزریقی خدمات گیرنده هر سه ماه یک بار غربالگری ویروس اچ آی وی می‌شوند.


شایق افزود: در حال حاضر بیش از ۵۰۰ روانشناس، مشاور، جامعه شناس، روانپزشک و پزشک در مراکز تحت نظارت بهزیستی کرمانشاه به ارائه خدمات پیشگیری می‌پردازند و خانواده‌ها را نسبت به خطر ایدز و روش‌های انتقال آن آگاه می‌کنند.

وی یادآور شد: طی یک دهه اخیر؛ تزریق با وسایل مشترک در مصرف کنندگان تزریقی مواد «۴۵.۷ درصد»، رابطه جنسی «۳۷.۹ درصد»، انتقال از مادر به کودک «۳ درصد» و «۱۳.۵درصد» هم نامشخص عامل ابتلا به‌ویروس کرونا بوده اند.

کارشناس پیشگیری از ایدز بهزیستی کرمانشاه در پایان گفت:شماره تلفن ۳۸۲۲۶۰۶۶ به عنوان تلفن ویژه در این رابطه در دسترس مردم استان جهت پاسخگویی به سوالات مختلف در زمینه رفتارهای پرخطر، روش‌های سرایت، راه‌های پیشگیری و نحوه انجام آزمایشات HIV است.

کد خبر 27309

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد