بیان دغدغه جامعه معلولان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسط نمایندگان تشکل‌های مردم‌نهاد

نمایندگان تشکل‌های مردم‌نهاد افراد دارای معلولیت در نشست صمیمی با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تبیین و تشریح مشکلات و دغدغه جامعه معلولان پرداختند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل، نشست صمیمی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با نمایندگان تشکل‌های مردم‌نهاد افراد دارای معلولیت با حضور «وحید قبادی‌دانا» رئیس سازمان بهزیستی کشور، «محمد نفریه» معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور و نمایندگان استانی به صورت ویدیو کنفرانس همزمان با هفته تکریم افراد دارای معلولیت برگزار شد. 

ابتدا این مراسم «محبوبه خلوق» مدیرعامل انجمن برنا با بیان اینکه حداقل‌های حقوق افراد دارای معلولیت با تمام پیگیری‌ها در کشور ساری و جاری است بر توجه ویژه مسئولان بر حقوق کودکان دارای معلولیت تاکید کرد و گفت: کودک معلول نیازمند حمایت ویژه است در قانون حمایت از افراد دارای معلولیت بخش جداگانه‌ای مختص به این مهم پیش‌بینی نشده است اما می‌توانیم با تفسیر قانون مسائل مربوط به کودکان را حل و فصل کنیم. 

مدیرعامل انجمن برنا، مراقبت از کودکان در خانه، پیشگیری از شدت معلولیت، توانبخشی و آموزش فراگیر را اولویت دانست و تصریح کرد: شیوع کرونا مشکلات و معضلات معیشتی را برای خانوارها به وجود آورده است؛ لذا بسیاری از خانواده‌ها وقتی درگیر معیشت روزانه هستند توجهی به کاردرمانی و تامین وسائل کمک توانبخشی کودکان دارای معلولیت خود ندارند. که این موضوع در دوره پساکرونا مشکلات عدیده‌ای را به وجود خواهد آورد.

وی با اشاره به ماده ۲۰ و ۲۱ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت بر استفاده بیشتر از رسانه و صدا و سیما در راستای آگاه‌سازی جامعه نسبت به معلولان تاکید کرد و گفت: در کشورهای اروپایی و آمریکایی ۷۰ درصد جامعه اطلاعات را از طریق رسانه‌های خود دریافت می‌کنند لذا ضرورت دارد بسیج عمومی در بحث آموزش خانواده و جامعه درخصوص حقوق افراد دارای معلولیت و همچنین جذب وو جلب مشارکت‌های اجتماعی صورت پذیرد. 

«محمدعلی برجیان» رئیس هیئت مدیره فرهنگی هنری معلولان با اشاره به شعار «جهانی بهتر برای افراد دارای معلولیت، دسترس‌پذیری و توسعه فراگیر» بر مناسب‌سازی به عنوان امری تخصصی تاکید کرد و گفت: امروزه مناسب‌سازی با تجهیزات بروز در دنیا عملیاتی شده است و این امر بقدری اهمیت دارد که تحصیل، اشتغال، تردد افراد دارای معلولیت در سطح شهر را تحت شعاع قرار داده است؛ لذا اگر به فکر معلولان کشور نیستیم حداقل به فکر سالمندی خود باشیم ما نباید در مرحله نیاز به فکر برنامه‌ریزی باشیم بلکه از پیش باید در این خصوص تفکر و تعقل کنیم.

 رئیس هیئت مدیره فرهنگی هنری معلولان در پایان حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات مناسب‌سازی، برگزاری نمایشگاه‌های معرفی وسائل کمک توانبخشی، آموزش مدیران و مسئولان ذی‌ربط در راستای تسریع در اجرای قانون و معرفی شرکت‌های تولیدکننده در پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بهزیستی کشور را پیشنهاد کرد.

«فاطمه بازدار» نماینده انجمن معلولان در استان ایلام بر افزایش اعتبار در بخش درمان، کمک هزینه توانبخشی و توانپزشکی، اشتغال و مسکن افراد دارای معلولیت تاکید کرد و گفت: معلولان درتهیه بلیط نیم‌بهاء هواپیما با برخی از شرکت‌های مسافربری دچار مشکل هستند لذا با انعقاد قرارداد با تمامی شرکت‌های هوایی این مشکل از سوی سازمان بهزیستی کشور برطرف شود؛ همچنین یارانه معیشتی و سهمیه بنزین برخی از افراد دارای معلولیت قطع شده است که خواستار رسیدگی به این موضوع هستیم.

«محسنی» رئیس انجمن ضایعه نخاعی استان مازندران با انتقاد از اینکه بخش خصوصی تعهدی نسبت به استخدام معلولان ندارد، یادآور شد: مبالغ تخصیص یافته برای کمک هزینه حق پرستاری کافی نیست؛ در استان مازندران ۳۸ هزار معلول شدید و خیلی شدید وجود دراد که تنها یکهزار و ۸۰۰ نفر از حق پرستاری بهره‌مند می‌شوند.

کد خبر 27268

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =