روز ایمنی عصای سفید، پیام آور عدالت و تلفیق اجتماعی نابینایان
هرگاه توجه و امید به آینده مسیر حرکت را ترسیم نماید با چشمهای فروبسته نیز راه روشن را میتوان یافت. این همان پیامی است که به روز ایمنی عصای سفید معنا میبخشد. تعامل موثر با افراد نابینا موجب میشود تا این اسوه های آگاهی و پشتکار را بهتر بشناسیم و در مسیر توانمندی و تلفیق آنان در بخشهای مختلف جامعه گام های اثربخش تری برداریم.
امروز لطف پروردگار هستی ما را در جایگاهی قرار داده است که در سطوح تصمیم گیری و اجرایی سازمان بهزیستی افتخار خدمت رسانی به عزیزان نابینا و کم بینا نصیب ما شده تا در حد بضاعت راه پر فراز و نشیب توانمندسازی و الحاق اجتماعی ایشان را هموار نماییم.
در قانون حمایت از حقوق معلولان ارائه بخش عمده ای از خدمات مورد نیاز افراد نابینا و کم بینا در زمینه های آموزشی، توانبخشی، حمایتهای رفاهی و اجتماعی بر عهده سازمان بهزیستی نهاده شده و این سازمان نیز با توجه به قابلیت ها و محدودیت های این افراد و نیازهای روز جامعه، طرحها و برنامه های متنوعی را جهت افزایش سطح استقلال و ارتقاء کیفیت زندگی افراد نابینا و کمبینا اجرا می نماید. ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی در قالب مراکز تخصصی و خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه، پرداخت کمک هزینه معیشتی و تحصیلی، تعمیم حق پرستاری و مددکاری، اجرای برنامه های توانمندسازی به صورت فعالیت های آموزشی، هنری و ورزشی و آموزش مهارتهای شغلی و تسهیل فرایند اشتغال افراد نابینا و کم بینا تنها بخشی از خدماتی است که با هدف تبلور استعدادهای ارزنده این عزیزان انجام می شود.
روز ایمنی عصای سفید، یادآور لزوم برابرسازی فرصت ها و رفع تبعیض از افرادی است که با وجود دشواری های بسیار توانسته اند ظرفیت های جسمانی و روانی خویش را در زمینه های شغلی و اجتماعی به منصه ظهور برسانند. پر واضح است که تکریم این افراد و همراهی آنان در مسیر پرشتاب زندگی، تنها به واسطه عمل به قوانین انجام نمی شود بلکه وظیفه ای است الهی که در یک جامعه اسلامی براساس تعالیم انسان ساز دین مبین بر عهده فرد فرد ما نهاده شده است.
سازمان بهزیستی کشور با اتخاذ سیاستهای همسو با تعالیم اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی و در راستای عمل به وظایف قانونی خویش می کوشد تا مطالبات برحق افراد نابینا و کم بینا را در چارچوب قوانین مربوطه دنبال نماید. اهتمام این سازمان به تشکیل دبیرخانه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان که هم زمان پیگیر مفاد کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت نیز خواهد بود، مصداق تلاش هایی است که ثمره آن اجرای هرچه بهتر قوانین حمایتی و تقویت هویت اجتماعی افراد نابینا و کم بینا خواهد بود.
به یاد داشته باشیم که توانمندسازی افراد دارای آسیب بینایی و احراز جایگاه اجتماعی متناسب با کرامت انسانی و قابلیت های ارزنده این عزیزان مستلزم نهادینه نمودن فرهنگ قانون مداری در تمامی ارکان جامعه است؛ فرهنگی که تمامی دستگاه های اجرایی، نهادهای نظارتی و قانونگذار را در برابر قوانین حمایتی مرتبط با افراد دارای معلولیت متعهد و پاسخگو می سازد. امیدوارم روند اجرای این قوانین و موانع اجرایی آن در سایر دستگاه ها نیز با نگاه تیزبینانه نمایندگان خانه ملت و سایر نهادهای نظارتی مورد رصد قرار گیرد تا در سایه لطف پروردگار، اراده ملی و تلاش همگانی در رفع موانع موجود، مسیر گام های استوار نابینایان به کرانه های شکوفایی، ایمان و امید منتهی گردد.
دکتر وحید قبادی دانا
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور
نظر شما