معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی در این خصوص، گفت: در حال حاضر ناهماهنگیهایی از حیث ضوابط داخلی بهزیستی با دادگستری وجود دارد. به منظور افزایش اطلاعات از جامعه هدف بهزیستی، دستورالعمل و شیوهنامههای این سازمان در این نشست توضیحاتی ارائه گردید.
حمیدرضا علیزاده رضایی افزود: در سال 1400 تعداد 100هزار فراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی قرار داشتند. درحالیکه اکنون این رقم به 140 هزار نفر رسیده است. در خصوص علت افزایش تعداد افراد دارای معلولیت در کشور میتوان به تصادفات جاده ای، ازدواج های فامیلی، افزایش مصرف مواد مخدر و... اشاره کرد. این افزایش آمار خدمتگیرندگان باتوجه به خدمات متعدد و محدودیتهای اعتبارات، فشار بسیاری را به بهزیستی وارد ساخته است.
وی ادامه داد: تا سال 1401 تنها 9 مرکز شبانهروزی ویژه بیماران اعصاب و روان در خراسان رضوی وجود داشت و کمتر از 900 نفر در این مراکز ساماندهی میشدند. اما هم اکنون ۱۵مرکز اعصاب و روان به صورت فعال داریم، دو مرکز نیز در حال طی کردن مراحل دریافت مجوز و راه اندازی هستند و یک هزار و 700 بیمار نیز در این مراکز نگهداری میشوند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه مشخص کردن مدت زمان اقامت مددجو در مراکز شبانهروزی یکی از مسائل مطرح شده در این نشست بود، گفت: یکی از چالشهایی حوزه توانبخشی، مشخص نبودن بازه زمانی اقامت مددجویان در مراکز شبانه روزی بعد از صدور احکام قضایی مبنی بر پذیرش مددجو در مراکز است. پیشنهاد گردید که دراین راستا از پتانسیل مددکاران بهزیستی نیز استفاده شود تا از طریق بازدید میدانی و ارزیابی و بررسی وضعیت خانوادگی افراد، گزارشی ارائه دهند و اعلام نظر نمایند.
وی افزود: کمیسیون پزشکی، روش ورود توانخواه به سازمان بهزیستی است. نوع و شدت معلولیت فرد در کمسیون پزشکی باید مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و مشخص گردد. بنابراین افرادی نیز که از ناحیه قضات محترم به بهزیستی معرفی میشوند، نیاز است که معلولیت آنها در کمیسیون پزشکی محرز گردد که پیرامون این مسائل نیز تدابیری در این جلسه اندیشیده شد.
علیزاده رضایی با بیان اینکه تعدادی از افراد تحت پوشش و مقیم در مراکز شبانه روزی را اتباع یا جامعه هدف سایر استانها تشکیل میدهند، گفت: طبق دستورالعملهای بهزیستی، این سازمان مجاز به ارائه خدمات به اتباع فاقد اوراق هویتی نمیباشد و در قبال این افراد یارانهای را نیز دریافت نمیکند. اما متاسفانه برخی از مددجویان مقیم مراکز را اتباعی تشکیل میدهند که از ناحیه دادستانی به بهزیستی ارجاع داده شدهاند؛ بنابراین به منظور بررسی این موضوع مقرر گردید که جلسهای مشترک با حضور معاون دادستان و اداره اتباع تشکیل گردد.
وی افزود: استعلام اموال توانخواهان توسط مددکاران مراکز و بررسی شرایط اقتصادی، معیشتی و خانوادگی بیمار جهت ارائه خدمات متناسب با وضعیت ایشان، رایگان بودن دریافت خدمات مددجویان از مراکز شبانه روزی و... از دیگر مواردی بود که دراین نشست به آن پرداخته شد.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در این نشست، دستورالعملهای بهزیستی درخصوص پذیرش مددجویان درمراکز شبانه روزی تشریح گردید. لزوم صدور حکم قضایی برای پذیرش در مراکز بهزیستی برای افراد بلاصاحب و بلامکان، در خصوص بهره مندی از نظرات متخصصین بهزیستی به هنگام صدور احکام پذیرش در مراکز و... نیز تصمیمات خوبی اتخاذ گردید.
وی در انتها از حمایت و همراهی دستگاه قضا از مجموعه بهزیستی و جامعه هدف قدردانی کرد.
نظر شما