مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در این خصوص گفت: هدف از اجرای طرح پاترا، توانمندسازی عموم مردم در سن 15 تا 35 سال در محلات حاشیهای و آسیبخیز به منظور پیشگیری از اعتیاد میباشد.
مهدی برجی افزود: این طرح در سال گذشته در قالب 45 گروه در استان خراسان رضوی اجرا گردید و در سال جدید نیز بعد از ابلاغ اعتبارات آغاز میگردد. این طرح دارای چهار سرفصل مهارتهای زندگی شامل خودآگاهی، ارتباط موثر، تنظیم هیجان و تفکر نقاد میباشد.
وی ادامه داد: تسهیلگران بعد از گذراندن دوره آموزشی و انجام آزمون تئوری و عملی به عنوان مربی انتخاب میگردند. هر مربی در محله مدنظر، افرادی که دارای ویژگیهای سنی و مهارتهای ارتباطی باشند را براساس شیوه نامه مدون انتخاب میکند. از طریق مشارکت فعال اعضای تیم با کسب مهارتهای لازم در دورههای آموزشی، نسبت به مسائل و رویدادهای محلی حساس گردیده و بعد از آن با مشارکت و استفاده از منابع به دنبال راهکار میگردند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از آسیب خیز ترین و چالش برانگیزترین اقشار جامعه، افراد ساکن در مناطق حاشیه ای هستند. این افراد به دلیل زندگی در محله های پرخطر،مشاهده افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و دیگر بیماری های احتمالی، زندگی در محله هایی که در آن وقوع جرم هایی همچون سرقت ، خرید و فروش مواد، دزدی و غیره زیاد است و از سوی دیگر دست پنجه نرم کردن با تنگناهای اقتصادی، برخوردار نبودن از آموزش های پیشگیرانه کافی و همین طور نداشتن امکانات کافی برای ادارهی درست و مفید زندگی خود بیشتر از دیگر اقشار جامعه در معرض خطر اعتیاد و آسیب های ناشی از آن قرار می گیرند و به همین دلیل نیازمند توجه، طراحی، برنامه ریزی و اجرای برنامه های آموزشی متناسب با شرایط زندگی خود می باشند.
وی افزود: برنامه هایی که به آنها کمک کند، مقتدرتر و با اعتماد به نفس بیشتری به خود و توانایی های خود به مقابله با مشکلات زندگی در محله پرآسیب خود بپردازند. طبیعی است که افراد هر چقدر از قدرت تفکر دقیق تری برخوردار باشند، بهتر بتوانند خود و هیجانات خود را مدیریت کنند و خود باوری بیشتری داشته باشند در شرایط سخت زندگی هم بهتر می توانند از خود محافظت کرده و احتمال رفتارهای پرخطر در انها کاهش مییابد.
برجی عنوان کرد: در این طرح به شرکت کنندگان کمک میشود تا خود را بهتر بشناسند، در جهت پذیرش و دوست داشتن خود تلاش کنند، به داشتن ارتباط مناسب با اطرافیان خود فکر کنند و مهارتهای ارتباطی خود را ارتقاء دهند و در جهت مسلط شدن بر هیجانات خود و افزایش خود کنترلگری و خویشتنداری تلاش کنند، به ماهیت و اهمیت تفکر و چگونگی بکارگیری آن توجه کنند. امیدواریم با اجرای این طرحها بتوان با تغییر در سطح دانش، تغییر نوع نگرش و تغییرات رفتاری این گروه از مخاطبان مثمر ثمر واقع شود.
نظر شما